Undgå stress på kontoret

Flere og flere danskere, unge som ældre, går ned med stress. Der kan være tusindvis af grunde, men ofte er det på grund af at vi har alt for mange bolde i luften, eller der er ubalance i vores liv. Det kan være svært at have styr på alt her i livet, men det kan hjælpe at have styr på de små ting. Derfor får du her nogle råd til hvordan du undgå stress på kontoret.


 


Det skal virke!


Dårligt Wi-Fi og sløve stationære gør os utålmodige. Vi kender det alle sammen. Den der mail skulle helst være sendt for 10 minutter siden, men nettet arbejder i sneglefart og computeren vil hele tiden genstarte. Sørg for at holde computeren velopdateret og ”ryd op” engang i mellem. Der ligger garanteret utallige programmer og dokumenter der for længst skulle være arkiveret i papirkurven. vis det hele køre glat uden tekniske problemer, så bligfg


Alt er nemmere og mere overskueligt, hvis det hele bare køre som det skal, uden tekniske problemer. Det kan selvfølgelig ikke undgås, at der opstå problemer med teknikken, men hvis du har det gode udstyr, de nyeste opdateringer, og nogle gode antivirusprogrammer, så gør du det nemmere for dig og din pc.


 


Vær sammen med kollegaerne


Det er vigtigt at være social med andre mennesker. Du har muligvis fundet samtlige kollegaer fra afdelingen på Facebook, men det er altså ikke helt nok. Du skal snakke med dem og være social. For det første er det vigtig at trives på sin arbejdsplads, så man ikke kører sur i det hele. For det andet så er gode sociale relationer livsberigende, og det er guld værd at have nogle rigtig gode venner på kontoret. Hvis du har et godt socialt samvær med de andre på jobbet, har du også mere lyst til at komme på arbejde om morgenen. Og husk at være social uden for arbejdstiden. Tag i fredagsbar, deltag i firmafesterne, planlæg en skovtur – alt tæller.


 


Tag på ferie


Du skal endelig huske at holde noget ferie en gang i mellem. Uanset om det er en treugers charterferie i troperne, eller en simpel forlænget weekend i en storby. Hop på et fly og udforsk verden. Det er lige meget om du er til backpacking i bjergene, eller til romantisk tur med kæresten, det vigtigste er at du får slappet af og lader dine batterier op igen. Og hold nu fri, når du har fri. Sluk telefonen, smid fødderne op og nyd det. Der er kun en regel når man er på ferie: ingen arbejde. Bestil din næste ferie allerede i dag og undgå stress!