Sådan fikser du din gamle computer

Har du også en gammel computer, der er blevet så langsom, at du kan nå at lave en kop kaffe inden den tænder? Måske har den endda mistet et par knapper på tastaturet og du skal måske trykke ekstra hårdt, for at kunne få et ’å’ frem, når du skal skrive noter til studiet eller dokumenter til arbejdet. Du har desuden et plaster klæbet fast foran dit webcam, for det var lige, hvad du havde. Du har overvejet at købe dig en helt ny computer, men budgettet rækker ikke lige til det for tiden, så derfor må løsningen være at fikse den gamle.


Vær sikker på, at dit it-udstyr er velfungerende


It-udstyr indebærer både hardware og software, som herunder indebærer en række forskellige ting. Når det gælder hardware, er det bl.a. din server, din computerskærm, selve computeren, din printer, headset osv. Software er derimod alle de programmer, der befinder sig i din computer. Det er vigtigt, at holde styr på at dit it-udstyr fungerer som det skal. Dette kan du bl.a. gøre, ved at holde alle dine programmer opdaterede, så du altid har de nyeste versioner og på den måde også sørger for, at undgå hacking og virus derigennem. Derudover er det hardwaren lige så vigtig, da du i sidste ende ikke vil kunne bruge din computer, hvis det ikke fungerer som det skal. Læs mere om, hvordan du kan få hjælp til at få styr på dit it-udstyr hos 3 step it.


Installér et antivirusprogram


Har du ikke allerede sørget for, at have et antivirusprogram installeret på computeren, vil det være en god idé at gøre det, hvis du gerne vil have, at din computer får en længere levetid. Du kan sagtens finde antivirusprogrammer, der er gratis, hvis du ikke har lyst eller mulighed for, at bruge penge på det.