5 computerspil der vil hjælpe dine børn med forståelsen for penge og økonomi

Da jeg var barn, sad jeg en masse timer foran computeren og spillede computerspil. Her i artiklen vil fremhæve nogle af de spil, som jeg, og masser af andre unge mennesker, har fået masser af forståelse for opsparing, lån og penge generelt igennem. Jeg kan den dag i dag, stadig finde nogle af de gamle computerspil frem, og syntes stadig der er mange timers sjov i dem. Det kan dit barn helt sikkert også, selvom grafikken ikke er helt på højde med de mest moderne spil.


Det gode ved disse spil er samtidigt at du ikke behøver at gå ned og tage et nyt sms lån for at få råd til at spille det.


Pizza Tycoon


Her er et fantastisk spil for både piger og drenge. Du overtager et kontrollen over en pizzakæde, og skal herefter få den til at tjene penge. Det er dig der bestemmer hvordan indretningen er i dine pizzarestauranter. Skal du bruge penge på de dyre borde eller vælge de billige? Er det værd at tage lån for at skifte gulvet? Der bliver også brugt mange timer på at lave ens egne lækre pizzaer.


Du kan downloade Pizza tycoon her


Hotel Mogul


Køb, udvikl og sælg erhvervsejendomme for at opnå en fortjeneste i dit eget firma. Lån penge for at bygge attraktioner, øg din indkomst, og se hvordan der kommer flere penge ind, når du køber materialer og ansætter folk.


Du kan downloade Hotel Mogul her


Monopoly Tycoon


Du kender helt sikkert brætspillet Matador, og det er lige præcis hvad du får i en computerversion. Målet er at du skal opnå rigdom og forsøge at få ens modstandere til at gå fallit. Der er masser af gode tips undervejs, hvis du ikke er så øvet i spillet. Er det f.eks. en god ide at låne i banken for at købe nye bygninger, hvor du står? Et rigtig sjovt spil, der måske gør dig i stand til at slå familien, næste gang i sidder i sommerhuset og finder spillet frem.


Du kan downloade Monopoly Tycoon her


Shopmania


I spillet arbejder du I verdens største indkøbscenter, hvor det handler om at du skal få kunderne til at købe så meget som overhovedet muligt. Får du dem til at bruge en masse penge, så bliver din etage opgraderet og du får hjælpemidler til at få dem til at bruge endnu flere penge.


Du kan download Shopmania her


Transport Tycoon


Dette er en rigtig klassiker. Bliv den største indenfor jernbaner, lastbiler og containerskibe. Lån penge og opbyg dit imperium. Tjen nok penge til at du kan opkøbe dine konkurrenter. Du starter i året 1930, og kan blive ved indtil du kommer til 2030. Her er et spil der kan bruges oceaner af tid på, også selvom spiller efterhånden har nogle år på bagen.


Du kan downloade Transport Tycoon her