Download lydbøger gratis: Se hvordan du gør her

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at sætte sig ned med en god bog. Lydbøger er den perfekte løsning, da de kan tages med på farten og nydes, mens man er på vej til arbejde, træner eller laver mad.


Men hvordan kan du få fat i lydbøger, uden at det koster en formue? Læs med her og bliv klogere!


Hvor kan jeg downloade lydbøger gratis?


Der er forskellige muligheder, hvis du vil download lydbøger gratis. Både abonnementsbaserede apps og biblioteket tilbyder et bredt udvalg af lydbøger: 1. Lydbogsapps: Flere lydbogstjenester som BookBeat, Mofibo, Podimo, Saxo og Nextory tilbyder gratis prøveperioder eller et begrænset udvalg af gratis lydbøger. Selvom det meste af indholdet på disse platforme kræver abonnement, kan du ofte nyde gratis indhold eller udnytte prøveperioden til at lytte til dine favoritter.

 2. Bibliotekets app, eReolen: For dem, der er interesserede i et bredt udvalg af både danske og internationale lydbøger, er eReolen en fremragende ressource. Det er bibliotekets digitale platform, hvor du har adgang til et væld af lydbøger helt gratis.


Hvordan downloader man lydbøger fra biblioteket?


Med eReolen har du adgang til tusindvis af gratis lydbøger uden abonnement. Her er en kort guide til, hvordan du gør: 1. Besøg eReolens hjemmeside eller download eReolen-appen fra App Store eller Google Play.

 2. Log ind med dine bibliotekslogin-oplysninger. Hvis du ikke er oprettet som låner ved dit lokale bibliotek, kan du typisk gøre det online med dit NemID.

 3. Søg efter din ønskede lydbog eller søg inspiration i de mange kategorier.

 4. Når du har fundet en lydbog, du gerne vil lytte til, klikker du på "Lån" og downloader derefter lydbogen til offline brug eller streamer direkte fra appen.


Hvordan downloader man lydbøger fra en lydbogsapp?


Hvis du gerne vil nyde godt af et stort udvalg med alle de populære lydbøger tilgængelige, kan en lydbogsapp være en bedre løsning end eReolen.


Her er en guide til, hvordan du downloader lydbøger gratis fra en lydbogsapp: 1. Vælg en lydbogsapp: Start med at vælge en af de populære lydbogsapps som BookBeat, Mofibo, Podimo, Saxo eller Nextory.

 2. Download appen: Gå til App Store eller Google Play og download den valgte lydbogsapp.

 3. Opret en konto: Når du har installeret appen, skal du oprette en konto. Mange af disse tjenester tilbyder en gratis prøveperiode, hvor du kan nyde ubegrænset adgang til deres lydbøger.

 4. Find en lydbog: Brug søgefunktionen til at finde specifikke lydbøger eller find inspiration til din næste lytteoplevelse i appen.

 5. Download eller stream: Når du har fundet en lydbog, du vil lytte til, kan du vælge at downloade den til offline brug eller streame den direkte fra appen.


Som nævnt kan du kun høre lydbøger gratis ved disse lydbogsapps, hvis du opretter en gratis prøveperiode. Du kan downloade lydbøger og tilgå dem direkte via appen. Hvis du vælger at stoppe dit abonnement, vil du ikke længere kunne tilgå de downloadede lydbøger.


Kan man downloade en lydbog fra eReolen til sin computer?


Ja, du kan downloade lydbøger fra eReolen til din computer. Dog er det vigtigt at bemærke, at downloadprocessen kan variere afhængigt af, hvilken type computer og hvilket operativsystem du bruger.


For at downloade en lydbog fra eReolen til din computer, skal du følge disse trin: 1. Besøg eReolens hjemmeside: Gå til eReolens officielle hjemmeside på din computer.

 2. Log ind: Brug dine bibliotekslogin-oplysninger for at logge ind. Hvis du ikke allerede har en konto, skal du oprette en ved hjælp af dit NemID eller de oplysninger, du har fået fra dit lokale bibliotek.

 3. Find lydbogen: Søg efter den lydbog, du ønsker at downloade, eller naviger gennem de tilgængelige kategorier.

 4. Download: Når du har fundet den ønskede lydbog, skal der være en "Download" eller "Lån" knap. Klik på den for at starte downloadprocessen.

 5. Åbn filen: Når lydbogen er blevet downloadet, skal du finde den downloadede fil på din computer og åbne den. Afhængig af din computer kan det være nødvendigt at bruge en bestemt software eller app til at afspille lydbogen.