Sådan sparer du masser af penge på dit bredbånd

Bredbånd er en nødvendighed for mange. For uden det kan du ikke Skype med dine familie, spille Counter Strike online mod dine venner osv. Men bredbånd er heller ikke helt billigt, og abonnementprisen kan nemt komme op på de 300-400 kr./måneden. Men i og med, at det kan være så dyrt, er det også en udgift hvor du virkelig kan spare nogen penge, ved at finde en billigere udbyder.


Og ved en billigere udbyder behøver du nødvendigvis ikke at gå på kompromis med hastigheden, dataforbrug eller lignende. Du kan nemlig i langt de fleste tilfælde sagtens finde en langt billigere udbyder end din nuværende, som har samme hastighed, dataforbrug mv. Det kan dog være en mindre jungle, hvis du selv skal gå rundt og sammenligne priserne, hastighederne mv. på de mange forskellige udbydere.


Derfor har vi herunder lavet en tabel, hvor vi har samlet de billigste udbydere inde for forskellige intervaller (fx 10 mbit/s hastighed mv.), så der er en udbyder for hvert behov. Samt har vi nedenunder givet en beskrivelse af de ting som du skal tænke på, inden du går ud og bruger penge på en ny bredbånds udbyder.


Vores anbefalinger


Herunder har vi samlet de billigste udbydere af almindeligt (ADSL, fibernet eller kabel) bredbånd og mobilt bredbånd inde for forskellige hastighed og data intervaller. Vi vil dog anbefale, at du læser teksten nedenunder tabellen inden du køber en ny bredbånds udbyder, da det er vigtigt, at du først finder ud af hvad dine behov egentlig er mht. bredbånd.


For har du fx 15 GB data i dit mobile bredbånds abonnement, men kun bruger 10 GB, så vil du kunne spare en del penge på at vælge et abonnement med 10 GB i stedet for 15 GB.


Almindeligt bredbånd


Ved almindeligt bredbånd forstås der enten ADSL, fibernet eller kabel bredbånd. Vi har dog valgt kun at medtage ADSL og kabel bredbånd i nedenstående tabel, da det langt fra er alle der kan få fibernet. Vi har fundet de billigste udbydere med hhv. følgende download hastigheder, 4 mbit/s, 10 mbit/s, 15 mbit/s, 20 mbit/s og 50 mbit/s.

























































Udbydere


Pris pr. måned


Hastighed


Binding


Mindstepris

 
Bolignet179 kr.4/1 mbit6 måneder1.273 kr.


Fullrate199 kr.10/1 mbit6 måned995 kr.


Yousee219 kr.15/3 mbit1 måned319 kr.


Telia249 kr.20/2 mbit6 måneder1.245 kr.


Fullrate299 kr.50/5 mbit6 måneder2.192 kr.




Mobilt bredbånd


Vi har fundet de billigste udbydere af mobilt bredbånd med følgende GB data i abonnementet, 500 mb, 2 GB, 5 GB, 10 GB og 40 GB.

























































Udbydere


Pris pr. måned


Hastighed


Binding


Forbrug

 
Call Me29 kr.12/4 mbit1 måned500 MB


OiSTER49 kr.20/4 mbit1 måned2 GB


Fullrate100 kr.6/1 mbit6 måneder5 GB


OiSTER99 kr.20/4 mbit1 måned10 GB


Telmore249 kr.71/43 mbit1 måned40 GB




Ønsker du at sammenligne endnu flere bredbånds udbydere end de to ovenstående tabeller, kan du besøge hjemmesiden Billigste-Internet.dk. Her kan du nemt og hurtigt sammenligne et stort udvalg af bredbånds udbydere, på bl.a. hastighed, data, pris mv.


Klargør dine behov


Når du skal klargøre hvilke behov du har mht. bredbånd, er der primært 1-2 ting som du skal finde ud af. Er det almindeligt bredbånd, er det primært hastigheden, mens er det mobilt bredbånd, er det både hastigheden og data.


Hastighed


En hastighed består både af en download og upload hastighed. Du skal bruge din download hastighed, når du downloader filer (fx et billede fra din mail), åbner Facebook osv. Hvor upload hastigheden bruges, når du skal uploade filer, det kan fx være et billede på Facebook eller lignende. En bredbånds hastighed kan fx angives således 10/5 mbit/s, hvor 10 mbit/s vil være din download hastighed, mens 5 mbit/s vil være din upload hastighed. (Ved de fleste abonnementer, med undtagen af fibernet, vil download hastigheden være højere end upload hastigheden, da folk oftere downloader ift. uploader).


Hvilken hastighed du skal have, afhænger af hvad du skal bruge det til. For bruger du det bare til at tjekke mails én gang i mellem og surfe lidt på Facebook, så har du slet ikke behov for den samme hastighed som hvis du fx streamer HD film på Netflix. Det kan derfor være en god ide at bruge Waoo’s hastighedsguide for at få en fornemmelse af den hastighed, som du skal have i dit abonnement.


Med den kan du se hvor hurtigt man kan downloade filer, musik, video eller film med forskellige hastigheder, og på den måde kan du estimere dig frem til den hastighed som du gerne vil have. Det skal selvfølgelig siges, at er du allerede tilfreds med den hastighed som du har på dit nuværende abonnement, så skal du selvfølgelig bare holde dig til den hastighed.


Dataforbrug


Er det mobilt bredbånd som du skal have, så er det inkluderet data også et vigtigt kriterium (ved almindeligt bredbånd er det ikke nødvendigt, da der er næsten ubegrænset forbrug af data). Hvor meget data du skal have i dit abonnement, kommer an på hvad du skal bruge internettet til og hvor meget du skal bruge det. For en person som skal kunne bruge tjenester som Skype, spille online spil mv. skal naturligvis bruge mere data end en person der blot i ny og næ skal tjekke mails og lignende.


Har du ikke rigtig en fornemmelse af hvor meget data du skal have i dit abonnement, så kan du bruge dette værktøj. Med den kan du indstille hvor mange mails du ca. sender om dagen, hvor meget du surfer, hvor meget du streamer film osv. Også vil den give et estimat på hvor meget data, som du har brug for i dit abonnement.


Har du allerede et mobilt bredbånds abonnement, kan du bruge det til at finde ud af hvor meget data du har brug for. Ved de fleste udbydere kan man nemlig se på deres hjemmesider hvor meget data man har brugt. Derfor kan det være en god ide at gå ind og undersøge hvor meget data du ca. har brugt hver måned de seneste 4-6 måneder, og på baggrund af den information kan du fastslå hvor meget data du har brug for.


Andet


Der er selvfølgelig også andre kriterier der spiller ind, når du skal finde en bredbånds udbyder. Som fx udbyderens omdømme (det kan du ofte få en fornemmelse af, på deres Trustpilot side), bonusser (som fx, at der gratis følger en router med, eller du får gratis abonnement på andre produkter, fx får du et gratis abonnement til HBO ved køb af mobilt bredbånd hos Telia) osv.


Men det er de to kriterier, hastighed og evt. data, som er de vigtigste.


Hvad så nu?


Nu når du har fået fastslået hvad dine behov er mht. hastigheden, data mv. så er det tid til, at vi skal finde den billigste bredbånds udbyder, som netop opfylder dine behov. Dvs. ønsker du 10 GB data i dit mobil bredbånds abonnement, skal vi finde den billigste udbyder som tilbyder 10 GB i deres abonnement.


Og det er netop her du kan bruge de to tabeller for hhv. almindeligt- og mobilt bredbånd, som er øverst oppe på denne side. For vi har netop fundet den billigste udbyder, som dækker forskellige behov, så du ikke behøver at bruge tid på selv at skulle sammenligne alle udbyderne. (Eller du kan også bruge hjemmesiden Billigste-Internet.dk, hvis du ønsker at sammenligne endnu flere udbydere).