Download nye farver til din væg

Er det blevet tiden at huset får en overhaling? Eller måske bare en gang maling? Det er måske træls at skulle i gang med, men det skal jo gøres. Du kan eventuelt starte med at designe det nye look for dit hus i AutoCad eller et lignende program, som du kan finde her på siden, hvor du kan tegne det i 3D. Så kan du flytte rundt på møblerne og skifte farve på væg og gulv til du finder lige det du ønsker.


 


Det er en god ide at få dette overblik inden du bare beslutter dig for en farve og maler løs. Nogle gange kan man godt have en hvis forventning til en bestemt farve, men når den så kommer op på væggen, så er den slet ikke den farve man havde forventet. Det kan både være på grund af lyset eller den baggrundsfarve der var i forvejen på væggen. Det kan også være at det er en dårlig kvalitet vægmaling du har brugt, så farven falmer hurtigt.


 


Når du bestiller maling på nettet, så vær opmærksom på at det er den rigtige og mest professionelle maling du får fat i. Du kan downloade farvekort, tekniske datablade og sikkerhedsdatablade, så du kan læse om den enkelte maling og hvilke forholdsregler du skal tage. Det gælder særligt hvis du skal malet gulvet med epoxy gulvmaling eller træbeskyttelse. Epoxy er noget skummelt stads, som reagerer ved opvarmning, så du får en plasticlignende overflade der beskytter underlaget. Egentlig er det bare en form for lim, der danner et beskyttende overlag. Man kan sammenligne det lidt med en virusbeskyttelse, der sørger for at der ikke kommer infektioner i computeren, så er epoxy også en beskyttelse, der sørger for at træet ikke rådner eller sikrer at overfladen kan klare mere end ellers.


 


Har du fundet den rette farve og er klar til at male med epoxy maling, så husk at bruge både beskyttelsesdragt og maske. For hvis det først kommer på tøjet, så kommer det aldrig af igen, og det er heller ikke det sundeste at indånde. Et lille tip til sidst: Husk at male hen imod døren til sidst så du ikke maler dig selv op i et hjørne.