Windows er i dag mere sikker end Mac

Skadeligt software til Apples produkter virker typisk i baggrunden, og er ikke synligt for den enkelte Mac, iPad, iPhone eller iPod bruger før skaden er sket. Det gør sikkerhedsløsning mere nødvendig nu en nogensinde før.
Den nye sikkerhedsløsning beskytter Macbrugeren mod alle former for malware, virus og spyware, der er specifikt designet til at angribe Mac OS, Mac OS X samt mod at sprede vira til Windows, Linux eller Unix. På denne måde risikerer Macbrugeren ikke, at der overføres skadeligt software til andre styresystemer.
Panda Antivirus til Mac skanner alle filer og e-mails. Den finder og elminerer eller blokerer alle typer af trusler som Trojanere, spyware, keyloggere, adware, hacker værktøjer, botnets, dialere, scareware og andre trusler. Disse og fx macro vira angriber normalt Windows Pc’ere, men bruges allerede nu og endnu mere i fremtiden til at inficere Apples produkter. Den understøtter Mac OS X 10.5 eller nyere samt OS X client.
Løsningen kan skanne Mac på to måder: Real-time skanning, der kører i baggrunden og konstant beskytter maskinen for angreb via fx e-mails eller gennem et botnet, og en ”on-demand” skanning, der giver brugeren mulighed for at skanne hele maskinen for malware enten med et fast interval eller efter behov.

Skanning af iPhone, iPad eller iPod

Hvis Apple iPhone, iPad eller iPod skal skannes, forbindes de trådløst eller via kabel til Mac-maskinen, og antivirusprogrammet skanner så den eller de ønskede enheder helt samt fjerner evt. skadeligt software og løser evt. problemer, som disse kan give. Med denne feature måde undgår Macbrugeren, at overføre virus mm. til andre Apple enheder.

Lidt statistik

Der er pr. totalt ca. 5.000 stykker skadeligt software til Mac og ca. 170.000 macro vira, som Mac brugere også er sårbare overfor. I 2009 blev ca. 34 stykker malware til Mac opdaget og tallet for 2010 er indtil nu 175, hvilket er en kraftig stigning set i forholdet til Apples globale markedsandel. Panda Security har den teori, at når Apple har en markedsandel på 15% (som de snart vil få), vil hackernes økonomiske gevinst ved at skabe software til disse produkter og deres styresystemer være så stor, at antallet af malware vil stige væsentligt. Da Apples systemer endnu ikke har været udsat for alvorlige angreb, så er sandsynligheden for at de indeholder uopdagede svagheder meget stor. En faktor, som ikke i samme grad eksisterer på Microsofts styresystemer, og som i dag må betegnes mere sikre end Apples styresystmer, da Microsoft har arbejdet proaktivt med sikkerhed i mange år2.
Denne teori understøttes af sikkerhedseksperter som fx Chris Christiansen fra IDC – De fleste Mac brugere tager sikkerhed alt for let. Faktisk er mange stolte over, at de slet ikke har en sikkerhedsløsning. Det er en åben dør, som i større eller mindre grad vil blive udnyttet.
Snart vil du kunne downloade Panda til Mac her på DLC.dk. Følg med her på siden.