Se de 3 simple trin til at spare penge på dit lån

Sponsoreret

Lån er en vigtig og almindelig del af mange danskeres økonomi. Men det er også en del af økonomien der hurtigt kan komme til at blive en stor udgift, hvis man ikke passer på. Som udgangspunkt er der ikke noget forkert eller farligt i at optage et lån, men det er altid en god ide at sammenligne de forskellige typer af lån, da der kan være mange penge at spare ved at sammenligne renterne. Vi forstår at det for mange mennesker kan være svært at finde lige netop det rigtige lån til ens behov, og derfor har vi lavet denne korte artikel, med tre simple trin som alle kan følge, for at finde det perfekte lån.


 


Sammenlign dine lån før du beslutter dig


 


Ved at sammenligne lån kan du potentielt set spare tusindvis af kroner. Og med sider som eksempelvis www.penge247.dk kan du lynhurtigt få en oversigt over de billigste lån på markedet. Du bør aldrig låne penge uden først at have tjekket de andre tilbud på markedet, da det i princippet er ”gratis penge” der er nemme at få fat i.  Og når du skal ud og låne penge er der ingen grund til at låne til højere renter en højst nødvendigt – bare rolig, lånudbyderne skal nok klare sig, så der er ingen grund til at forære dem mere end du absolut er tvunget til!


 


Lån ikke mere end du skal bruge


 


Når du låner penge er det vigtigt at du låner lige præcis nok. Det vil sige at du ikke skal låne for meget, og heller ikke for lidt. Låner du for lidt, kan du risikere at være nødt til at skulle optage endnu et lån. Det resulterer i dobbelt så mange stiftelsesomkostninger, og sandsynligvis også i dyrere og flere renter. Omvendt bør du heller ikke låne for meget, da der er en stor sandsynlighed for at de ”ekstra” penge vil blive brugt på noget der ikke er strengt nødvendigt, og dermed kommer du til at skulle betale renter og omkostninger af unødvendige ting.


 


Betal tilbage før tid


 


Hvis du kan, så betal dit lån tilbage før tid. I særdeleshed hvis der er tale om et lån der har en lang tilbagebetalingsfrist. Ved blot at hæve dit afdrag med hundrede kroner om måneden – eller ved eksempelvis at smide et par ekstra kroner over på lånet i ny og næ, kan du potentielt set spare mange tusinder af kroner på renterne. Derudover er gælden også hurtigere ude af verden, og du kan komme hurtigere videre med dit liv. Hvis du sørger for altid at betale en lille smule ekstra af, så kan det i det lange løb spare dig for mange penge. Et godt tip hertil kan eksempelvis være at tage de penge du har tilbage sidst på måneden, og sætte dem over på lånet lige før du får løn. Det er penge som du ikke vil mærke du ”mister”, og det kan være med til betragteligt at mindske omkostningerne ved dit lån.