Stigende interesse i indretning

Gennem årerne er der vokset en stigende interesse indenfor indretning. Man kan sige meget om en person på baggrund af deres indretning og på mange måder, så afspejler indretning de beboendes personlighed. Det kan dog være uoverskueligt at indrette ens drømmehjem, men programmer som SketchUp Pro, som er et fremragende 3D modelleringsprogram, kan hjælpe med at visualisere indretningen. På den måde kan man også forsøge sig med forskellige farver på væggene, nyt gulv samt få et overskueligt overblik inden man overhovedet har investeret i byggemateriale.


Hvis man stadig er i drømmestadiet, så kan simulationsspil som Sims hjælpe med at bygge, indrette og sammensætte den hverdag, som man i fremtiden ønsker. I Sims kan man nemlig bygge huse helt fra bunden, og man kan derfor hurtigt blive inspireret og få idéer til indretning, som man muligvis slet ikke havde overvejet.


Skandinavisk design


Den stigende interesse i indretning er dog ikke noget nyt i Skandinavien, da skandinavisk design længe har haft stor interesse på det internationale marked – såvel som i Skandinavien. Skandinavisk design er kendt for god kvalitet samt interessante designs. Gennem de seneste år er retro design blevet meget moderne, og det har resulteret i fremblomstring af retrobutikker.


Mange af de klassiske møbler, som de ældre generationer kan huske fra barnsben er blevet populære, og hvis man ikke har det store møbelbudget, så kan med fordel altid forsøge sig i genbrugsforretninger. IKEA trenden er dog ikke helt væk, men det lader til at de fleste foretrækker god solid kvalitet fremfor billigt byggemateriale. Dette ser man også ved at mange lavbudgets møbelforretninger er begyndt at producere højere kvalitets møbler, som er designet efter retro princippet.


Skandinavisk design er minimalistisk og de fleste kan få råd, hvis de søger de rigtige steder. Et hjem med skandinavisk design resultere i et hyggeligt, varmt og velkommen hjem, hvor man rigtigt kan slappe af efter en hård arbejdsdag.