Dette skal du være opmærksom på næste gang du køber en pc

De fleste kender til den situation hvor man skal købe et nyt produkt, men der er 100 tusinde forskellige valgmuligheder og hvordan vælger man lige præcis det der matcher ens behov? Sådan er det ofte når man skal investere i en ny bil, fjernsyn eller computer. Især sidstnævnte findes der vitterligt uanede valgmuligheder af, hvor både det æstetiske samt indmaden kan variere utroligt meget selv inden for det samme mærke.  Her kommer der nogle gode råd til dig som skal købe en ny stationær eller bærbar. 


 


Hvad er intentionen med computeren? 


Inden man investerer i en ny computer, så skal man lige gå i tænkeboks og gøre op med sig selv, hvad det egentlige behov er. Der er stor forskel på om man kun skal bruge computeren i til arbejdsrelaterede opgaver eller om det er til fritidsbrug.  Alt afhængigt af hvilken type job man har så er kravene til computeren forskellige.


Er man programmør så er der forholdsvis stor chance for, at den skal kunne trække nogle pænt tunge programmer, ligesom hvis det er til at game på, så er kravene også væsentligt anderledes i forhold til, hvis det bare er til at kunne anvende word og besvare sine mails på.


Pointen er at man ikke kan skal hovedløs ind og købe en bærbar computer uden at have taget højde for, hvad den egentligt skal bruges til.  


 


Disse specifikationer er afgørende for computerens ydeevne 


Når man skal købe en computer, så er der nogle helt specifikke faktorer man skal holde øje med, hvis den skal være med en ordinær computer.  En af dem er hvor mange ram der er installeret. Ram er karakteriseret ved at være computerens korttidshukommelse, hvilket betyder, at det her den først indhenter data fra når du tænder computeren. Desto flere ram en computer har desto hurtigere kan den indhente denne data. Hvis der er meget få ram i en computer, så skal den tage indhente informationer fra harddisken, hvilket tager længere tid med det resultat at den er langsommere.


 En anden væsentlig faktor er computerens bundkort, som ofte fungerer som rygraden på den og er den mest vitale part i computeren.  Det er via bundkortet at alle computerens enheder bliver tilslutter såsom grafikkort, lydkort og CPU´en osv.  En anden ting man skal være opmærksom på er computerens gigabyte, som handler om, hvor mange filer der kan gemmes på computerens database.


 Er der forholdsvis få gigabyte tilstede vil det betyde, at man oftere skal slette ting for at gøre plads til nye, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, hvis det drejer sig om vigtige programmer, der skal bruges i en arbejdsmæssig kontekst. Ligeledes vil det være irriterende hele tiden, at skulle slette spil, som man måske er godt forholdsvis godt i gang med, for at kunne installerer de nye som vennerne spiller.


 


Fede programmer du skal installere 


Når man har anskaffet sig en ny computer, så tager det altid noget tid at vende sig til de nye programmer, der er installeret på computeren.  Men der er ingen grund til at nøjes med de programmer der allerede er installeret på din pc, da de ofte kun udgør det mest nødvendige og basale.  Der findes en utal af fede og sjove programmere der kan gøre livet med den nye computer meget sjovere. En af dem er GIMP, som er et gratis alternativ til Adobe photoshop, hvor man kan sparer flere tusinde kroner ved at anvende dette billedredigeringsprogram.   Det er enkelt og nemt at anvende, hvor der redskaberne på Gimp er en smule færre, men det gør det opvejer helt klart prisen man skal give for Adobe.  Et andet fedt program er Audacity, som er et lydredigeringsprogram som har utroligt mange muligheder, det kræver dog et godt trådløst headset før man får det optimale ud af programmet.