Outsourcing: Sådan driver et team af online freelancere

Internettet har gjort det muligt at arbejde sammen med mennesker fra hele verden. Det betyder, at virksomheder ikke længere er begrænset af at skulle ansætte medarbejdere, der er placeret geografisk tæt på dem. 

Den danske virksomhed Vivino er et godt eksempel på en virksomhed, der har forstået at udnytte den store fleksibilitet. De har bygget et stort netværk af freelancere i USA, hvilket har været en af årsagerne til deres store succes i USA.

Det kan for mange virksomhedsejere virke svært at ansætte en på den anden side af jorden, og finde de rigtige folk.

 I denne artikel vil du lære alt, du skal vide om at drive et team af freelancere.

 

Hvor finder du de bedste freelancere online?

Det bedste sted at finde freelancere er siden Upwork.com. Upwork er den største online freelanceportal i verden, hvor du finder alt fra udviklere til astrofysikere.

Du bruger siden ved at du slår et jobopslag op på siden, hvorefter freelancerne skriver, hvis de er interesseret i arbejdet.

 

Hvordan sikrer du dig at de er dygtige?

Det store udvalg af freelancere på Upwork, som alle siger, at de er de bedste kan gøre det svært.

Der er 3 ting, som du skal gøre for at sikre dig, at du vælger en god freelancer:

  1. Se på deres tidligere arbejde og læs, hvad tidligere arbejdsgivere har sagt om dem.
  2. Tag altid en samtale med dem inden, både for at lære dem at kende, men også for at forklare mere om opgaven. Hvis du har mulighed for det, så tag en videosamtale.
  3. Giv dem en mindre opgave først, så du kan teste om de er dygtige. Hvis de gør det godt, så kan du give dem en større opgave.

 

Hvordan leder du folk over nettet?

Et team er kun ligeså godt som deres leder. Din vigtigste opgave når, du skal drive et team af freelancere, som er placeret over hele verden er at sikre dig, at de er motiverede og har al den information om opgaven, de skal bruge.

Det kan for mange virke svært at lede freelancere, der ikke er i samme del af verdenen.

Det gode er:

Det meste af den viden, som du lære på et lederkursus fungerer også når du skal drive et team online. Forskellen er at der kan være kulturforskelle og så er der ofte udfordringen med at folk arbejder i forskellige tidszoner.

Du skal derfor sørge for at have møder med dine freelancere på forskellige tidspunkter af dagen alt efter, hvilken tid på dagen det er for dem.

 

Hvilke ting skal du ikke ansætte freelancere til?

Selvom nettet har åbnet op for helt nye måder at drive sin virksomhed på, så er der stadig nogle opgaver, som du ikke skal bruge freelancere til.

Du skal ikke få en freelancer til at løse de opgaver i din virksomhed, som du er bedst til. Hvis du er dygtig til at sælge, så skal du ikke få en anden til at sælge dine produkter, da du selv kan gøre det bedre.

En anden ting, som du skal være påpasselig med at uddelegere til en freelancer er juridiske opgaver, hvor lovgivningen er anderledes i Danmark. Det gælder især opgaver som digital tinglysning, hvor de skal forstå den danske lovgivning.  

Opgaver der kræver, at de er fysisk til stede, skal du heller ikke få en online freelancer til at lave for dig. Så hvis du står i en situation, hvor du har købt skift selv iPhone 6 reservedele, så er det en bedre ide at hyre en lokal person til at hjælpe dig.