Poker turnerings strategi – Forståelse af betting mønstre

Dette er den anden artikel i en del af tre om turneringspoker på nettet. Husk også at besøge Vind i Poker.dk, hvis du vil vinde mest muligt, hver gang!


I poker kan forskellige bets betyde forskellige ting. Som pokerspiller er det dit job at tyde, hvad et bestemt bet, eller størrelsen på et bet, fra en bestemt modstander betyder. Dette er endnu vigtigere i turneringer, hvor en lille fejl kan betyde enden på dit turneringsliv. En måde at regne ud, hvad et bet betyder, er ved at analysere betting mønstrene.

Betting mønstre i poker turneringer


Et betting mønster er den måde spilleren better gennem en hånd, eller over flere hænder. Hvis du har læst en af dine modstandere, og ved at han kan lide at kalde hele vejen med sine draws, så vil det ofte være korrekt at folde, når et flush-kort rammer bordet på river, og han pludselig better ud. Dette fold ville ikke være så let, hvis spilleren havde raiset dig på floppet, med noget der lignede en allerede klar hånd. Hvis man analyserer en spillers betting-mønster hele vejen gennem hånden, og samtidig er opmærksom på, hvilke hænder han viser op ved showdown, så får man meget værdifuld information.

Forskellige typer af betting mønstre


Det kan være lettere at tyde betting-mønstre, hvis du forstår, hvilken type af bets du kan støde på i en turnering. Et continuation-bet på floppet, er et bet fra en spiller som har raiset pre-flop, og vil vise styrke, selvom han har ikke har ramt. Disse bets er sjældent store, da de er designet til at tage potten, hvis modstanderen heller ikke har ramt. Et probe-bet bruges til at finde ud af, hvor du står. Hvis du checker, og din modstander better, så er det svært at vide, om han bare better, fordi du checkede eller fordi han faktisk har noget. Et probe bet hjælper til at definere både din hånd og din modstanders. Disse bets er også normalt pot-sized eller mindre. Et semi-bluff er et bet med en hånd, som endnu ikke er bedst, men som har potentiale til at blive det. Eksempelvis et bet med to ruder på hånden, når der er to ruder på floppet. Disse bets er normalt større, da betteren gerne vil vinde potten med det samme, uden at være nødt til at ramme sin flush. Og han vil også gerne vinde en stor pot, hvis han skulle ramme.

Noter til betting mønstre i poker


Du bør basere dine antagelser af betting mønstre på flere hænder, og ikke bare på en enkelt. Det en spiller gør i en hånd, giver oftest ikke et klart billede af, hvordan de vil gøre i hovedparten af situationerne. Jo mere information du indsamler før du laver dit move, jo større er chancen for at dit move er korrekt.