World of Warcraft Classic vender tilbage – De tekniske udfordringer for Blizzard

Sponsoreret

Warcraft-franchisen har været i computerspilverdens bevidsthed siden midt halvfemserne, og selv i dag lever den stærkt. Men efter over et helt årti, vil folk gerne tilbage til deres nostalgiske startpunkt i et af verdens største og mest populære MMO’er til dato.


Er du en af dem, der synes gamle spil er charmerende? Eller vil du blot tilbage til dine nostalgiske barndomsår, så følg med.


Udgivelsesdato, sommer 2019


World of Warcraft Classic blev bekræftet som et projekt, Blizzard ville arbejde med og udgive til deres spillerbase i 2017. Traditionelle fans var i ekstase over den bekræftelse, så hvis seerne sad og så Blizzcon 2017 på telefoner, ville de nok prise sig lykkelige over have covers dertil. Vi ved alle, hvad der sker med elektronik, når man er lidt for spændt.


Der tales om en betydelig ældre version af et spil, så hvorfor tager det hele to år før en mulig udgivelse? Udfordringen ligger i Warcraft Classics kode og engine, der begge i moderne tids standarder er forældede. Det betyder også, at Blizzard for lang tid siden havde forkastet den gamle teknologi, og udfordringen ligger nu i at genskabe dette så bedst som muligt. På samme tid var det også væsentligt anderledes hardware, der blev brugt til at hoste Warcraft Classic serverne. Det vil betyde, når spillet går live, skal Blizzard køre to separate og meget store MMO’er på samme tid. Hos Blizzard mener man dog, man har fundet en måde at løse dette problem på med deres moderne hardware.


Warcraft Classic features


Moderne Warcraft har igennem årene tilføjet mange ændringer til spillets core-features, men for alle hardcore classic fans kan de roligt knappe deres slipsenål og ånde lettet op. Blizzard har lovet, at Warcraft Classic kommer så tæt på den gamle oplevelse som muligt, så det er begrænset, hvor mange af de moderne features, der kommer med. Blizzard har dog varslet omkring ”sharding” ved servernes launch, for at undgå tekniske problemer med serverne. Samtidig introduceres der også det moderne Warcraft looting system. Dette har delt vandene hos fans, men om oplevelsen bliver bedre eller værre, må tiden vise.