Teknologien løser klimaudfordringerne

Bliv CO2-neutral
Der er vist ingen tvivl om, at teknologien skal hjælpe os med at løse de udfordringer, den globale opvarmning fører med sig. Vi er langt fremme inden for vedvarende energi, både hvad angår sol og vind. Det er væsentligt, at vi fortsætter den grønne omstilling, og udvikler vores samfund i en bæredygtig retning. Ikke kun i Danmark men specielt i udviklingslandene. Som privatperson eller virksomhed har du mulighed for at fremme den grønne omstilling ved at støtte op om bæredygtige klimaprojekter. Du kan eksempelvis støtte op om de klimaprojekter, som Vitapus deltager i og blive CO2-neutral.


 


Applikationer
Udover at deltage i forskellige klimaprojekter kan du skabe CO2-reduktioner i din egen hverdag ved hjælp af den teknologi du har i din lomme. Gennem de seneste par år er der blevet udviklet flere forskellige applikationer. Disse applikationer kan hjælpe dig med at få en grønnere og mere bæredygtig tilværelse. Det er f.eks. apps som Too Good To Go. Too Good To Go arbejder på at bekæmpe madspild. Eller applikationen CO2-guide, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan spare på energien i din hverdag og pengene i pungen.


 


Det digitale CO2-aftryk
De færreste tænker over, at deres digitale færden udleder CO2. Først og fremmest bruger, det udstyr vi anvender til at være online strøm, og den strøm udleder CO2. Dernæst kommer den enorme mængde af strøm, som skal bruges til at holde liv i alverdens servere. Facebook alene havde i 2015 en CO2-udledning på 649.000 tons CO2. Primært pga. deres store datacentre, som kræver store mængder energi. Du kan vælge at gøre din Facebookprofil CO2-neutral og tage ansvar for den mængde CO2 dit Facebookbrug udleder. Er du indehaver af en Facebookside har du også mulighed for at få den gjort CO2-neutral. Du kan læse mere her.



Menneskeskabte klimaforandringer
Er du i tvivl om hvorvidt klimaforandringerne er menneskeskabte? 97,1 procent af de sidste 20 års forskning konkluderer, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Tusindvis af videnskabelig fagartikler konkluderer, at menneskene er den dominerende faktor i klimaforandringernes opståen. Derfor er det vigtigt, at der i nutidens samfund findes løsninger, som kan gøre dig CO2-neutral.



Er fremtiden CO2-neutral?
Efter som vi selv er skaberen af et af nutidens største problemer, må vi også selv finde løsningen. I fremtiden vil vi uden tvivl se mange nye smarte teknologier, som skal være med til at forbedre miljøet. Vi vil se alt lige fra nye metoder til at rense spildevand, producere mere miljøvenlige produkter til helt nye og unikke måder at anvende vedvarende energikilder.