Sådan får du din virksomhed op i gear

Som ejer-leder kan man hurtigt blive fanget i de operationelle opgaver i virksomheden, selvom man ved at det på sigt som regel er bedre for virksomheden at ejer-lederen tager sig af taktiske og strategiske opgaver og planlægning.


En af de hyppigste grunde til at ejer-ledere fanges i dag-til-dag opgaverne er fordi de er bange for at give ansvaret for sig. For hvem kan og vil performe lige så godt som ejeren selv i de forskellige situationer. Det er der pga. motivations-faktoren måske ingen der kan, med mindre her er tale om et område som ejer-lederen ikke selv er ekspert indenfor som programmering.


Men shipping er vigtigere end perfektion. Med det menes der, at hvis man ønsker at vokse og blive bedre, så må man videre også inden en evt. ny ansat er 100 % perfekt.


Dog skal man selvfølgelig gøre så meget man kan for at processen med rekruttering bliver så effektiv som mulig. Og med mindre du som ejer-leder også er ekspert i det, så kan det ofte være en yderst god investering at hyre en headhunter til opgaven.


En sådan har teoretisk og praktisk viden omkring rekruttering, som gør en kæmpe forskel i udvælgelsesprocessen. Du finder en sådan via et rekrutteringsfirma.


 


Software til operationelle opgaver


En anden måde, hvorpå du kan få mere tid fra de operationelle opgaver er ved at installere softwareløsninger, der gør noget af grovarbejdet.


Her på siden finder du en række programmer udvalgt specifikt til virksomhedsbrug inden for kategorier som regnskab, CRM, salg mv. 


At sætte ting i system og lade computere tage sig af det grove arbejde vil ikke alene frigive tid til de vigtigere, strategiske arbejdsopgaver, men ofte også gøre arbejdet mere præcist og systematisk end man selv vil kunne gøre det. Videre log-føres alt arbejde og man kan gå tilbage og se, hvad der er sket hvornår m.v. Yderst værdifuldt.