Download Colonization gratis herunder

Download og spil Sid Meier’s Colonization gratis her

Der er noget idyllisk og spændende ved kolonitiden. Dengang hvor folk kunne rejse fra deres triste gårde i deres hjemlande, og finde lykken langt væk hjemmefra i en hel ny verden. En farlig verden med store muligheder men også ulykker. Det er ikke alle, der kunne overleve.Sid Meier’s Colonization (af Sid Meier og Brian Reynolds) er et turn based strategy game, der sætter dig i spidsen for et Europæisk lands kolonistyrker. Du får opgaven af at starte en spritny koloni i den Nye Verden, se den vokse og blive mægtig for til sidst at erklære din egen selvstændighed. Har du hvad der skal til, for at være guvernør?


Slå landfald på den Nye Verdens mystiske og spændende kyster


I Sid Meier’s Colonization er din opgave som sagt at starte en koloni og se den blomstre. Men først skal du også vælge hvilken kolonimagt (colonial power), du vil repræsentere. Du har fire valgmuligheder: England, Frankrig, Nederlandene og Spanien. Disse fire kolonimagter repræsenterer de fire største af slagsen, der formåede at underlægge sig store dele af verden gennem tiderne.At vælge hver individuel kolonimagt giver dig forskellige fordele, der gør bestemte strategier mere attraktive i det lange løb. Spiller man som Nederlandene får man økonomiske fordele (dine trade routes er for eksempel meget mere lukrative), Frankrig er det optimale valg, når det gælder diplomati med the Native Americans (at have en masse Indian Villages på sin side giver dig mere arbejdskraft etc.), Spanien er valget for dig, der blot vil erobre og England går immigrationsvejen, ved at de får flere kolonister.


Skab din egen verden


Når man har valgt den kolonimagt, man vil repræsentere, er det også tid til at vælge sin Nye Verden. Man kan gå den normale vej, og blot vælge “America”. Her vil du så få lov til at slå dig løs på både Nord- og Sydamerika, mens du ser dine kolonier vokse.


Det er dog også muligt at klikke på “New World”. Dette giver dig en randomly generated world, hvor du ikke aner, hvad den kommer til at ligne. Dette gør det lidt sjovere og mere autentisk, fordi datidens kolonister anede ikke, hvad det var, de gik ind til.Denne følelse bliver gengivet her. Det tilføjer virkelig mening til ordene “Discover and Explore”, hvilket var det, der gav det idylliske billede af den Nye Verden, som vi kender det i dag.


Det er dog også muligt selv at skabe sin egen verden. På denne måde kan du bygge den op, som du selv vil have det. Det kan enten være for at give dig selv en fordel, i forhold til hvor du sætter din koloni, eller for at gøre det sværere for dig selv. På den måde kan man selv lege med udfordringsniveauet.


Truslen eller fordelen ved de indfødte indianere


Når man har valgt sin kolonimagt og hvilken verden, man vil lave landfald i, så er det på tide at få sin koloni på benene så hurtigt som muligt. Du er altid omgivet af farlige og uvenlige omgivelser, der på ethvert tidspunkt kan vælte din koloni. Derfor er det nødvendigt at vide, hvilke farer, man kan støde på i den Nye Verden.


En af de største trusler er naturligvis indianerne i området. Og her bliver man nødt til hurtigt at beslutte sig for, hvad ens taktik skal være i mødet med dem. Har man valgt Frankrig er det naturligvis bedst at indgå i fredelige og diplomatiske forhandlinger med dem. Det kan være en stor fordel, da indianerne kan lære dig at dyrke tobak, som du kan sælge hjemme i Europa for gode penge. Det gør det også nemmere at missionere i deres villages. Indianere der bliver kristne kan flytte ind i din koloni, og fungerer som ekstra arbejdskraft.Men lander man et sted som Sydamerika, og støder på Aztekerne, da er der ikke megen brug for diplomati. De vil med garanti bekrige dig, og derfor skal du være på vagt. Indianerne starter heldigvis ikke så stærke - de mangler heste og skydevåben, og derfor har du en tidlig fordel. Men indianerne kan dog få disse over tid gennem handel og kamp, så vær hurtig!


Har man sat sin koloni op på indianernes “burial grounds” (gravpladser), da vil der med det samme være krig. Det er værd at huske.


Få styr på dine borgere og effektivisér arbejdet


Når man først har sat sin koloni op, helst et sted med mange primærresourcer som fisk, træ, jord til opdyrkelse etc., er det tid til at du får styr på din arbejdskraft. Tid er altafgørende for overlevelse, så at sørge for ens borgere arbejder det rigtige sted kan gøre en kæmpe forskel.


Du kommer til at støde på 4 forskellige typer af borgere i dit spil, hver med deres egne specielle spillestil. Den første og mest normale af typerne er den frie borger. Den frie borger kan tage alle jobs og arbejde på dem. Efter noget tid vil den frie borgere specialisere sig i sit givne job, og gøre det gradvist bedre. De frie borgere kan du også sende til indianernes landsbyer for at lære andre færdigheder som tobaksdyrkning.


Den anden er “The Indentured Servant”, som er et step down fra den frie borger. Disse servants er bedst egnet til jobs, der ikke kræver de store færdigheder. De kan også bruges til den type jobs, men de er ikke lige så effektive. De er derfor gode til at micro-manage rundt til de steder, hvor du mangler arbejdskraft, og i mangel af bedre må bruge disse.Den tredje gruppe er de kriminelle. De kriminelle kan kun bruges til arbejde, der ikke kræver færdigheder. De kan heller ikke sendes til indianerbyer som diplomater. Derfor er de typisk bedst egnet til soldater i din første begyndende milits. Men pas på! De er også den type borgere, der har den højeste “rebel sentiment” (lyst til oprør), og derfor skal man være påpasselig med at give dem våben og bruge for mange af dem i militæret.


Den fjerde gruppe er indianere, der er blevet kristne, og som er flyttet til din koloni. De arbejder ligesom frie borgere, og kan give et solidt boost til din befolkning, når du står og mangler arbejdskraft.


Håndtér en kompleks og udfordrende økonomi


Sid Meier’s Colonization har implementeret en kompliceret game mechanic i form af spillets økonomi. En succesfuld koloni skal også have en stærk økonomi. Det gør kolonien meget mere attraktiv for nye kolonister, og så får du også muligheden for at investere i flere og bedre våben. Dem får du brug for, når du erklærer selvstændighed fra dit hjemland.


Sid Meier’s Colonization’s økonomi fokuserer hovedsageligt på det, der kaldes for “trade goods” (handelsvarer) og “Raw Materials” (råvarer). De kommer i mange former såsom tobak, bomuld, fisk, træ osv. Alle sammen varer, du kan producere i din koloni og som er eftertragtet hjemme i Europa men også hos indianerne, der typisk gerne vil købe våben og heste (men vær forsigtig med det!).Priserne kan variere kraftigt af mange grunde. Den ene faktor er selvfølgelig udbud og efterspørgsel. Hvis England ikke mangler tobak, så er priserne selvfølgelig lave. Men hvis spanierne ikke har noget, da er priserne højere. Men pas på med at sælge til en kolonimagt, som ikke er dit hjemland (det ser hjemlandet ikke godt på, og de kan lave sanktioner mod dig).


Erklær din egen selvstændighed og vind spillet


Endemålet for spillet, og betingelsen for at vinde, det er at du erklærer din egen selvstændighed fra moderlandet. Når du til dette punkt, hvor det er en mulighed, kan du være stolt af dig selv. Ikke nok med, at din koloni overlevede, så har den også oplevet velstand og udvidelse: den har egenskaberne til at være eget land.Men det er nu, det svære kommer. Moderlandet vil sende en stor styrke af soldater for at bekæmpe dig, lidt a la som den amerikanske selvstændighedskrig. Derfor skal man have sørget for at ens forsvar er stærkt og klar til at møde den store udfordring. Dette er ikke blot indianere, men professionelle soldater.


Når du først har erklæret selvstændighed kan du ikke længere importere våben og andre sager fra udlandet. Derfor er det vigtigt, du er mere end selvforsynende med materialer og råvarer, samt at du kan producere dine egne våben.


Til dig der elsker historiske strategispil


Sid Meier’s Colonization udkom i 1994 og indeholder det som mange strategispil lidt har tabt bag vognen disse dage: nemlig indlevelse. Sid Meier’s Colonization åbner op for et hav af forskellige aspekter, når det kommer til et strategispil: politik, management, økonomi og krig.


Er du typen der godt kan lide at vride hjernen, og foretage beregnede og veludtænkte træk er spillet uden tvivl for dig. Hver lille ting du foretager dig vil til en vis grænse have effekt på, hvordan du kommer ud på den anden side af spillet.


Perioden spillet foregår er desuden også turbulent og spændende, og er sjældent blevet udforsket af spilindustrien siden da. Mange funktioner og tematikker kan dog findes i spilserien Tropico på trods af de vidt forskellige tidsperioder, spillene foregår i.


Det unikke klassiske touch, mange af os husker


Sid Meier’s Colonization drager på den helt unikke følelse, som mange af os føler, når vi spiller spil af ældre karakter: nostalgien. Nostalgien er den stærkeste af de kræfter, der tit lokker os tilbage til de ældre spil, på trods af deres mangler i forhold til moderne spil.


Det minder en om dengang, hvor man blot var et barn og havde al den fritid i verden man kunne drømme om. Fritiden til at kunne indleve sig i en kolonisimulator og erobre Den Nye Verden.


Det er ikke en følelse man støder på mange steder, og derfor er den dens egen vægt værd i guld. Vil man gerne have en skive af den kage, der var ens barndom, så er Sid Meier’s Colonization uden tvivl spillet at tage fat i igen.


Det simple men skønne design, man kender fra 90’er-spil


Sid Meier’s Colonization er på en og samme tid både et uhyggeligt grimt men også smukt spil. Hvad menes der med det?


Først og fremmest skal man tænke over at spillet udkom i 1994. Fra dags dato i 2019 er det 25 år siden. Dengang var teknologien ikke så veludviklet at man kunne skabe den fantastisk smukke grafik vi kender fra spil som Crysis, Mass Effect og lignende. Derfor er et spil som Sid Meier’s Colonization bygget med simple og store pixels, der kun lige akkurat giver et udkast af, hvordan ting ser ud.Men Sid Meier’s Colonization er ikke et spil, der er udtænkt med grafikken som dens sælgende faktor. Ingen computer games i den periode var, for det var simpelthen ikke muligt. Spillet kan dog bryste sig af utroligt sjove, spændende og udfordrende mechanics, der virkelig får dig op i sædet.


Spillet er dog også smukt på sin egen måde, men det skyldes nok mest nostalgien. Grafikken har alligevel været mere imponerende, hvis man tænker tilbage på tiden. Der kendte man ikke til andet.


Selve designet i spillet er ikke så veludviklet. Hele konceptet ligger i navigationen af en masse forskellige menuer, som man skal bruge en del tid på at memorere og lære at kende for at kunne navigere effektivt rundt i. Men når det så endelig lykkes, er det ganske sjovt: man føler sig lidt professionel.


Alternative spil


Sid Meier’s Colonization er et rigtig underholdende spil, men der findes så mange andre, det ville være synd ikke at prøve.


Ports of Call er en handelssimulator, og et af de få der har med store fragtskibe at gøre. Her bliver du sat i spidsen for et fragtkompagni, der skal levere værdifulde varer til hele verden. Er man rigtig god, kan man stå med verdens største handelsflåde (og de fleste penge). Spillet er af en ældre karakter som Sid Meier’s Colonization, og har derfor også den samme charme. Ports of Call kan downloades gratis her.  


En anden fremragende kandidat er SimFarm. SimFarm er en farmingsimulator fra 1993, og sætter dig i rollen som en farmer, der lige har købt sit første stykke jord og skal gøre det til en forretning. Ligesom Sid Meier’s Colonization har et fokus på afgrøder og salget af dem, så er det SimFarm’s endegyldige fokus. Kan du bygge landets største farm? SimFarm kan downloades gratis her.


Kan man ikke få nok af simulatorer, så er SimCity 2000 også et must have. SimCity 2000 sætter dig i rollen som en af landets førende byarkitekter. Du skal starte din egen by helt fra bunden af. Det betyder at bygge huse, der gør det muligt for folk at flytte dertil, skabe gode muligheder for arbejdspladser, så de kan tjene penge og bruge dem, samt at forsyne dem med alle praktiske nødvendigheder i form af vand, strøm, veje, skraldemænd etc. SimCity 2000 kan downloades gratis her.


Konklusion


Sid Meier’s Colonization er et fantastisk strategi- og simulationsspil. Med dens mange forskellige spilelementer og aspekter får du muligheden for at have en effekt på alle fronter af din koloni. Der er mange timers sjov, og rig mulighed for at spille spillet igen som de forskellige kolonimagter. Er man til retro- og strategispil kan det kun anbefales.

Colonization - Video

Colonization - Screenshots

Screenshot af ColonizationScreenshot af Colonization
Screenshot af ColonizationScreenshot af Colonization

Muligheder for download af Colonization - Danske servere

Download Colonization her (gratis og kontrolleret for virus)

Detaljeret information om Colonization

 • Licens:
  Abandonware
 • Størrelse:
  3.6 MB
 • Version:
  Final
 • Tilføjet:
  07/01-2007
 • Sidst opdateret:
  26/04-2019
 • Kritikers vurdering:
  100/100 points
 • Understøtter officielt OS:
  Windows
 • Producent:
  MicroProse Software Inc.
5 0 652 Colonization
0
Slutbruger Licensaftale (EULA)    |    Afinstallering
TERMS OF SERVICE AND END USER LICENSE AGREEMENT FOR COLONIZATION

The following terms of service and end user license agreement (“EULA”) constitute an agreement between you and MICROPROSE SOFTWARE INC. and its affiliates (“MICROPROSE SOFTWARE INC.”). This EULA governs your use of Software and Services (as specified below).
For purposes of this EULA "Software" means all software programs distributed, published or otherwise made available by MICROPROSE SOFTWARE INC. or its affiliates including, but not limited to mobile software, downloadable/installable software for personal computer, and software accessed by means of a browser or other online communication method. Software also includes updates and upgrades as well as accompanying manual(s), packaging and other written, files, electronic or on-line materials or documentation, and any and all copies of such software and its materials.
“Services” means all services made available by MICROPROSE SOFTWARE INC., including but not limited to services accessed through mobile games, by means of a browser or by other online communication method.
Software and Services are collectively referred to as “MICROPROSE SOFTWARE INC. Services”.

THE SOFTWARE IS LICENSED, NOT SOLD. YOUR USE OF THE SOFTWARE (AS SPECIFIED BELOW) IS SUBJECT TO THE TERMS AND CONDITIONS SET FORTH IN THIS EULA. BY INSTALLING, USING OR ACCESSING THE MICROPROSE SOFTWARE INC. SERVICES OR ANY MATERIALS INCLUDED IN OR WITH THE MICROPROSE SOFTWARE INC. SERVICES, YOU HEREBY ACCEPT THE TERMS OF THIS EULA.
If you do not accept the terms of this EULA, do not install, use or access the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services.

1 LICENSES
SOFTWARE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, MICROPROSE SOFTWARE INC. hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use one copy of the Software for your personal non-commercial use on a single computer or gaming unit, unless otherwise specified in the Software documentation. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA. The Software is being licensed to you and you hereby acknowledge that no title or ownership in the Software is being transferred or assigned and this EULA is not to be construed as a sale of any rights in the Software.
SERVICE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, MICROPROSE SOFTWARE INC. hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use the Services as provided by MICROPROSE SOFTWARE INC., for your personal non-commercial use, in the manner permitted by this EULA. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA.
LICENSE TERM. The term of your licenses under this EULA shall commence on the date that you accept this EULA and install or otherwise use the Software and/or Services and ends on the earlier date of either your disposal of the Software and/or Services or MICROPROSE SOFTWARE INC.'s termination of this EULA. Your license terminates immediately if you attempt to circumvent any technical protection measures used in connection with the Software and/or Services or you otherwise use the Software and/or Services in breach of the terms of this EULA.
OWNERSHIP; NO OTHER LICENSES. MICROPROSE SOFTWARE INC. retains all right, title and interest in and to the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services, including, but not limited to, all copyrights, trademarks, trade secrets, trade names, proprietary rights, patents, titles, computer codes, audiovisual effects, themes, characters, character names, stories, dialog, settings, artwork, sound effects, musical works, and moral rights whether registered or not and all applications thereof. The MICROPROSE SOFTWARE INC. Services are protected by applicable laws and treaties throughout the world. Unless expressly authorized by mandatory legislation, the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services may not be copied, reproduced or distributed in any manner or medium, in whole or in part, without prior written consent from MICROPROSE SOFTWARE INC.. All rights not expressly granted to you herein are reserved by MICROPROSE SOFTWARE INC..

2 THIRD PARTY SERVICES
MICROPROSE SOFTWARE INC. Services may include links to third party services and/or the third party services may be made available to you via MICROPROSE SOFTWARE INC. Services. These services may include, but are not limited to gameplay recording and sharing, social medial connectivity and the like. These services are subject to respective third party terms and conditions. Please study these third party terms and conditions carefully as they constitute an agreement between you and the applicable third party service provider.

3 GENERAL LICENSE CONDITIONS
You agree not to: (i) commercially exploit the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services; (ii) distribute, lease, license, sell, rent, lend, convey or otherwise transfer or assign the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services, any copies thereof, or any passwords or usernames of MICROPROSE SOFTWARE INC. Services, without the express prior written consent of MICROPROSE SOFTWARE INC. or as set forth in this EULA; (iii) make a copy of the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services or any part thereof, including but not limited to Software (other than as set forth herein); (iv) make the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services publicly available or available on a network for use or download by multiple users; (v) except as otherwise specifically provided by the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services or this EULA, use or install the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services (or permit others to do same) on a network, for on-line use, or on more than one computer or gaming unit at the same time; (vi) use or copy the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services at a computer gaming center or any other location-based site; provided, that MICROPROSE SOFTWARE INC. may offer you a separate site license agreement to make the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services available for commercial use; (vii) reverse engineer, decompile, disassemble, translate, prepare derivative works based on or otherwise modify the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services, in whole or in part; (viii) remove, obscure or modify any copyright, trademark or other proprietary rights notices, marks or labels contained on or within the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services, falsify or delete any author attributions, legal notices or other labels of the origin or source of the material; (ix) misrepresent the source of ownership of the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services; (x) transport, export or re-export (directly or indirectly) into any country forbidden to receive such MICROPROSE SOFTWARE INC. Services by any U.S. or other export laws or accompanying regulations or otherwise violate such laws or regulations, that may be amended from time to time; or (xi) scrape, build databases or otherwise create permanent copies of content returned from the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services.
However, with regards to installable Software that was delivered on a physical storage medium, you may transfer the entire Software and accompanying documentation on a permanent basis to another person as long as you retain no copies (including archival or backup copies) of the Software, accompanying documentation, or any portion or component of the Software accompanying documentation, and the recipient agrees to the terms of this EULA The Software is intended for private use only.
The MICROPROSE SOFTWARE INC. Services may include measures to control access to the MICROPROSE SOFTWARE INC. Service, prevent unauthorized copies, or otherwise attempt to prevent anyone from exceeding the limited rights and licenses granted under this EULA. Only MICROPROSE SOFTWARE INC. Services subject to a valid license can be used to access online services, and download updates and patches. You may not interfere with such access control measures or attempt to disable or circumvent such security features. If you disable or otherwise tamper with the technical protection measures, the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services will not function properly.
The MICROPROSE SOFTWARE INC. Services may allow you to create content, including but not limited to gameplay maps, screenshots or a video of your game play. In exchange for use of the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services, and to the extent that your contributions through use of the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services give rise to any copyright, design right or any other intellectual or industrial property right you hereby grant MICROPROSE SOFTWARE INC. an exclusive, royalty-free, perpetual, irrevocable, fully transferable and sub-licensable worldwide right and license to use your contributions in any way and for any purpose including, but not limited to the rights to reproduce, copy, adapt, modify, perform, display, publish, broadcast, transmit, or otherwise communicate to the public by any means whether now known or unknown and distribute your contributions without any further notice or compensation to you of any kind for the whole duration of protection granted to intellectual and industrial property rights by applicable laws and international conventions. If not expressly prohibited by mandatory legislation, you hereby waive any moral rights of paternity, publication, reputation, or attribution with respect to MICROPROSE SOFTWARE INC.'s and other players' use and enjoyment of such assets in connection with the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services and related goods and services under applicable law. This license grant to MICROPROSE SOFTWARE INC., and the above waiver of any applicable moral rights, survives any termination of this EULA.
The MICROPROSE SOFTWARE INC. Services may require an internet connection to access the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services or its internet-based features, authenticate the Software, or perform other functions. In order for certain features of the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services to operate properly, you may be required to have and maintain (a) an adequate internet connection and/or (b) a valid and active account with an online service as set forth in the documentation related to MICROPROSE SOFTWARE INC. Services. By using the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services, you acknowledge and agree that third party data transfer fees may apply depending on your data plan. Please consult your carrier for further information. If you do not maintain such accounts, then the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services or certain features of the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services may not operate or may cease to function properly, either in whole or in part.

4 INFORMATION COLLECTION AND USE; PRIVACY POLICY
By installing, accessing or using the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services, you consent to these information collection and usage terms, including (where applicable) the transfer of data into a country outside of the European Union and/or the European Economic Area or the United States of America.
MICROPROSE SOFTWARE INC. respects your privacy rights and recognizes the importance of protecting any information collected about you. MICROPROSE SOFTWARE INC.'s privacy policy as amended from time to time is available at www.microprose-software-inc..com/privacy ("Privacy Policy") and applicable to this EULA. MICROPROSE SOFTWARE INC.’s Privacy Policy defines how, why and to which extent MICROPROSE SOFTWARE INC. collects and uses personal and non-personal information in relation to MICROPROSE SOFTWARE INC.'s products and services. By installing, accessing or using the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services you explicitly agree with the terms and conditions of MICROPROSE SOFTWARE INC.’s Privacy Policy and to any terms and conditions included therein by reference.

5 PAYMENTS AND PURCHASES OF VIRTUAL GOODS
MICROPROSE SOFTWARE INC. may license to you certain virtual goods to be used within MICROPROSE SOFTWARE INC. Services. Unless otherwise specified, these virtual goods shall be deemed an integral part of the Software. These virtual goods may be licensed both for a fee using “real world money” and without any separate fee, as applicable from time to time. These virtual goods may also be licensed by using third party virtual currency, such as Facebook Credits or by using separate activation codes.
Any and all virtual goods are licensed to you on limited, personal, non-transferable, non-sublicensable and revocable basis and limited only for non-commercial use.
Please note that any payment for licenses for virtual goods or redemption of third party virtual currency is always FINAL AND NON-REFUNDABLE. Also please note that if you purchase Facebook Credits from Facebook, such transaction is governed by the agreement between you and Facebook and MICROPROSE SOFTWARE INC. is not a party to the transaction.
MICROPROSE SOFTWARE INC. may manage, regulate, control, modify or eliminate virtual goods at any time, with or without notice. MICROPROSE SOFTWARE INC. shall have no liability to you or any third party in the event that MICROPROSE SOFTWARE INC. exercises any such rights.
SUBJECT TO MANDATORY LEGISLATION, YOU ACKNOWLEDGE THAT MICROPROSE SOFTWARE INC. IS NOT REQUIRED TO PROVIDE A REFUND FOR VIRTUAL GOODS FOR ANY REASON, AND THAT YOU WILL NOT RECEIVE MONEY OR OTHER COMPENSATION FOR UNUSED VIRTUAL GOODS, WHETHER YOUR LOSS OF LICENSE UNDER THIS EULA WAS VOLUNTARY OR INVOLUNTARY.

6 WARRANTY
6.1 Warranty for Physical software Products
MICROPROSE SOFTWARE INC. warrants to you (if you are the initial and original purchaser of the Software) that, to the extent the Software is made available to you on a physical storage medium, the original storage medium holding the Software is free from defects in material and workmanship under normal use and service for 90 days from the date of purchase. If mandatory legislation in your jurisdiction requires longer in excess to the aforementioned 90 days, the length of the warranty is amended accordingly. If for any reason you find a defect in the physical storage medium during the warranty period, MICROPROSE SOFTWARE INC. agrees to replace, free of charge, any physical storage medium and related Software discovered to be defective within the warranty period as long as the Software is currently commercially distributed by MICROPROSE SOFTWARE INC.. If the Software is no longer available, MICROPROSE SOFTWARE INC. retains the right to substitute a similar piece of Software of equal or greater value. This warranty is limited to the physical storage medium and the Software as originally provided by MICROPROSE SOFTWARE INC. and is not applicable to normal wear and tear. This warranty shall not be applicable and shall be void if the defect has arisen through abuse, mistreatment, or neglect. Any implied warranties prescribed by statute are expressly limited to the warranty period described above.
When returning the Software subject to the limited warranty above, please send the original Software only to the MICROPROSE SOFTWARE INC. address specified below and include: your name and return address; a photocopy of your dated sales receipt; and a brief note describing the defect and the system on which you are running the Software.
6.2 No other Warranties
NOTWITHSTANDING THE ABOVEMENTIONED WARRANTY FOR PHYSICAL STORAGE MEDIUM SPECIFIED IN SECTION 6.1 ABOVE, AND TO THE FULLEST EXTENT PERMISSIBLE UNDER APPLICABLE LAW, THE MICROPROSE SOFTWARE INC. SERVICES ARE PROVIDED TO YOU “AS IS,” WITH ALL FAULTS, WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, WITHOUT PERFORMANCE ASSURANCES OR GUARANTEES OF ANY KIND, AND YOUR USE IS AT YOUR SOLE RISK. THE ENTIRE RISK OF SATISFACTORY QUALITY AND PERFORMANCE RESIDES WITH YOU. MICROPROSE SOFTWARE INC., MICROPROSE SOFTWARE INC.’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT MAKE, AND HEREBY DISCLAIM, ANY AND ALL EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY WARRANTIES, INCLUDING IMPLIED WARRANTIES OF CONDITION, UNINTERRUPTED USE, ACCURACY OF DATA (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO LOCATION DATA), MERCHANTABILITY, SATISFACTORY QUALITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE, NONINFRINGEMENT OF THIRD PARTY RIGHTS, AND WARRANTIES (IF ANY) ARISING FROM A COURSE OF DEALING, USAGE, OR TRADE PRACTICE. MICROPROSE SOFTWARE INC., MICROPROSE SOFTWARE INC.’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT WARRANT AGAINST INTERFERENCE WITH YOUR ENJOYMENT OF THE SOFTWARE; THAT THE MICROPROSE SOFTWARE INC. SERVICES WILL MEET YOUR REQUIREMENTS; THAT OPERATION OF THE MICROPROSE SOFTWARE INC. SERVICES WILL BE UNINTERRUPTED OR ERROR-FREE, OR THAT THE MICROPROSE SOFTWARE INC. SERVICES WILL INTEROPERATE OR BE COMPATIBLE WITH ANY OTHER MICROPROSE SOFTWARE INC. SERVICES OR THAT ANY ERRORS IN THE MICROPROSE SOFTWARE INC. SERVICES WILL BE CORRECTED. NO ORAL OR WRITTEN ADVICE PROVIDED BY MICROPROSE SOFTWARE INC., MICROPROSE SOFTWARE INC.’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS OR ANY AUTHORIZED REPRESENTATIVE SHALL CREATE A WARRANTY. SOME JURISDICTIONS DO NOT ALLOW THE EXCLUSION OF OR LIMITATIONS ON IMPLIED WARRANTIES OR THE LIMITATIONS ON THE APPLICABLE STATUTORY RIGHTS OF A CONSUMER, SO SOME OR ALL OF THE ABOVE EXCLUSIONS AND LIMITATIONS APPLY ONLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION.

7 LIMITATION OF LIABILITY
IN NO EVENT WILL MICROPROSE SOFTWARE INC., MICROPROSE SOFTWARE INC.’S AFFILIATES, MICROPROSE SOFTWARE INC.’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS BE LIABLE FOR SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES RESULTING FROM POSSESSION, ACCESS, USE OR MALFUNCTION OF THE MICROPROSE SOFTWARE INC. SERVICES, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO, DAMAGES TO PROPERTY, LOSS OF GOODWILL, COMPUTER FAILURE OR MALFUNCTION AND, TO THE EXTENT PERMITTED BY LAW, DAMAGES FOR PERSONAL INJURIES, PROPERTY DAMAGE, LOST PROFITS OR PUNITIVE DAMAGES FROM ANY CAUSES OF ACTION ARISING OUT OF OR RELATED TO THIS EULA OR THE SOFTWARE, WHETHER ARISING IN TORT (INCLUDING NEGLIGENCE), CONTRACT, STRICT LIABILITY OR OTHERWISE AND WHETHER OR NOT MICROPROSE SOFTWARE INC., MICROPROSE SOFTWARE INC.’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS HAVE BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES. FOR PURPOSES OF THIS SECTION 7, MICROPROSE SOFTWARE INC.’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS ARE THIRD PARTY BENEFICIARIES TO THE LIMITATIONS OF LIABILITY SPECIFIED HEREIN AND THEY MAY ENFORCE THIS EULA AGAINST YOU.
BECAUSE SOME STATES/COUNTRIES DO NOT ALLOW CERTAIN LIMITATIONS OF LIABILITY, THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL APPLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION. THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL NOT BE APPLICABLE SOLELY TO THE EXTENT THAT ANY SPECIFIC PROVISION OF THIS LIMITATION OF LIABILITY IS PROHIBITED BY ANY FEDERAL, STATE, OR MUNICIPAL LAW, WHICH CANNOT BE PRE-EMPTED. THIS EULA GIVES YOU SPECIFIC LEGAL RIGHTS, AND YOU MAY HAVE OTHER RIGHTS THAT VARY FROM JURISDICTION TO JURISDICTION.
IN NO EVENT SHALL MICROPROSE SOFTWARE INC.’S, MICROPROSE SOFTWARE INC.’S AFFILIATES’, MICROPROSE SOFTWARE INC.’S LICENSORS’ OR CHANNEL PARTNERS’ LIABILITY FOR ALL DAMAGES (EXCEPT AS REQUIRED BY APPLICABLE LAW) EXCEED THE ACTUAL PRICE PAID BY YOU FOR USE OF THE MICROPROSE SOFTWARE INC. SERVICES OR FIVE EUROS (EUR 5), WHICHEVER LESS.

8 OTHER TERMS AND CONDITIONS
TERMINATION: This EULA will terminate automatically if you fail to comply with its terms and conditions. In such event, you must destroy all copies of the Software and all of its component parts and cease and desist from accessing any MICROPROSE SOFTWARE INC. Services. With regards to Software delivered on a physical storage medium you can end this EULA by destroying the Software and all copies and reproductions of the Software and deleting and permanently purging the Software from any client server or computer on which it has been installed.
EQUITABLE REMEDIES: You hereby agree that if the terms of this EULA are not specifically observed, MICROPROSE SOFTWARE INC. will be irreparably damaged, and therefore you agree that MICROPROSE SOFTWARE INC. shall be entitled, without bond, other security or proof of damages, to appropriate equitable remedies with respect to your breach of any of the terms of this EULA, in addition to any other available remedies.
AFFILIATE: For purposes of this EULA, an “affiliate” or MICROPROSE SOFTWARE INC. means any legal entity that is directly or indirectly controlled by MICROPROSE SOFTWARE INC. for so long as such control lasts. Control shall exist through direct or indirect ownership of more than 50 % of the nominal value of the issued equity share capital or more than 50 % of the shares entitling the holders to vote for the election of the members of the board of directors or persons performing similar functions.
INDEMNITY: You agree to indemnify, defend and hold MICROPROSE SOFTWARE INC., its partners, affiliates, contractors, officers, directors, employees and agents harmless from and against any and all damages, losses and expenses arising directly or indirectly from: (i) your acts and omissions to act in using the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services pursuant to the terms of the EULA; or (ii) your breach of this EULA.
MISCELLANEOUS: This EULA represents the complete agreement concerning this license between the parties and supersedes all prior agreements and representations between them. MICROPROSE SOFTWARE INC. reserves the right, at its discretion, to change, modify, add or remove portions of this EULA by posting the updated EULA on MICROPROSE SOFTWARE INC.’s website. You will be deemed to have accepted such changes by continuing to use the MICROPROSE SOFTWARE INC. Services. If any provision of this EULA is held to be unenforceable for any reason, such provision shall be reformed only to the extent necessary to make it enforceable and the remaining provisions of this EULA shall not be affected.
GOVERNING LAW AND DISPUTE RESOLUTION. This EULA will be governed by the laws of United States of America without reference to its choice of law rules. The United Nations Convention for the International Sale of Goods shall not apply.
Any dispute, controversy or claim arising out of or relating to this EULA or the breach, termination or validity thereof shall be finally settled at MICROPROSE SOFTWARE INC.'s discretion (i) at your domicile's competent courts; or (ii) by arbitration in accordance with the Rules for Expedited Arbitration of the Arbitration Institute of the American Chamber of Commerce. The arbitration shall be conducted in Sacremento, California, in the English language. YOU AGREE THAT YOU MAY BRING CLAIMS AGAINST MICROPROSE SOFTWARE INC. ONLY IN YOUR INDIVIDUAL CAPACITY AND NOT AS A PLAINTIFF OR CLASS MEMBER IN ANY PURPORTED CLASS OR REPRESENTATIVE PROCEEDING.
IF YOU HAVE ANY QUESTIONS CONCERNING THIS AGREEMENT, YOU MAY CONTACT support@microprose-software-inc..com.

Afinstallering af Colonization

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Colonization fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
 1. Åben kontrolpanelet i Windows
 2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
 3. Find Colonization, markér det og vælg “Afinstaller”
 4. Følg nu processen
Skulle Colonization være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.