Download DOSBox gratis herunder

DOSBox der kan downloades gratis her.

Få adgang til alle dine gamle og klassiske spil, der ikke længere kan køre på moderne styresystemer med DOSBox.Rigtig mange spil, specielt før året 2010, er ikke kompatible med moderne styresystemer som Windows 10 for eksempel. Dette skyldes en teknologisk udvikling, som de gamle spil ikke følger med i da udviklerne har lagt dem på hylden. Derfor kan det være træls, når man støder på et spil fra sin barndom, man gerne vil spille, og der bare intet er, du kan gøre, for at få det til at virke.


Med DOSBox af producenten DOSBox Project er dette dog ikke længere et problem. DOSBox fungerer som en emulator, der i essensen emulerer en ældre virtuel computer på dit nuværende system. Denne virtuelle computer har muligheden for at kunne spille de gamle spil, som din nuværende computer ikke kan.


Oplev alle dine gamle yndlingsspil, og få adgang til dem, du aldrig nåede at prøve


DOSBox er et fantastisk lille stykke software, der er bygget til dig, som gerne vil opleve retrospil fra din barndom/ungdom igen, bare på dine moderne systemer. Det er ikke alle, der har computere liggende fra 90’erne mere, og det er ikke helt nemme at få fat på en i god stand heller. Derfor kan DOSBox sparer dig penge og besvær, hvilket altid er rart.


DOSBox er en emulator. Det vil sige det er et stykke software, der opfører sig som et specifikt styresystem/device på din nuværende computer. Det er det, der får spillene til at virke, da de er bygget til et andet styresystem, end det, du kører med nu.Hvordan man så bruger DOSBox er en helt anden snak, og kan tage lang tid at udpensle. Derfor er der her på siden blevet lavet en guide, som du kan læse for at lære at bruge programmet. Begynderguiden kan læses her.


Efter du har læst og orienteret dig i guiden, burde det være let som en leg at komme i gang med alle dine yndlingsspil fra din barndom, og endda spil du aldrig nåede at få prøvet af dengang.


Lad ikke dine gode minder blot forblive minder


Vi har alle vores perioder af nostalgi. Perioder hvor vi tænker tilbage på en smuk tid, hvor alt var godt og skønt. Jer der læser med her, har nok haft en fortid, hvor videospil havde en speciel og særlig plads. Og tænk på den frustration, når man prøver at installere et af sine gamle spil, og ens styresystem bare ikke kan køre det.


Men man behøver ikke lade minder blot være minder. Med DOSBox kan du komme tilbage til den tid, hvor du brugte dine eftermiddage efter skole på at spille DOOM og lignende spil. Oplevelsen kan komme tilbage på få øjeblikke, og det er helt klart værd at give et skud.


Men DOSBox er nu ikke kun for folk med nostalgi. Der er mange mennesker derude, med en interesse i ældre spil. Ældre spil har deres helt egen individuelle charme, hvor gameplay i højere grad var fokusset end grafikken. Der er mange guldgruber derude, man kan få sine fingre i. Med DOSBox har du nu adgang til disse tabte skatte, og kan nyde dem frit.


En af de få DOS-Emulatorer, der findes


Mange folk der er fans af retrospil har højst sandsynligt stiftet bekendtskab med andre former for emulatorer. Det ville nok typisk være Gameboy Advance emulatorer til at spille Pokémon, Sonic etc. Den type af emulatorer vrimler det med ude på internettet. Det er fordi det er et relativt simpelt device at emulere; De er jo blot bygget til at spille spil på. Når det kommer til en DOS-Emulator, er det et helt computerstyresystem med alle funktioner, der skal genskabes. Det er et større projekt, og det er også derfor, man ikke kan finde mange gode bud på den type af emulatorer på internettet.


Udviklerne bag DOSBox tog dog denne udfordring til sig, og det lykkedes dem at komme frem til et produkt, der virker fantastisk og fejlfrit. Endelig kan man lukke op for verden af gamle og obskure computerspil, man ellers før havde troet var gået tabt.


Et kompliceret og forvirrende design, der dog kan give mening med øvelse


DOSBox kan desværre ikke bryste sig af at have et design, der gør det let for os moderne computerbrugere at gå til. Det er modelleret efter det gamle DOS-Styresystem, og er derfor utroligt begrænset, når det gælder udpensling af noget flot og brugervenligt. Det bliver man nødt til at tage med, hvis man ønsker adgang til de gamle spil.Brugerfladen optræder i forskellige computerpromptvinduer, hvor man skriver kommandoer ind i, for at få emulatoren til at gøre, hvad man ønsker den skal. I DOSBox er der dog en indbygget guide, hvor man kan få informationer omkring, hvordan man gør forskellige ting. Og med guiden til DOSBox, der blev linket til her tidligere, vil man nemt kunne få sig et overblik over det ellers så komplicerede stykke software. Øvelse gør mester.


Supplerende software


Når du nu forhåbentligt har stiftet bedre bekendtskab med DOSBox, er det også på tide, du finder nogle spil, du kan afprøve det med.


Her kan anbefales GTA af Rockstar Games, det første af slagsen. Oplev hvor den legendariske serie begyndte, og slå dig løs med det voldsomme og underholdende spil, som vi alle har prøvet i dets forskellige inkarnationer. GTA kan downloades gratis her.


Mange af os kender nok også Prince of Persia serien. Så hvorfor ikke prøve det allerførste spil af slagsen? Prince of Persia af udvikleren Broderbund Software kan downloades gratis her.


Dos games


Det giver ikke meget mening at skrive en anmeldelse af DOSBox uden at nævne nogle af vores favorit spil, som kræver denne emulator for at fungere. Wolfenstein 3D anses som at værende en af de allerførste skydespil, og er en nostalgisk oplevelse for rigtig mange af os. Grundet sin alder, så har Wolfenstein 3D en ret moderat grafisk kvalitet, men underholdningsværdien har overlevet årene til perfektion. Man kan sagtens installere Wolfenstein 3D og få timevis af underholdning, også selvom at man måske har prøvet spillet før.


En anden klassiker er Doom 95. I Doom 95 skal man kæmpe sig igennem hvad der føles som uendelige mængder af fjender. Doom 95 og Wolfenstein 3D minder egentlig relativt meget om hinanden, både i spillestil men også grafisk. Dette er dog langt fra nogen ulempe. Doom 95 er ligesom Wolfenstein 3D aldeles underholdende.


Konklusion


DOSBox er et stykke helt unikt software, der åbner op for alle de gamle og forældede spil, du kan drømme om. Der er absolut ingen grænser, så hvis du er en person med kærlighed for gamle spil, er dette stykke software uden tvivl et must have. Det kan kun anbefales at du downloader, og virkelig slår dig løs med det.


Der bedes dog opmærksomhed på, at DOSBox i sig selv ikke er meget værd. Hvis man skal have fuld glæde af programmet, så skal man anse sig nogle klassiske dos spil, som man har lyst til at spille.

DOSBox - Video

DOSBox - Screenshots

Screenshot af DOSBoxScreenshot af DOSBox
Screenshot af DOSBoxScreenshot af DOSBox

Muligheder for download af DOSBox - Danske servere

Download DOSBox her (gratis og kontrolleret for virus)

Detaljeret information om DOSBox

 • Licens:
  Freeware
 • Størrelse:
  1.4 MB
 • Version:
  0.74
 • Tilføjet:
  06/11-2006
 • Sidst opdateret:
  15/04-2020
 • Kritikers vurdering:
  100/100 points
 • Understøtter officielt OS:
  Windows, BeOS, Linux & MacOS X
 • Producent:
  DOSBox Project
5 0 715 DOSBox
0
Slutbruger Licensaftale (EULA)    |    Afinstallering
TERMS OF SERVICE AND END USER LICENSE AGREEMENT FOR DOSBOX

The following terms of service and end user license agreement (“EULA”) constitute an agreement between you and DOSBOX PROJECT and its affiliates (“DOSBOX PROJECT”). This EULA governs your use of Software and Services (as specified below).
For purposes of this EULA "Software" means all software programs distributed, published or otherwise made available by DOSBOX PROJECT or its affiliates including, but not limited to mobile software, downloadable/installable software for personal computer, and software accessed by means of a browser or other online communication method. Software also includes updates and upgrades as well as accompanying manual(s), packaging and other written, files, electronic or on-line materials or documentation, and any and all copies of such software and its materials.
“Services” means all services made available by DOSBOX PROJECT, including but not limited to services accessed through mobile games, by means of a browser or by other online communication method.
Software and Services are collectively referred to as “DOSBOX PROJECT Services”.

THE SOFTWARE IS LICENSED, NOT SOLD. YOUR USE OF THE SOFTWARE (AS SPECIFIED BELOW) IS SUBJECT TO THE TERMS AND CONDITIONS SET FORTH IN THIS EULA. BY INSTALLING, USING OR ACCESSING THE DOSBOX PROJECT SERVICES OR ANY MATERIALS INCLUDED IN OR WITH THE DOSBOX PROJECT SERVICES, YOU HEREBY ACCEPT THE TERMS OF THIS EULA.
If you do not accept the terms of this EULA, do not install, use or access the DOSBOX PROJECT Services.

1 LICENSES
SOFTWARE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, DOSBOX PROJECT hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use one copy of the Software for your personal non-commercial use on a single computer or gaming unit, unless otherwise specified in the Software documentation. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA. The Software is being licensed to you and you hereby acknowledge that no title or ownership in the Software is being transferred or assigned and this EULA is not to be construed as a sale of any rights in the Software.
SERVICE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, DOSBOX PROJECT hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use the Services as provided by DOSBOX PROJECT, for your personal non-commercial use, in the manner permitted by this EULA. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA.
LICENSE TERM. The term of your licenses under this EULA shall commence on the date that you accept this EULA and install or otherwise use the Software and/or Services and ends on the earlier date of either your disposal of the Software and/or Services or DOSBOX PROJECT's termination of this EULA. Your license terminates immediately if you attempt to circumvent any technical protection measures used in connection with the Software and/or Services or you otherwise use the Software and/or Services in breach of the terms of this EULA.
OWNERSHIP; NO OTHER LICENSES. DOSBOX PROJECT retains all right, title and interest in and to the DOSBOX PROJECT Services, including, but not limited to, all copyrights, trademarks, trade secrets, trade names, proprietary rights, patents, titles, computer codes, audiovisual effects, themes, characters, character names, stories, dialog, settings, artwork, sound effects, musical works, and moral rights whether registered or not and all applications thereof. The DOSBOX PROJECT Services are protected by applicable laws and treaties throughout the world. Unless expressly authorized by mandatory legislation, the DOSBOX PROJECT Services may not be copied, reproduced or distributed in any manner or medium, in whole or in part, without prior written consent from DOSBOX PROJECT. All rights not expressly granted to you herein are reserved by DOSBOX PROJECT.

2 THIRD PARTY SERVICES
DOSBOX PROJECT Services may include links to third party services and/or the third party services may be made available to you via DOSBOX PROJECT Services. These services may include, but are not limited to gameplay recording and sharing, social medial connectivity and the like. These services are subject to respective third party terms and conditions. Please study these third party terms and conditions carefully as they constitute an agreement between you and the applicable third party service provider.

3 GENERAL LICENSE CONDITIONS
You agree not to: (i) commercially exploit the DOSBOX PROJECT Services; (ii) distribute, lease, license, sell, rent, lend, convey or otherwise transfer or assign the DOSBOX PROJECT Services, any copies thereof, or any passwords or usernames of DOSBOX PROJECT Services, without the express prior written consent of DOSBOX PROJECT or as set forth in this EULA; (iii) make a copy of the DOSBOX PROJECT Services or any part thereof, including but not limited to Software (other than as set forth herein); (iv) make the DOSBOX PROJECT Services publicly available or available on a network for use or download by multiple users; (v) except as otherwise specifically provided by the DOSBOX PROJECT Services or this EULA, use or install the DOSBOX PROJECT Services (or permit others to do same) on a network, for on-line use, or on more than one computer or gaming unit at the same time; (vi) use or copy the DOSBOX PROJECT Services at a computer gaming center or any other location-based site; provided, that DOSBOX PROJECT may offer you a separate site license agreement to make the DOSBOX PROJECT Services available for commercial use; (vii) reverse engineer, decompile, disassemble, translate, prepare derivative works based on or otherwise modify the DOSBOX PROJECT Services, in whole or in part; (viii) remove, obscure or modify any copyright, trademark or other proprietary rights notices, marks or labels contained on or within the DOSBOX PROJECT Services, falsify or delete any author attributions, legal notices or other labels of the origin or source of the material; (ix) misrepresent the source of ownership of the DOSBOX PROJECT Services; (x) transport, export or re-export (directly or indirectly) into any country forbidden to receive such DOSBOX PROJECT Services by any U.S. or other export laws or accompanying regulations or otherwise violate such laws or regulations, that may be amended from time to time; or (xi) scrape, build databases or otherwise create permanent copies of content returned from the DOSBOX PROJECT Services.
However, with regards to installable Software that was delivered on a physical storage medium, you may transfer the entire Software and accompanying documentation on a permanent basis to another person as long as you retain no copies (including archival or backup copies) of the Software, accompanying documentation, or any portion or component of the Software accompanying documentation, and the recipient agrees to the terms of this EULA The Software is intended for private use only.
The DOSBOX PROJECT Services may include measures to control access to the DOSBOX PROJECT Service, prevent unauthorized copies, or otherwise attempt to prevent anyone from exceeding the limited rights and licenses granted under this EULA. Only DOSBOX PROJECT Services subject to a valid license can be used to access online services, and download updates and patches. You may not interfere with such access control measures or attempt to disable or circumvent such security features. If you disable or otherwise tamper with the technical protection measures, the DOSBOX PROJECT Services will not function properly.
The DOSBOX PROJECT Services may allow you to create content, including but not limited to gameplay maps, screenshots or a video of your game play. In exchange for use of the DOSBOX PROJECT Services, and to the extent that your contributions through use of the DOSBOX PROJECT Services give rise to any copyright, design right or any other intellectual or industrial property right you hereby grant DOSBOX PROJECT an exclusive, royalty-free, perpetual, irrevocable, fully transferable and sub-licensable worldwide right and license to use your contributions in any way and for any purpose including, but not limited to the rights to reproduce, copy, adapt, modify, perform, display, publish, broadcast, transmit, or otherwise communicate to the public by any means whether now known or unknown and distribute your contributions without any further notice or compensation to you of any kind for the whole duration of protection granted to intellectual and industrial property rights by applicable laws and international conventions. If not expressly prohibited by mandatory legislation, you hereby waive any moral rights of paternity, publication, reputation, or attribution with respect to DOSBOX PROJECT's and other players' use and enjoyment of such assets in connection with the DOSBOX PROJECT Services and related goods and services under applicable law. This license grant to DOSBOX PROJECT, and the above waiver of any applicable moral rights, survives any termination of this EULA.
The DOSBOX PROJECT Services may require an internet connection to access the DOSBOX PROJECT Services or its internet-based features, authenticate the Software, or perform other functions. In order for certain features of the DOSBOX PROJECT Services to operate properly, you may be required to have and maintain (a) an adequate internet connection and/or (b) a valid and active account with an online service as set forth in the documentation related to DOSBOX PROJECT Services. By using the DOSBOX PROJECT Services, you acknowledge and agree that third party data transfer fees may apply depending on your data plan. Please consult your carrier for further information. If you do not maintain such accounts, then the DOSBOX PROJECT Services or certain features of the DOSBOX PROJECT Services may not operate or may cease to function properly, either in whole or in part.

4 INFORMATION COLLECTION AND USE; PRIVACY POLICY
By installing, accessing or using the DOSBOX PROJECT Services, you consent to these information collection and usage terms, including (where applicable) the transfer of data into a country outside of the European Union and/or the European Economic Area or the United States of America.
DOSBOX PROJECT respects your privacy rights and recognizes the importance of protecting any information collected about you. DOSBOX PROJECT's privacy policy as amended from time to time is available at www.dosbox-project.com/privacy ("Privacy Policy") and applicable to this EULA. DOSBOX PROJECT’s Privacy Policy defines how, why and to which extent DOSBOX PROJECT collects and uses personal and non-personal information in relation to DOSBOX PROJECT's products and services. By installing, accessing or using the DOSBOX PROJECT Services you explicitly agree with the terms and conditions of DOSBOX PROJECT’s Privacy Policy and to any terms and conditions included therein by reference.

5 PAYMENTS AND PURCHASES OF VIRTUAL GOODS
DOSBOX PROJECT may license to you certain virtual goods to be used within DOSBOX PROJECT Services. Unless otherwise specified, these virtual goods shall be deemed an integral part of the Software. These virtual goods may be licensed both for a fee using “real world money” and without any separate fee, as applicable from time to time. These virtual goods may also be licensed by using third party virtual currency, such as Facebook Credits or by using separate activation codes.
Any and all virtual goods are licensed to you on limited, personal, non-transferable, non-sublicensable and revocable basis and limited only for non-commercial use.
Please note that any payment for licenses for virtual goods or redemption of third party virtual currency is always FINAL AND NON-REFUNDABLE. Also please note that if you purchase Facebook Credits from Facebook, such transaction is governed by the agreement between you and Facebook and DOSBOX PROJECT is not a party to the transaction.
DOSBOX PROJECT may manage, regulate, control, modify or eliminate virtual goods at any time, with or without notice. DOSBOX PROJECT shall have no liability to you or any third party in the event that DOSBOX PROJECT exercises any such rights.
SUBJECT TO MANDATORY LEGISLATION, YOU ACKNOWLEDGE THAT DOSBOX PROJECT IS NOT REQUIRED TO PROVIDE A REFUND FOR VIRTUAL GOODS FOR ANY REASON, AND THAT YOU WILL NOT RECEIVE MONEY OR OTHER COMPENSATION FOR UNUSED VIRTUAL GOODS, WHETHER YOUR LOSS OF LICENSE UNDER THIS EULA WAS VOLUNTARY OR INVOLUNTARY.

6 WARRANTY
6.1 Warranty for Physical software Products
DOSBOX PROJECT warrants to you (if you are the initial and original purchaser of the Software) that, to the extent the Software is made available to you on a physical storage medium, the original storage medium holding the Software is free from defects in material and workmanship under normal use and service for 90 days from the date of purchase. If mandatory legislation in your jurisdiction requires longer in excess to the aforementioned 90 days, the length of the warranty is amended accordingly. If for any reason you find a defect in the physical storage medium during the warranty period, DOSBOX PROJECT agrees to replace, free of charge, any physical storage medium and related Software discovered to be defective within the warranty period as long as the Software is currently commercially distributed by DOSBOX PROJECT. If the Software is no longer available, DOSBOX PROJECT retains the right to substitute a similar piece of Software of equal or greater value. This warranty is limited to the physical storage medium and the Software as originally provided by DOSBOX PROJECT and is not applicable to normal wear and tear. This warranty shall not be applicable and shall be void if the defect has arisen through abuse, mistreatment, or neglect. Any implied warranties prescribed by statute are expressly limited to the warranty period described above.
When returning the Software subject to the limited warranty above, please send the original Software only to the DOSBOX PROJECT address specified below and include: your name and return address; a photocopy of your dated sales receipt; and a brief note describing the defect and the system on which you are running the Software.
6.2 No other Warranties
NOTWITHSTANDING THE ABOVEMENTIONED WARRANTY FOR PHYSICAL STORAGE MEDIUM SPECIFIED IN SECTION 6.1 ABOVE, AND TO THE FULLEST EXTENT PERMISSIBLE UNDER APPLICABLE LAW, THE DOSBOX PROJECT SERVICES ARE PROVIDED TO YOU “AS IS,” WITH ALL FAULTS, WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, WITHOUT PERFORMANCE ASSURANCES OR GUARANTEES OF ANY KIND, AND YOUR USE IS AT YOUR SOLE RISK. THE ENTIRE RISK OF SATISFACTORY QUALITY AND PERFORMANCE RESIDES WITH YOU. DOSBOX PROJECT, DOSBOX PROJECT’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT MAKE, AND HEREBY DISCLAIM, ANY AND ALL EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY WARRANTIES, INCLUDING IMPLIED WARRANTIES OF CONDITION, UNINTERRUPTED USE, ACCURACY OF DATA (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO LOCATION DATA), MERCHANTABILITY, SATISFACTORY QUALITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE, NONINFRINGEMENT OF THIRD PARTY RIGHTS, AND WARRANTIES (IF ANY) ARISING FROM A COURSE OF DEALING, USAGE, OR TRADE PRACTICE. DOSBOX PROJECT, DOSBOX PROJECT’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT WARRANT AGAINST INTERFERENCE WITH YOUR ENJOYMENT OF THE SOFTWARE; THAT THE DOSBOX PROJECT SERVICES WILL MEET YOUR REQUIREMENTS; THAT OPERATION OF THE DOSBOX PROJECT SERVICES WILL BE UNINTERRUPTED OR ERROR-FREE, OR THAT THE DOSBOX PROJECT SERVICES WILL INTEROPERATE OR BE COMPATIBLE WITH ANY OTHER DOSBOX PROJECT SERVICES OR THAT ANY ERRORS IN THE DOSBOX PROJECT SERVICES WILL BE CORRECTED. NO ORAL OR WRITTEN ADVICE PROVIDED BY DOSBOX PROJECT, DOSBOX PROJECT’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS OR ANY AUTHORIZED REPRESENTATIVE SHALL CREATE A WARRANTY. SOME JURISDICTIONS DO NOT ALLOW THE EXCLUSION OF OR LIMITATIONS ON IMPLIED WARRANTIES OR THE LIMITATIONS ON THE APPLICABLE STATUTORY RIGHTS OF A CONSUMER, SO SOME OR ALL OF THE ABOVE EXCLUSIONS AND LIMITATIONS APPLY ONLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION.

7 LIMITATION OF LIABILITY
IN NO EVENT WILL DOSBOX PROJECT, DOSBOX PROJECT’S AFFILIATES, DOSBOX PROJECT’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS BE LIABLE FOR SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES RESULTING FROM POSSESSION, ACCESS, USE OR MALFUNCTION OF THE DOSBOX PROJECT SERVICES, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO, DAMAGES TO PROPERTY, LOSS OF GOODWILL, COMPUTER FAILURE OR MALFUNCTION AND, TO THE EXTENT PERMITTED BY LAW, DAMAGES FOR PERSONAL INJURIES, PROPERTY DAMAGE, LOST PROFITS OR PUNITIVE DAMAGES FROM ANY CAUSES OF ACTION ARISING OUT OF OR RELATED TO THIS EULA OR THE SOFTWARE, WHETHER ARISING IN TORT (INCLUDING NEGLIGENCE), CONTRACT, STRICT LIABILITY OR OTHERWISE AND WHETHER OR NOT DOSBOX PROJECT, DOSBOX PROJECT’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS HAVE BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES. FOR PURPOSES OF THIS SECTION 7, DOSBOX PROJECT’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS ARE THIRD PARTY BENEFICIARIES TO THE LIMITATIONS OF LIABILITY SPECIFIED HEREIN AND THEY MAY ENFORCE THIS EULA AGAINST YOU.
BECAUSE SOME STATES/COUNTRIES DO NOT ALLOW CERTAIN LIMITATIONS OF LIABILITY, THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL APPLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION. THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL NOT BE APPLICABLE SOLELY TO THE EXTENT THAT ANY SPECIFIC PROVISION OF THIS LIMITATION OF LIABILITY IS PROHIBITED BY ANY FEDERAL, STATE, OR MUNICIPAL LAW, WHICH CANNOT BE PRE-EMPTED. THIS EULA GIVES YOU SPECIFIC LEGAL RIGHTS, AND YOU MAY HAVE OTHER RIGHTS THAT VARY FROM JURISDICTION TO JURISDICTION.
IN NO EVENT SHALL DOSBOX PROJECT’S, DOSBOX PROJECT’S AFFILIATES’, DOSBOX PROJECT’S LICENSORS’ OR CHANNEL PARTNERS’ LIABILITY FOR ALL DAMAGES (EXCEPT AS REQUIRED BY APPLICABLE LAW) EXCEED THE ACTUAL PRICE PAID BY YOU FOR USE OF THE DOSBOX PROJECT SERVICES OR FIVE EUROS (EUR 5), WHICHEVER LESS.

8 OTHER TERMS AND CONDITIONS
TERMINATION: This EULA will terminate automatically if you fail to comply with its terms and conditions. In such event, you must destroy all copies of the Software and all of its component parts and cease and desist from accessing any DOSBOX PROJECT Services. With regards to Software delivered on a physical storage medium you can end this EULA by destroying the Software and all copies and reproductions of the Software and deleting and permanently purging the Software from any client server or computer on which it has been installed.
EQUITABLE REMEDIES: You hereby agree that if the terms of this EULA are not specifically observed, DOSBOX PROJECT will be irreparably damaged, and therefore you agree that DOSBOX PROJECT shall be entitled, without bond, other security or proof of damages, to appropriate equitable remedies with respect to your breach of any of the terms of this EULA, in addition to any other available remedies.
AFFILIATE: For purposes of this EULA, an “affiliate” or DOSBOX PROJECT means any legal entity that is directly or indirectly controlled by DOSBOX PROJECT for so long as such control lasts. Control shall exist through direct or indirect ownership of more than 50 % of the nominal value of the issued equity share capital or more than 50 % of the shares entitling the holders to vote for the election of the members of the board of directors or persons performing similar functions.
INDEMNITY: You agree to indemnify, defend and hold DOSBOX PROJECT, its partners, affiliates, contractors, officers, directors, employees and agents harmless from and against any and all damages, losses and expenses arising directly or indirectly from: (i) your acts and omissions to act in using the DOSBOX PROJECT Services pursuant to the terms of the EULA; or (ii) your breach of this EULA.
MISCELLANEOUS: This EULA represents the complete agreement concerning this license between the parties and supersedes all prior agreements and representations between them. DOSBOX PROJECT reserves the right, at its discretion, to change, modify, add or remove portions of this EULA by posting the updated EULA on DOSBOX PROJECT’s website. You will be deemed to have accepted such changes by continuing to use the DOSBOX PROJECT Services. If any provision of this EULA is held to be unenforceable for any reason, such provision shall be reformed only to the extent necessary to make it enforceable and the remaining provisions of this EULA shall not be affected.
GOVERNING LAW AND DISPUTE RESOLUTION. This EULA will be governed by the laws of United States of America without reference to its choice of law rules. The United Nations Convention for the International Sale of Goods shall not apply.
Any dispute, controversy or claim arising out of or relating to this EULA or the breach, termination or validity thereof shall be finally settled at DOSBOX PROJECT's discretion (i) at your domicile's competent courts; or (ii) by arbitration in accordance with the Rules for Expedited Arbitration of the Arbitration Institute of the American Chamber of Commerce. The arbitration shall be conducted in Sacremento, California, in the English language. YOU AGREE THAT YOU MAY BRING CLAIMS AGAINST DOSBOX PROJECT ONLY IN YOUR INDIVIDUAL CAPACITY AND NOT AS A PLAINTIFF OR CLASS MEMBER IN ANY PURPORTED CLASS OR REPRESENTATIVE PROCEEDING.
IF YOU HAVE ANY QUESTIONS CONCERNING THIS AGREEMENT, YOU MAY CONTACT support@dosbox-project.com.

Afinstallering af DOSBox

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere DOSBox fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
 1. Åben kontrolpanelet i Windows
 2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
 3. Find DOSBox, markér det og vælg “Afinstaller”
 4. Følg nu processen
Skulle DOSBox være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.