De fem bedste gratis spil på Steam

Sponsoreret

Det kan være dyrt at spille computer, og det ikke altid at budgettet tillader at bruge penge på de allernyeste spiltitler. Velvidende har Steam et enormt spilbibliotek, og her er også en stor mængde gratisspil. Man skal dog altid være påpasselig med gratisspil, da rigtig mange af dem har mikrotransaktioner, da det trods alt er grunden til, at det er gratis. Derfor har vi fundet vores fem favorit spil på Steam, som er fuldstændig gratis at spille, og som ikke indeholder mikrotransaktioner, som giver køberen fordele.


 


1. Path of Exile


Path of Exile er et actionspækket rollespil, som kaster dig i en verden fyldt af monstre, som skal smadres. Hvis du er bekendt med spilserien Diablo, som er Path of Exile nemt at sætte sig ind i, da det mere eller mindre udspiller sig ens.Man starter med at vælge en karakter, og de enkelte karakterer har forskellige kampformer. Man kan bl.a. vælge en bueskytte, magiker eller en kriger. Når ens karakter er valgt, så starter man på en sandstrand, hvor man ikke rigtig har noget udstyr. Der er en masse zombier, som skal slås ihjel for at nå hen til en landsby. Hele strand scenariet er sat sådan op, at man så småt bliver introduceret til de forskellige spilleelementer. Men for at opsummere, så handler det meget basalt om at slå monstre ihjel, og hvis du er heldig, så smider disse monstre forskelligt udstyr, som du kan bruge til at forbedre din karakter. Der er også en lang række bosser, som forsøger at stoppe dig på vejen. Spillet er på den måde et meget typisk rollespil, men den velskrevne og opfangende historie gør spillet unikt.  


 


2. Warframe


Måske er rollespil ikke noget for dig, og det er også helt fair. Men hvis det er tilfældet, så er Warframe et godt alternativ. Warframe er et skydespil, og det er proppet med aktion. Spillet er udviklet med multiplayer i tankerne, hvilket betyder at der ikke rigtig er noget at lave alene. Heldigvis så har Warframe enorme mængder af spillere, så man kan hurtigt finde et multiplayer kamp at deltage i.Hvordan du vil angribe modstanderne er op til dig, du kan blive i baggrunden og skyde dem ned én efter én – eller storme fronten med de mest ødelæggende våben som spillet tillader. Warframe er et actionbrag, hvor man ofte sidder på kanten af stolen i spænding.


3. Dota 2


Dota 2 er en af de mest populære spil inden for e-sports scenen, og det er af ganske forståeligt. Spillet er i genren MOBA (Muliplayer Online Battle Arena), og en stærk konkurrent til et andet velkendt MOBA spil – League of Legends.Dota 2 er udelukkende online og multiplayer orienteret, og før man kaster sig ud i kampfeltet, så skal man træffe nogle beslutning. Det mest essentielle er at vælge sin karakter, for når man har valgt sin karakter, så er man nødsaget til at spille den indtil kampen er ovre. Der er mange forskellige at vælge i mellem, og de har alle unikke funktioner. Nogle af dem kan kaste magi, andre er mere lige i ansigtet på fjenden.


 


4. Neverwinter


Neverwinter et gratis MMORPG (Massive Multiplayer Roleplaying Game) og er forholdsvis populært. Der er ikke mange MMORPGs som overlever efter udgivelse, men Neverwinter adskiller sig fra konkurrenter bl.a. fordi, at spillet har en række spændende spilleelementer, som vi ikke har set før.Neverwinter er et udspring af den populære spilserie Neverwinter’s Night, som satte tonen for dette MMORPG, meget ligesom Warcraft satte tonen til World of Warcraft. Neverwinter er et meget typisk MMORPG på mange områder, men er ganske unik i forhold til den enorme verden. Det skal siges, at denne verden ikke er åben på samme måde som i lignende spil. For at møde de forskellige udfordringer, så tilknyttet man sig til de enkelte områder, hvori udfordringen er. Man kan altså ikke rejse rundt som sådan. Dette betyder dog også lettere tilgængelighed, da man lynhurtigt kan komme ind i kampens hede.


 


5. Paladins


Paladins har over 25 millioner spillere, og er et gratis holdbaseret skydespil. Spillestilen minder meget om det populære Overwatch. Det mest typiske er fem mod fem, hvor man har forskellige opgaver, som skal klares for at vinde runden – og i sidste ende kampen. Inden man kaster sig i kamp, så skal man vælge hvilken karakter man vil spille, hvilket er et gentagene tema nyere computerspil. Karakterne deres egne unikke funktioner, f.eks. kan man vælge en, som laver meget skade, en som helbreder, eller en som kan absorbere skaden for at skåne ens holdkammerater.  Paladins har stor fokus på konkurrence, og har derfor et veljusteret rankeringsystem, så du bliver placeret mod modstandere som er ligeså dygtig som dig. E-sports scenen er desuden voksende i Paladins, og det samme er præmierepuljerne, så hvis du kan se dig selv som e-sportsstjerne, så vær med fra starten.