Gamle spil - Download fem af de bedste

Hos os ved DLC.dk finder du hundredevis af gratis spil.


En af vores mest populære spilsektioner for gratis spil er abandonware. Abandonware er gamle spil, som producenten har frigivet til fri brug. Populariteten i sektionen skyldes at spillene for det første er gratis, men for det andet, så bringer de gode gamle spil en masse minder for mange af vores brugere.


Med det sagt, så kan det være svært at finde guldkornene, hvis man ikke allerede har kendskab til dem. Derfor har vi samlet fem af de allerbedste gamle spil, som du frit kan downloade og spille.Fem gode, gamle spil:
Wolfenstein 3D

Wolfenstein 3D


Spillet, der startede shot-em-up genren. Hvis du ikke spillede Wolfenstein da det udkom, så har du nu mulighed for at prøve det. I Wolfenstein er du placeret i Nazityskland, og dit primære mål er at bekæmpe nazister. Her er der dog ikke tale om en fredelig løsning, men snarere en mere voldelige direkte tilgang.Wolfenstein blev oprindeligt udviklet til DOS styresystemet tilbage i 1992. Derfor kan man normalt opleve problemer med funktionaliteten af spillet, hvis man downloader det til en Windows eller Mac computer. Men vi har sørget for at downloadfilen har inkluderet en emulator, som sørger for at spillet kan åbnes på dit system. Navnet på denne emulator hedder DOSBox, og du skal derfor ikke undre dig over, hvad denne fil laver i din mappe.Filen skal du blot ignorere, da spillet selv sørger for at åbne de nødvendige filer for at spillet kan køre.


Spillestilen


I og med at Wolfenstein oprindeligt er udviklet til DOS, så betyder det også at spillestilen er anderledes end andre spil. Hvis du tidligere har spillet Wolfenstein, så kan du nok huske hvordan kameraet nærmest er låst fast til ens bevægelser. Det kræver en smule tilvænning, men generelt så fungerer det ganske fint.Ved hjælp af emulatoren så er der også mulighed for at benytte både mus og tastetur. Hvis du virkelig har lyst, så kan du også benytte dig af en kontroller. De forskellige styreindstillinger finder du på startsiden af spillet.


Historie


På trods af at Wolfenstein umiddelbart blot er hæsblæsende action spil, så er der stadig en historie, som man skal igennem. Historien er opdelt i seks episoder, og du kan selv vælge hvor du vil starte.Historien er udviklende, og derfor anbefaler vi at starte fra episode et, hvis man ikke har gennemført spillet før.


Stadig en klassiker


Selv så mange år efter udgivelse, så er Wolfenstein et glædeligt gensyn. Det er sjældent at et spil overlever årene så godt som Wolfenstein gør, og vores barndomsminder blev langt fra ødelagt ved at spille det igen.


Download Wolfenstein.


Dynablaster

Dynablaster


Dynablaster er endnu en blast from the past, bogstaveligtalt. Dynablaster handler om at sprænge din modstander i luften ved hjælp af bomber. Men for at det kan lade sig gøre, så er du nødsaget til at sprænge dig vej hen til ham, og undervejs kan du finde forskellige bonusser, som gør dine bomber endnu bedre og mere ødelæggende.Spillet varierer i sværhedsgrad, og i antallet af fjender. Derudover, så er du også begrænset af tid, så du skal overveje dine træk nøje. Det resulterer i en masse action, og hurtigtænkning.


Dynablaster blev også oprindeligt udviklet til DOS styresystemet, og derfor er du begrænset til tasteturet for at spille. Resultatet i dette betyder dog, at du med fordel kan downloade spillet ned på eksempelvis din bærbar, og have god nostalgisk underholdning med dig på farten – uanset hvor du er.


Download Dynablaster.


Super Mario

Super Mario


Hvem kan dog ikke huske gode gamle Super Mario, et spil som tog verden med storm. Så meget at der blev udviklet både tv-serier og film baseret på spillet. Super Mario universet bliver den dag i dag stadig videreudviklet, og er stadig en stor succes for rigtig mange.Det er dog det originale Super Mario, som vi snakker om her. Ligesom i nyere udgiver, så skal du hoppe op i spørgsmålstegn for at indsamle mønster, hoppe på dyr for at slå dem ihjel og kæmpe mod den frygtede Cuba.


Originalen


Det er som sagt denne version af Super Mario, som startede det hele, og mange af os kan nok godt huske det fra barn. Men selvom at der er blevet videreudviklet på Super Mario universet, så har du stadig de basale spilleelementer med dig i originalen. Alt sammen resulterer det i et spil, som var langt foran sin tid, og et spil, som stadig er utrolig underholdene den dag i dag.


Download Super Mario.
Moonstone - A Hard Days Knight

Moonstone - A Hard Days Knight


Kan du huske Moonstone? Spillet hvor du som kriger bliver sendt ud af druider i søgen efter Moonstone, som er den eneste ting, som kan overvinden den ondskab, der har lagt sig over jorden.Vælg mellem én og fire spillere og begynd din rejse ind i en hellig ridderfærd. I din søgen skal du op mod adskillige monstre, samle guld og købe forskel udrustning. Spillet var et af de første RPG (Roleplaying Game) og du finder hurtigt mange velkendte elementer, som er standard for nutidens RPG.


Download Moonstone – A Hard Days Knight.


 
Transport Tycoon Deluxe

Transport Tycoon Deluxe


Transport Tycoon Deluxe er et af de første og mest veludviklede strategispil nogensinde. I spillet agerer du som industribaron, og det er din opgave at opbygge infrastrukturen i universet.


Versionen som du kan downloade hos os hedder Open Transport Tycoon Deluxe (OTTD). Denne version indeholder både det originale Transport Tycoon samt alle senere udviklet udvidelsespakker. Det er helt gratis. Med det sagt, så ændre denne version ikke på den originale spillespil, og spillet fungerer ligeså perfekt som det gjorde tilbage i 1994.Spillet er desuden også blevet oversat til dansk, men du kan selvfølgelig stadig vælge at spille det på engelsk. Derudover, så har det et kæmpe online fællesskab, som konstant udvikler diverse onlineindhold, som er med til at give dig en udvidet brugeroplevelse.Onlineholdet er alt fra grafik opdateringer, yderligere musik, bedre animationer osv. I bund og grund blot en ekstrafunktion, som sørger for at spillet kan spilles i rigtig mange timer, før at man begynder at kede sig. Som et af de første spil, så har Transport Tycoon også tilfældig verdensgenerering. Det vil sige, at når du starter et spil, så er det altid en ny verden og ikke en standard skabelon.


Download Transport Tycoon.Hvis ingen af de ovenstående spil er fristende nok, så henviser vi til vores abandonwarekategori, hvor du helt sikkert finder et barndomsminde.