Download DirectX gratis herunder

DirectX 11 er Microsofts nyeste interface til spiloptimering. AMD har lavet et grafikkort, som virker sammen med DirectX teknologien, som er en slags driver til grafik i Windows.

Microsofts brugerflade til spiloptimering (DirectX) danner for det meste den øvre grænse for, hvor livagtige computerspil kommer til at se ud. Det gør, at man kan lave bedre spil med mere realisme i det visuelle udtryk. Det sker bl. a. med tesselation, en 3d-funktion, som er et af de vigtigste elementer i DirectX 11-pakken.


For en nærmere forklaring af tesselation henvises til et teknisk/matematisk opslagsværk. Kort fortalt drejer det sig om at lave objekter p.b.a. polygoner og lade dem bestå af flere end de i virkeligheden gør, antallet spiller en væsentlig rolle for detaljeringen og realismen af den visuelle fremstilling. Også lyssætning og skygge spiller en central rolle i spilopbygningen, og her har spiludvikleren nu mulighed for at justere og dreje på langt mere end tidligere.


DirectX 11 kan ikke bare bruges til spil. Grafikprocessoren sørger også for at almindelig software kører med højere hastighed, hvilket Windows 7 i høj grad udnytter. Microsoft har indført en ny shader-type DirectCompute (tidligere Compute Shader), hvilket betyder, at videokonvertering der normalt er meget processorkrævende, kan udføres meget hurtigere og uden ekstra indkøb af programmer. Det skyldes, at grafikprocessoren kan køre parallel databehandling.


Muligheder for download af DirectX - Danske servere

Download DirectX her (gratis og kontrolleret for virus)

DirectX - Video

DirectX - Screenshots

Screenshot af DirectX
Screenshot af DirectX
Screenshot af DirectX

Detaljeret information om DirectX

 • Licens:
  Freeware
 • Størrelse:
  96 MB
 • Version:
  11
 • Tilføjet:
  16/03-2011
 • Sidst opdateret:
  15/01-2015
 • Kritikers vurdering:
  100/100 points
 • Understøtter officielt OS:
  Windows Vista & 7
 • Producent:
  Microsoft
5 0 4220
0
Slutbruger Licensaftale (EULA)    |    Afinstallering

Afinstallering af DirectX

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere DirectX fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
 1. Åben kontrolpanelet i Windows
 2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
 3. Find DirectX, markér det og vælg “Afinstaller”
 4. Følg nu processen
Skulle DirectX være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.