Sådan downloader du på DLC.dk

Det kan være svært, at finde det man leder efter, downloade det og installere det, hvis man ikke har prøvet det før. Det er dog vigtigt at lære, så man kan bruge sin computer fuldt ud - en computer uden spil og programmer er jo ikke meget værd. Her er en guide til, hvordan du let kan downloade og bruge spil, og programmer, fra DLC.dk. Den tager 5-10 minutter at læse og herefter kan du let hente blandt de tusindvis af spil og programmer, der findes på DLC.dk, når du ønsker det!

-Vi anbefaler dig også, at sætte dig ind i vores privatlivs-politik samt regler for brug af DLC.dk her.

Grundlæggende Brugerguide:

Først skal du vælge, hvilken hovedkategori din type af download ligger i. Det kunne være i programmer eller spil (Hold CTRL nede imens du klikker. Så åbnes siden i et nyt fanebald og du kan let skifte imellem den og guiden her). Denne hovedkategori vælger du ved at klikke på det givne menu punkt, der ser således ud:

Hovedmenu-knapperne

Leder du f.eks. efter et antivirus-program, så skal du vælge Programmer. I det tilfælde fremkommer der en række underkategorier, som vist herunder:

Underkategorierne i Programmer


Her er der en sektion der hedder Sikkerhed. I denne sektion ligger undersektionen Antivirus. Klik på Antivirus, hvis det er det du leder efter. Nu kommer du ind til alle de antivirus-programmer, der kan downloades fra DLC.dk.

Som alle andre downloads er antivirus-programmerne som udgangspunkt sorteret efter den vurdering, som vores anmeldere har givet dem. Dem, der er bedst efter vores mening, er placeret øverst. Ønsker du det, så kan du også vælge at sortere efter hvor nye de er (dato), eller efter hvor mange gange andre brugere har downloaded programmet (Antal downloads) samt så kun gratis versioner (freeware) vises.

Kender du ikke så meget til programmerne, så er det en god ide at sortere efter stjerner. Herved står de programmer øverst, som vi anbefaler dig at bruge. Som vist nedenfor:

Antivirus-programmer sorteret efter stjerner


Du kan nu vælge at klikke på de enkelte programmer for, at få flere detaljer om det givne program. Vælger du at gøre det, så kommer du til følgende side:

På den deltaljede side for Norton Antivirus på dansk


Nederst på siden vises forskellige informationer om programmet. Blandt andet hvilken type programmet er (freeware, shareware etc. se IT ordbogen her på siden for forklaring), hvor meget programmet fylder, hvilken dato programmet blev tilføjet på DLC.dk, hvornår det sidst blev opdateret og hvem producenten er.

På samme side kan du som oftest også se screenshots taget imens programmet er i brug samt en video af det i brug.

Hvis du nu har besluttet dig for at downloade programmet, så skal du beslutte dig for, hvordan du vil downloade programmet. Der er to muligheder. Du kan enten vælge, at downloade via vores installer, som vi anbefaler. Her sørger vi for, at programmet downloades korrekt til din computer, at det er kontrolleret for virus og videre får du mulighed for, at prøve andre tillægs-programmer. Ønsker du ikke det, så skal du blot takke nej under installationen. Dette er den store knap du ser til venstre herunder. Ønsker du at downloade program-filen alene og uden vores assistance, så kan du også det. I det tilfælde skal du vælge "Manuel download", som du ser herunder til højre: Download med hjælp eller manuelt

Nu kommer du til følgende side (den kan variere en lille smule alt efter dit foregående valg):

Download af fil


Hvis du har valgt vores anbefalede måde, at downloade på, så igangsættes processen nu automatisk. Hvis du har valgt den manuelle metode, så skal du selv igangsætte downloaden (læs teksten på siden for at få hjælp til dette).

Der popper oftest en boks op, der spørger dig om du ønsker at gemme filen. Her skal du klikke "Gem". Hvis boksen ikke popper op, så kan det være fordi, at der i stedet er "poppet" en lille linie op i toppen af siden. Den kan være svær at se, så kig godt efter. Når du har fundet den skal du klikke på den og bekræfte, at du ønsker at downloade filen. Herefter kommer boksen omtalt ovenfor op.

Når du har trykket Gem skal du vælge, hvor på din computer programmet skal gemmes. En god ide er at vælge skrivebordet. Så ved du hvor du kan finde programmet. Bemærk at visse browsere, f.eks. den nyeste version af Google Chrome blot påbegynder downloaden uden videre. I det tilfælde placeres filen som oftest i mappen "Overførsler". Du finder denne i venstre side af praktisk talt alle dine mapper i Windows, som vist herudner.

Mappen overførsler i Windows


Når filen er hentet ned på din computer, så mangler du blot at installere programmet. Du igangsætter installationen ved at åbne det hentede program fra din mappe med overførsler, eller skrivebordet, hvis du placerede den der. Mange gange kan du også direkte fra din browser få adgang til filen.

Hvis du downloader vores på anbefalede måde, så hedder filen altid "installer" og du skal dobbeltklikke på denne for at komme videre. Visse virusprogrammer og sikkerhedssystemer vil advare dig om, at filen er usikker. Dette er som oftest det, der kaldes en false-positive, og der er altså ingen farer ved at benytte sig af filen. Dette sker fordi vi på verdensmarkedet er ganske små og dermed ukendte. Derved kan der ikke siges god for, at der ingen farer er i filen. Alle vores filer kontrolleres dog live af Norton 360 fra Symantec, og vi har til dato (siden 2001) endnu ikke fundet virus i nogen af vores filer. En sådan advarsel kunne se således ud (Kommer denne skal du klikke "Flere oplysninger" og derefter "Kør alligevel"):

False-Positive fra Windows 8

Når installationen nu starter, så skal du være opmærksom på, at du vil få tilbud at prøve andre programmer uden beregning. Ønsker du ikke det, så skal du huske at afvise disse. Derefter er dit program blevet downloaded og vores installer giver dig nu valget imellem, at åbne og installere det, eller lukke processen og gemme fornøjelsen til senere. Vælger du at gå videre med processen nu, så skal du blot følge instruktionerne løbende i installeren fra producenten af det givne program. God fornøjelse.