3 ting du skal kigge efter når du skal vælge A-kasse

Sponsoreret

Heldigvis er udbuddet af a-kasser i Danmark rigtig stort. Forskellige fagfelter, priser og medlemsfordele kan virke, som en uoverskuelig mængde af information når du skal vælge. Vi guider dig igennem, hvordan du bedst træffer din beslutning.


   1. Sorter i udvalget


Først skal du foretage dig en grovsortering. I princippet har du frit valg, men der vil være nogle a-kasser du ikke kan vælge. Det er de fagspecifikke a-kasser, som er tilknyttet en fagspecifik fagforening, der kun optager medlemmer fra udvalgte fag, brancher eller ansættelsesformer. De kan være en a-kasse for lærere, pædagoger eller selvstændige for eksempel. Dan dig et hurtigt overblik over de forskellige a-kasser her


Du skal også selv forholde dig til om du vil vælge en a-kasse, som er fagspecifik for dig eller om du skal vælge en tværfaglig en.


Vælger du en fagspecifik vil de være lidt bedre klædt på til at forstå netop din branche og vælger du en tværfaglig kan det være, de har en god pris på deres a-kasse eller at de har andre medlemsfordele, som vejer tungere for dig.


   1. Dagpengesatsen er det samme uanset a-kasse


Din dagpengesats er baseret på din tidligere lønindkomst. Det betyder, at ligegyldigt hvilken a-kasse du vælger, så får du det samme udbetalt. Regner du derfor med kun at bruge din a-kasse til at få udbetalt dagpenge, så kan du roligt gå efter den billigste.


 


Husk også, at du altid kan skifte, hvis du går hen og bliver utilfreds med den ydelse du får hos din a-kasse. Det er super nemt og klares af din nye a-kasse.


   1. Medlemsfordele kan gøre den store forskel


I en del a-kasser har de en række medlemsfordele, som de kan tilbyde. Udbuddet af disse er forskelligt, men det kan være advokathjælp, adgang til kurser eller rabatter på forsikringer. Ender du med for eksempel at spare penge på forsikring, så kan det pludselig godt være, at det giver mening for dig at give 50 kroner mere om måneden. Når du kigger på fordelene hos de enkelte, så skal du være opmærksom på, at det i nogle a-kasser forholder sig sådan, at for at opnå adgang til fordelene, kræver det, at du også er medlem af deres fagforening. Men for disse betyder det ofte, at du får adgang til endnu flere fordele.


 


At melde sig ind i en fagforening er generelt en god ide. Mange fagforeninger og a-kasser samarbejder og du kan spare penge på at være medlem samme sted. Hvor a-kassen hjælper dig til dit næste job, så er fagforeningerne skarpe på at hjælpe dig når du er i arbejde, og derfor har det værdi at være medlem af en fagforening også.