Bliv i bedre humør med de rette farver

Du ved sikkert allerede at farver har en afgørende rolle for hvordan vi har det i et bestemt øjeblik. De farver du ser med dine øjne har en direkte påvirkning af om du er stresset, bange, eller motiveret. Ikke overraskende har det en afgørende rolle for vores computerspil, og netop det kigger vi på nedenfor.


 


Sådan påvirker farvevalget dine computerspil


Farvevalget i computerspil er et af de vigtigste elementer. Valget af farver danner grundlaget for førstehåndsindtrykket, når du spiller et spil. Det kan være afgørende for spillets atmosfære og hvilke følelser, du har i kroppen, før du går i gang med at spille.


Faktisk er vores hjerne hurtigere til at ”oversætte” farve end tekst, når vi spiller spil, hvilket er interessant nok i sig selv. Den røde farve symboliserer styrke, passion, mod og spænding, og derfor har den en central rolle i mange computerspil.


Den gule farve påvirker humør nærmest øjeblikkeligt. Farven repræsenterer solen og det fører typisk til glæde og optimisme. En af diamanterne i NetEnts Starburst spilleautomater er gul og kan meget vel føre til denne form for fornemmelse i kroppen.


 


Fortnites interessante valg af farver


Et af verdens mest populære spil Fortnite Battle Royale har uden tvivl analyseret farvevalg, og det har haft en afgørende rolle for dens popularitet. Fx starter du ud i en virtuel verden med mange positive farver. Der er grønne træer og planter, som symboliserer liv, og den blå himmel kan sende signaler om ro til hjernen, mens den brune jord giver en fornemmelse af stabilitet.


Epic Games bruger disse farver til at sørge for at spilleren har det godt, mens han eller hun spiller, men det er ikke kun de følelser, der er i spillet. En vigtig del af Fortnite er stormen, som er et tilintetgørende element, der tvinger spillerne til at flytte sig på kortet.


Stormen er mørke lilla og til tider sort. Farven symboliserer mystik, mens det sorte element vækker fornemmelser af at der er fare på færde. Det får spillerne til at føle fare og usikkerhed. Desuden er det en klar kontrast mellem det lette og positive Fortnite-miljø, som du starter med, og den mørke storm, som du flygter fra. Alt i alt er det interessant at tænke på hvordan Epic Games har været kloge med farvevalg, og hvor vigtig en rolle det har for spillet.


 


Farveterapi beroliger kroppen


Farver bruges naturligvis ikke kun i computerspil. I dag bliver farver også stadigvæk brugt til farveterapi i form af alternative eller holistiske behandlinger. Du kan også indrette dit hjem i forhold til teorien bag farveterapi.


Rød stimulerer kroppen og sindet, og siges at forbedre cirkulationen. Den gule farve stimulerer nerverne og renser kroppen. Orange nuancer bruges til at hele lungerne og at forbedre energiniveauet. Blå vælges til behandling af smerte og sygdom.


Det er blot et lille eksempel på hvordan farver kan bruges til at vække følelser i vores krop uanset om det er med spil på din computer, Xbox, eller tablet eller som fx i form af terapi.