Airport Tycoon - Begynderguide

I Airport Tycoon skal du opbygge din helt egen lufthavn. Du skal til at starte med vælge, hvor din lufthavn skal ligge. Det kan f.eks. være i England, Frankrig, Syd Afrika, eller noget helt fjerde. Her skal du nu opbygge en lufthavn helt fra bunden med alt, hvad det indebærer. Du starter ud med $6.000.000 til projektet - det er dog muligt at foretage et overtræk. Det er godt at kende nogle små funktioner i spillet inden man går igang:  • Bevæg dig rundt i lufthavnen ved, at trække musemarkøren ud mod siderne.

  • Zoom med scroll-knappen på musen, eller med + og -.

  • Drej bygninger, som du vil bygge, med højre musetast.


Nu er du klar til at bygge det grundlæggende til din lufthavn. Det er smart at holde udgifterne nede til at starte med derfor start med det essentielle:  • En startbane (Runway)

  • En terminal til personer (public)

  • Aprons (Skal bygges op ad siden med de gule pile på startbanen)

  • Turnarounds (Start med 2-3 styks op ad aprons)

  • En Airport Maintanance (Flyverne skal have adgang til denne bygning via aprons)


Aprons er flyvernes veje mellem landingsbane og deres holdepladser (turnarounds). Når du har bygget disse ting kan du faktisk åbne din minimalistiske lufthavn. En god ide er at få styr på sikkerheden med det samme ved at bygge en bygning til lufthavnspoliti og en til brandvæsenet. Selvom du har bygget disse kan der stadig ske uheld eller terrorangreb. En bombe i kontroltårnet er selvsagt ikke godt for din lufthavns resumé, så det skal for en hver pris undgås. Nu begynder kontrakterne fra flyselvskaberne at melde sig efter noget tid. Det kan være masterkontrakter, forretningskontrakter, hotelkontrakter, gaskontrakter, refuelkontrakter og cateringkontrakter. Disse kontrakter bringer traffik, kunder og dermed penge til din lufthavn som du kan udbygge videre for. Når lufthavnen begynder at blomstre kan du kigge på "Airport charges" hvor du kan regulere dine priser. Går alt godt kan du med fordel forhøje disse og tjene mere på dine kunder. Undervejs i spillet bør du holde øje med venstre hjørne af skærmen. Her er nemlig indikatorerne for hvor meget lufthavnens besøgende synes om din lufthavn og hvor god rating din lufthavn har, som er interessant for at tiltrække flyselskaber. Alt influencerer dette. Heriblandt udsmykningen af din lufthavn, sikkerheden, ulykker, priser osv. Det er essentielt med høje ratings, da det trækker kunder til og dermed de livsvigtige penge. Airport Tycoon foregår i real time, men du kan ændre hastigheden oppe i højre hjørne. Dette til middel, eller hurtigt. Det kan være en fordel en gang i mellem. Hold godt øje med at dine bygninger bliver brugt, så de ikke bare står og trækker penge fra kontoen. Du kan se deres info ved at højreklikke på de respektive bygninger. Bruges bygningerne ikke skal du overveje at slette dem. Bruges de til bristepunket er det nok på tide at udvide kapaciteten. Du kan også følge med i trafikken i lufthavnen fra forskellige kameravinkler. Kig f.eks. med fra kontrol tårnet, taxierne, helikopter, hotellet m.v. Det kan lyde kompliceret, men spillet er ret nemt at komme igang med og meget fængende. Du får hele tiden hjælp fra informationsbaren nede i højre hjørne. Den skal du holde øje med da kontrakter også bliver tilbudt her. Er du for langsom til at svare mister du ordrerne. God fornøjelse med denne tidsrøver af et spil! Det er den fulde version du kan hente her på Download Central.dk, og den kan prøves gratis i en time - herefter kan man vælge om man vil købe det for 149,- og spille videre. Læs mere, se screenshots og download spillet her.