Undgå at falde i en lånefælde, når du låner online

Har du besluttet dig for at låne penge online, og har du besøgt Google for at finde dit nye lån, så er du helt sikkert også stødt på de mange forskellige sider, der alle lokker med billige renter og gode tilbud. Det kan som almindelig forbruger være svært at navigere i, hvad der er godt, og hvad der er skidt, når man skal sammenligne lån.


Der er mange fælder, man nemt kan falde i, når der skal vælges et billigt kviklån, og ikke alle er nemme at gennemskue. Læs med her, hvor vi gennemgår, hvad du skal passe på, når du skal finde dit nye lån på nettet. Find det bedste lån online, det behøver ikke være svært, hvis du bare sammenligner dine muligheder


Lad dig ikke narre af snedig markedsføring


De fleste lånesider reklamerer med, at de har de bedste og billigste lån på nettet - men passer det nu også? Sagen er den, at du ikke altid kan stole på det. Det billigste lån er nemlig helt individuelt og kommer an på din privatøkonomi.


Du bør derfor altid kigge på lånets ÅOP. Jo lavere ÅOP, jo billigere er lånet for dig. Det er dit bedste redskab til at gardere dig mod snu lånefirmaer. 


Lån med gennemsigtighed


Sørg for, at din valgte låneudbyder lægger alle kort på bordet, når du skal underskrive lånet. Det er lovpligtigt, at du skal kunne se lånets pris med det samme, men ikke alle overholder dette.


Sørg derfor, at du får en endelig rente, ydelse og ÅOP samt at eventuelle gebyrer oplyses, inden du takker ja til din aftale. Vælger du en udbyder, der giver dig flere skræddersyede lånetilbud, sikrer du dig, at du altid låner med gennemsigtighed. 


Pas på, at du ikke låner for dyrt


Den største fare er, at du tager et lån, du ikke kan tilbagebetale igen. Du kan risikere at ende i en ond gældsspiral, der bare bliver ved og ved. Du bør derfor altid lægge et budget, så du kan se, hvad du rent faktisk har råd til at låne.


Du bør som minimum altid havde råderum til at kunne tilbagebetale den månedlige ydelse. Har du ikke det, kan du risikere, at du ender med at blive registreret som dårlig betaler i RKI. 


Læs det med småt


Til sidst, men ikke mindre vigtigt, husk at læse det, der står med småt. Det er her, at låneudbydere kan finde på at skrive specielle vilkår til låneaftalen ned. Vil du være helt sikker, så læs dine betingelser igennem, så du ved, hvad du takker ja til.