Vær opmærksom på dette, når du skal købe en ny haveslange

Sponsoreret

Annonce


Selvom vinteren i allerhøjeste grad er ved at være over os, så er der bestem intet i vejen for at man forbereder sig til den kommende havesæson. Vinteren er som bekendt en temmelig hård sæson. Ikke blot for humøret, men så sandelig også for vores haveudstyr; og en af de første ting, der bliver offer for vinterfrosten, er såmænd den gode gamle haveslange.


Hvis du i lighed med mange andre danskere er kommet til at glemme haveslangen udenfor, så kan du godt begynde at forberede dig på at skulle ud og købe en ny. Men hvad skal man egentlig kigge efter, når man skal shoppe haveslange?


Vælg kvalitet fremfor pris


Selv den dyreste haveslange vil i 99% af tilfældene ikke være en væsentlig udgift. Gå derfor ikke på kompromis med kvaliteten på din haveslange. Du kan nemlig sagten finde en god haveslange til under 500 kroner. Hvis man tager den billige pris i betragtning, så er der absolut ingen grund til at vælge en billig haveslange.


De holder nemlig ikke distancen, og du vil i sidste ende komme til at skulle betale flere penge, når du ustandseligt skal udskifte din slange. Vælg en haveslange i kvalitets PVC, der har den store fordel, at de som regel er ganske lette og kan holde til lidt af hvert.


Vælg en praktisk længde


Der findes ikke særlig meget, der er mere frustrerende for en havemand end at løbe tør for slange. Sørg derfor for at købe en slange, der er lang nok. En god længde vil typisk være på minimum 25 meter – men 50 meter er dog bedre.


Vælg en god tykkelse


Ligesom man ikke har brug for en alt for kort haveslange, så har man heller ikke brug for en for tynd haveslange diameter. Ved at vælge en for tynd diameter vil man nemlig ende med for lille en vandgennemstrømning, og havearbejdet vil i stedet blive dobbelt besværligt. Vælg en haveslange med en diameter på 2-2.5 centimeter. Ved at gøre dette vil du altid være mere end dækket ind rent vandmæssigt.


Krøller passer bedst til grisehaler


En af de helt store irritationsmomenter ved at vande have er, når ens haveslange slår krøller og knuder. Den gode nyhed er dog, at man i dag faktisk kan finde haveslanger der er designet til aldrig at krølle.denne type slange vil dog typisk koste en smule mere, men disse ekstra penge er dog givet godt ud, så længe man slipper for krøller på ens haveslange.


Vælg en havslange med spole


Selvom du vælger en slange der aldrig krøller, så har du stadig brug for at kunne opbevare den på en let og praktisk måde. For praktisk at kunne opbevare eller transportere din haveslange, så anbefales det at du køber en model med spole. På denne måde kan du nemlig nemt og effektivt rulle din haveslange sammen efter brug.


Du kan endda ofte finde en spole med hjul, der selvfølgelig gør det endnu nemmere at flytte rundt med slangen. En yderligere bonus er desuden, at du med en spole ikke hele tiden behøver at skulle rulle hele slangen ud. Du kan i stedet nøjes med blot at rulle det antal meter ud, som du rent faktisk har brug for.


Gå på nettet for at finde den bedste pris på din haveslange


Selvom en haveslange bestemt ikke er en kæmpeudgift, så er der samtidigt ingen grund til at smide penge ud af vinduet bare fordi man ikke gør sit fodarbejde. Tag derfor en tur på nettet, og undersøg priserne på de bedste haveslanger. Det kan nemlig næsten altid godt betale sig, og du kan i visse tilfælde ende med en besparelse på over 25%.


Netop fordi man med internethandel ikke længere er begrænset rent geografisk, så behøver man ikke længere være afhængig af ens lokale havecenters dyrere priser. Desuden har mange virksomheder også gratis levering på deres produkter. Så lad dig derfor ikke stoppe, bare fordi din nye vandslange befinder sig udenbys.