Fem tips til effektiv indretning i hjemmekontoret

En stor del af os har i vores hjem en eller anden form for kontor. Mange af os er til tider nødt til at hive arbejdet med hjem, fordi noget lige skal gøres færdigt, og andre af os bruger generelt bare husets kontor til at sidde ved computeren og ordne diverse. Det betyder også, at kontoret helst skal indrettes således, at vi er i stand til at arbejde effektivt. Uanset om det så skal gøre sig gældende i kontorartiklerne, bredbåndshastigheden eller måske den måde, du sidder på. Faktum er, at kontoret helst skal være det rum i huset, hvor du nemmest kan arbejde koncentreret. Derfor kommer her fem tips til effektiv kontorindretning

 

Få styr på bredbåndet

Bredbåndet, altså internettet, er muligvis den mest essentielle ting at have styr på, når du skal indrette dit kontor. Dels når det kommer til placering af modemmet, som helst skal stå i nærheden af rummet og ikke i modsatte ende af huset. Dels skal der være styr på både internethastigheden og prisen. Du kan eksempelvis danne dig et godt overblik over de mest oplagte tilbud på bredbånd på markedet via linket.

 

Få styr på udluftningen

En sikker vej til nedsat koncentration er dårlig udluftning. Det er ikke for sjov, at der er fokus på det i skolerne – uanset om det er folkeskoler eller gymnasier. For udluftningen og iltniveauet i kontoret er helt igennem afgørende for, hvor længe og hvor godt du er i stand til at koncentrere dig. Det er klart en overvejelse værd, om der bliver luftet nok ud i rummet, især hvis du bruger kontoret til vigtige sager. Et andet tip til iltniveauet er desuden at få styr på dine planter. Nogle planter er nemlig gode at have til at stå, fordi de hjælper på luftkvaliteten i hjemmet og indeklimaet generelt.

 

Få styr på kontorartiklerne

Endnu en essentiel ting til kontoret er helt afgjort at have styr på sine kontorartikler. Især hvis du arbejder på dit hjemmekontor, kan det være dårligt for resultatet af dit arbejde, hvis ikke du har artiklerne til at understøtte det, du laver. Forestil dig blot de klassiske problemer med printeren, som aldrig gider printe, fordi der mangler toner eller blæk. Vær for din egen skyld på forkant med disse problemer, eksempelvis ved at købe kvalitetssikre HP-lasertoner hjem fra Tonerland. Naturligvis klarer god toner ikke det hele, og man kan aldrig få nok papir, mapper og alle de andre sager, som er uundværlige, hvis først man har behovet.

 

Få styr på motivationen og koncentrationen

Det kan godt være, at du er et rodehoved – det kan også godt være, at du er vant til at holde styr på dine sager. Uanset hvad bør du vide, at man helt generelt har bedre og nemmere ved at koncentrere sig, hvis man er tilpas i det rum, man sidder i, og hvis der er ordnet og rent. Koncentrationen kommer således af overblik og det at være tilpas. Det samme gør sig også gældende med indretningen, og eksempelvis kan motiver på væggene, som du holder af, finder ro i, eller glæde ved også holde dig i gang.

 

Få styr på den rigtige siddemåde

Hvis du er typen, som til dagligt bruger ganske meget tid på hjemmekontoret, så bør du tilpasse både stol og bord således, at du sidder korrekt. Du har nok selv mest indsigt i, hvilke stole og indstillinger på stolene, som passer dig bedst og værst. Med fordel kan du dog sikre dig selv ved at anskaffe dig en decideret ergonomisk stol, som er designet til at du kan sidde ordenligt. Ligeledes kan du med fordel overveje et hæve-/sænkebord, som mange finder uundværligt, når først de har arbejdet ved sådan et.