3 gode tips til at beskytte din software

Man må ikke undervurdere risikoen ved at surfe rundt på nettet, eller bare åbne en email fra selv din bedste ven. Spyware bevæger sig over alt, og det kan være svært at gøre noget ved det, før det er for sent. Vi har derfor i denne guide samlet tre gode råd til, hvordan du bedst passer på din software.

1. Tag dig af problemet i opløbet

Det gælder om at finde et antivirus program, som fanger problemet i opløbet, således at du ikke ender i problemer. En skadelig software vil først og fremmest nedbryde din computer, og dermed gøre den ubrugelig. Som om det ikke var en omkostning nok i sig selv, er der flere og flere der oplever at blive afpresset, mod informationer om computerejeren selv. Det betyder altså at du lige pludselig kan side med et krav over hoved på flere tusinds kroner, for at hackeren ikke deler dine mest dyrebare informationer på nettet, eller måske for at udlevere en arbejdsrapport som du har brugt flere måneder på. Der kan derfor blive en rigtig dyr affære, hvis man ikke får beskyttet sin software med et ståltag, når du regner med spyware.

 

2. Invester i et ordentligt antivirusprogram

Det går altså ikke benytte sig af en dårlig gratis antispyware, når konsekvenserne ved et angreb kan være så fatale. Skal du have nyt tag over din software, skal du derfor stille flere krav til antivirusprogrammet. Programmet skal være enkel og hurtig software, således at din computer ikke bliver 100 gange langsommere efter installeringen. Programmet skal være effektivt og opdateret. Der bliver hele tiden udviklet nye spyware, det er derfor vigtigt at dit program er med på beatet, og klar til at tage kampen om mod selv din mest moderne spyware.

 

3. Pas på hvilke hjemmesider du besøger

Når du så har fået installeret et ordenligt antivirusprogram er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler for internettets gruppe sider. Når du modtager reklamer og tilbud på din email, skal du f.eks. være meget opmærksom på både hvem afsenderen er og om URL’en indeholder noget mistænkeligt.

Nu er burde du altså være klar til roligt og trygt at udfolde dig på internettet, som altså på trods af de mange trusler er et af de mest fantastiske stedet at befinde dig.