Sådan vedligeholder du din computer

Sponsoreret

Har du en computer af nogen som helst art, handler det ofte om at vedligeholde den, så den ikke bliver langsom. Med tiden kan en computer nemlig hurtigt blive sløv, og det vil man naturligvis gerne undgå. For dig handler det altså om at holde den hurtig, så du ikke skal investere i en ny hvert andet år. Men det er måske nemmere sagt end gjort, da mange faktisk ikke ved, hvordan man vedligeholder sin computer. Så hvis du er nysgerrig på, hvordan du holder din elektronik i god stand, så følg med her!


Rengøring


En computer skal konstant køles med gennemstrømning af luft for at holde den kørende. Men i løbet af denne køling vil støv også samle sig i computeren, hvilket i sidste ende medfører nedsat ydeevne. Har du en stationær pc, kan du nemt og hurtigt tage siden af og rense indmaden. Er du en engageret bruger af en stationær eller bærbar pc, ved du også, at der hurtigt kan samle sig skidt og støv under tastaturet. Her kan du med fordel fjerne alle taster og fjerne eventuelle rester. Uanset hvilken computer du har, bør dette gøres med jævne mellemrum og helst hver 3.-4. måned. 


Skab mere plads på computeren 


Den ydre støvsugning er ikke den eneste form for rengøring, du bør foretage dig. Gennemgå hele din computer og sørg for at slette programmer, du ikke længere bruger. Det er yderst vigtigt, at du afinstallerer programmerne korrekt, så de ikke ligger gemt et sted. Smider du blot mappen i papirkurven, vil der stadig ligge programmer i baggrunden, som kan gøre din computer langsom. Har du mange gemte screenshots eller ubrugte dokumenter, kan det også være en god idé at slette disse. Sørg generelt for, at din pc altid er ryddelig - sådan kan du selv være med til at holde den effektiv! 


Ekstern harddisk 


Har du mange dokumenter eller store filer, kan det være smart at opbevare disse på en ekstern harddisk. Jo mere du har på din faktiske computer, jo langsommere bliver den. Så har du problemer med hastigheden, bør du klart overføre alle familiebilleder og videoer til en ekstern harddisk, så du alligevel har gemt disse et sted. Du behøver altså ikke at slette vigtige dokumenter eller billeder for at opretholde computerens hastighed. Hvis du blot bibeholder disse eksternt, kan du altid tilgå dem på en anden enhed, hvis du skulle få problemer med din nuværende computer. Dette er altså både gavnligt for dig og din pc!