Pokerturneringer

Et spørgsmål som der bliver stillet ofte i pokerturneringer er: Skal du risikere at ryge tidligt ud i forsøget på at vinde ved at tage nogen store chancer, eller skal du spille forsigtigt og kun gå med på de rigtige tidspunkter, i forsøget på at ramme pengene?Du kan helt sikkert vinde en pokerturnering ved at spille med en meget forsigtig strategi. Samtidigt kan du, ved at spille superaggressivt, blive slået ud på hvilket som helst tidspunkt i turneringen. Din spillestil er ikke afgørende for om du vinder eller kommer i pengene. Der er også andre faktorer der spiller ind. Faktisk er det sådan, at når du nærmer dig et finalebord, så kan du ikke bruge din strategi eller spillestil til så meget. Herfra er der næsten kun to muligheder: smid dine kort eller gå all-in. Men man kan dog, hvis man er tålmodig nok, nå langt hvis heldet er med en, og de gode kort kommer på de rigtige tidspunkter.


Nogle spillere har det med at spille mere aggressivt og tager flere chancer, i forsøget på at forøge sine chips med det samme, eller forlade turneringen. På den måde vil du ramme pengene mindre ofte, men når du så rammer pengene, så vil det være et større beløb du får. Der er dog ingen rigtige beviser for, at det er sådan det foregår, men muligheden er der. Hvis du er tilhænger af denne spillestil, så skal du have et pænt overskud på din saldo. Nok til flere buy-in´s til turneringerne, indtil du rammer en større gevinst. Dem der har et mindre beløb tilbage på saldoen, vil nok ikke spille så aggressivt, og bør derfor vælge en anden strategi, i forsøget på at komme i pengepræmierne.


Hvis du er en skrappere cashgame-spiller end turneringsspiller, så vil du nok gå endnu mere aggressivt til den i turneringerne, for så vil den tid du får ved at ryge tidligt ud, blive brugt til at vinde flere penge ved cashgame-bordene.


Et andet afgørende element i turneringen er tidspunktet omkring den såkaldte ”boble”. Her vil mange af de spillere som bare vil i pengene, undgå at konfrontere med en anden. Dette er en situation hvor du skal gøre et valg. Hvis du har en medium stack kan det sagtens betale sig at spille aggressivt, idet de spillere med små stacks vil være bange for dig og dem med store stacks vil måske gå med i den tro at du måske vil smide hånden i den næste betting runde.


Bagsiden af denne strategi er selvfølgelig at du kan risikere at ryge hurtigt ud, i stedet for at kunne have foldet hele vejen til en mindre gevinst. Hvad du beslutter dig for her, afhænger af præmiepuljen. Hvis du betaler $200 i buy-in til en turnering og nr. 27 får $320, så kan du selv vælge om du vil gå efter de sikre $120 i profit eller om du vil sigte højere mod de større præmier. På den anden side, hvis du har betalt $200 og vundet en satellet til en $10.000 turnering, hvor plads nr. 27 giver $14.626, så vil du næsten med sikkerhed være glad, hvis du kan nå pengene.


I de fleste tilfælde vil det bedste for dig være at spille det bedste poker du kan og sørge for at få det maksimale ud af hver runde du deltager i. Disse kritiske elementer hvor du skal afgøre hvor langt du vil i pengene, betyder utrolig meget for, hvilken spillestil eller strategi du ønsker at spille i turneringer. Hvis du er nybegynder udi pokerturneringer, anbefaler vi at du starter med at spille de såkaldte sit&gos´s, som er pokerturneringer med kun 10 deltagere. Vi har gode erfaringer med det såkaldte OnGame netværk, f.eks. bwin poker, som har et godt udvalg i alle limits, samt en god struktur. Held og lykke!


Hvis du har brug for flere poker tips, så kan Vind i Poker.dk anbefales.