Har du som udvikler/programmør brug for en lønsikring?

Det går godt i Danmark, rigtig godt. Ledigheden er historisk lave, og det er de færreste, som ikke er i arbejde. Specielt indenfor udviklerfaget er der utrolig lav ledighed og programmører kan nærmeste vælge og vrage mellem deres jobs.


Der bliver dog udannet flere og flere programmører, så spørgsmålet er, om dette vil fortsætte i fremtiden eller om der vil blive kamp om udviklerjobs? Hvis dette er tilfældet, kan det måske være, at du som udvikler kan have gavn af en lønsikring, og derfor ser vi i denne artikel, i samarbejde med find-a-kasse-priser.dk, nærmere på, om man som udvikler i dag har brug for en lønsikring.


 


Hvad er en lønsikring?


Lad os først tage et kig på, hvad en lønsikring egentlig er.


En lønsikring er en slags forsikring, som man typisk tegner igennem sin a-kasse. Forsikringen sikrer dig en indkomst på højde med det du fik i løn, hvis du skulle gå hen og miste dit arbejde.


Det fungerer på den måde, at lønsikringen typisk går ind og supplerer dine dagpenge, så hvis du f.eks. fik 30.000 før, så vil du med en lønsikring få ca. 18.000 i dagpenge og op til 10.000 fra din lønsikring.


Din lønsikring dækker altså ikke 100% din tidligere løn. Dog dækker nogle helt op til 95%.


På Find-a-kasse-priser.dk finder du et en rigtig god oversigt over lønsikringer hos de forskellige a-kasser. Her kan du se, hvad der koster de forskellige steder og hvilke krav der er til at tegne en lønsikring hos de forskellige a-kasser.


 


Har du som udvikler brug for en lønsikring?


Nu har vi fået på plads, hvad en lønsikring er, samt hvor du finder den til den billigste pris.


Men har du som udvikler overhoved brug for en lønsikring?


Du bør kigge på to forskellige ting:


Dine omkostninger


Om du har brug for en lønsikring, handler i høj grad om, hvor store faste udgifter du har hver måned. Bor du alene i en mindre lejlighed uden de store faste udgifter, kan du måske godt overleve et godt stykke tid på dagpenge.


På den anden side, hvis du har hus, bil, børn og andre forpligtelser, så er en dagpengesats sandsynligvis ikke helt nok til at kunne betale regningerne. I sådan en tilfælde, kan en lønsikring godt give mening, da den vil sikre dig i tilfælde af ledighed, og behøver ikke bekymre dig om potentielt at skulle gå fra hus og hjem.


Du kan på borger.dk se aktuelle satser for dagpenge.


Ledigheden indenfor dit fag


Du bør også kigge på ledigheden indenfor dit fag.


Ifølge Prosa.dk uddannes der i dag langt flere med en it-baggrund, men ledigheden holdes nogenlunde konstant fordi der også kommer flere it-job.


Du bør selv undersøge ledigheden indenfor dine specialer. Hvis der er høj ledighed, og det er svært at finde arbejde, kan det måske være en idé med en lønsikring. På den anden side, hvis der er meget lav ledighed, og jobsnes nærmest hænger på træerne, så giver det måske ikke så meget mening med en lønsikring.