Starthænder for begyndere i poker turneringer

Dette er den første artikel i en serie af tre om poker turneringer på nettet. Hvis du er en ny spiller i No Limit Hold´em turneringer, så kan det være at du er lidt i tvivl om hvilke hænder du skal spille. Når du ser en poker tournament i fjernsynet, så ser du ofte spillerne spille og raise med alle slags hænder. Nu er du måske i tvivl, om du burde gøre det samme.


Vores bedste råd er, at finde en billig pokerturnering på nettet, og så følge de følgende råd:


Hvis du aldrig har spillet poker før, så er det vigtigt at du lige sætter dig ind i, hvad en kvalitets hånd er. En generel regel er, hvis begge kort er mellem T og A, så har du oftest en spilbar hånd. Jo højere de er, jo bedre er de også. Ligeledes er de fleste par oftest spilbare, og igen jo højere, jo bedre. De bedste hænder er AA, KK, QQ, JJ, AK og AQ. Det giver ekstra værdi til hånden, hvis begge kort er i samme farve, eller ligger tæt op ad hinanden.


Mange spillere kan lide at spille suited connectors, d.v.s. hænder med kort i rækkefølge og i samme farve som for eksempel 8d 9d eller 4h 5h. Det gør de, fordi hvis de rammer hånden, så er den godt skjult og de kan vinde en stor pot. Men du kan let komme i problemer med den type hænder, hvis du kun rammer lidt på floppet, eller en anden spiller flopper en større straight eller flush.


Tidligt i turneringen skal du kun spille kvalitets hænder. Der er ikke mange penge i potten i starten og dine chips er værdifulde. Det er sædvanligvis en god strategi at vente på store hænder og så vinde penge fra de mere løst spillende modstandere. Senere i turneringen, når blinds og gennemsnitsstørrelsen på stakkene stiger, så er det tid at udvide intervallet af dine starthænder.


Du skal også være villig til at spille flere hænder i sen position. Hvis du sidder først, så er KT ikke en god hånd at spille, da du let kan komme i problemer, hvis en K flopper og en spiller i sen position har en bedre kicker. Hvis du nu er sidst til at agere, så kan du bedre vurdere om din hånd er god, og derfor er sådanne hænder oftest mulige at spille i sen position.


Det bedste tip er som sagt, at spille nogle billigere turneringer på nettet. Det er en god måde at få en "feel" for spillet, og giver dig god øvelse erfaring. En anden metode er, at spille en såkaldt freeroll, som er gratis pokerturneringer på nettet, hvor pokerrummet står for puljen. Du kan altså spille en turnering, med en chance for at vinde rigtige penge, men uden at skulle skyde penge ind i den. Den eneste ulempe er, at eftersom spillerne ikke har nogen penge involveret i turneringen, så bliver spillet ofte vildt og meget løst, og ligger ofte langt fra, hvordan poker normalt spilles.


Snyd heller ikke dig selv for flere gode råd på Vind i Poker.dk.