Tips til hvordan du gør din Windows computer hurtigere

 


Kan du huske dengang, hvor du lige fik din computer og alt bare kørte, som det skulle? Det kan lidt sammenlignes med en lun sommeraften, som du bruger sammen med dine venner, og hvor den lækreste grillbuffet bliver serveret. Der findes ikke noget værre, end når computeren bruger lidt for lang tid på at loade en hjemmeside eller starte op. Derfor har vi lavet nogle tricks til, hvordan du selv kan sørge for at gøre din computer hurtigere.


 


Trin 1: Sortér i dine opstartsprogrammer


Som det første er det altid vigtigt at huske at lave en backup af din computer, så du ikke mister vigtige filer.
Hver gang du tænder din computer, konkurrerer flere programmer om at starte samtidig, hvilket på sigt gør din computer meget langsommere, i takt med at du downloader flere programmer.
Du kan selv vælge, hvilke programmer, der skal starte, og det gør du ved at åbne Startemenuen à Jobliste à Start. Herefter kan du scrolle gennem alle programmerne og vælge fra eller til.


 


Trin 2: Ryd op i din harddisk


Når en harddisk er fyldt op, yder den dårligere, og derfor skal du rydde op i den. Du kan f.eks. vælge at bruge Windows’ eget værktøj ”Diskoprydning”, der selv finder de filer, som fylder for meget, og som du trygt kan slette. Det kan f.eks. være programmer, som du ikke har brugt i meget lang tid.
Husk også altid at tømme din papirkurv, da den kan indeholde store mængder af data, der alligevel skal slettes.


 


Trin 3: Hav kun de vigtigste programmer


Programmer fylder meget på din computer, og du har sikkert nogle programmer, som du aldrig bruger. Når du fjerner dem, bliver der frigjort mere plads på din computer, hvilket får den til at kører hurtigere. Alt efter hvilket Windows styresystem du bruger, kan det gøres på forskellige måder. På styresystemerne før Windows 10 skal du klikke på Start à Kontrolpanel à Fjern et program. På Windows 10 skal du trykke på Start à Apps og dernæst vælge det program, du gerne vil fjerne.


 


Trin 4: Beskyt din computer med antivirusprogram


Det er altid vigtigt at beskytte sin computer over for virus, da det hurtigt kan ødelægge din computer. Selve virusprogrammerne gør ikke din computer hurtigere, men den sørger for at beskytte og rense systemet. Det er altid nødvendigt at have et antivirusprogram, hvis du vil undgå at skade din computer. Selv det mindste lille link i en mail, fra en ukendt afsender, kan skade din computer, og kommer du til at klikke på dette uden at have et antivirusprogram, kan det være svært at gøre noget ved.


Med disse tricks kan du nemt og sikkert gøre din computer hurtigere, og du behøver derfor ikke at investere i en helt ny computer.