Hvordan lukker jeg min virksomhed?

Sponsoreret

Det er blevet ekstremt nemt at starte en virksomhed online, men er det lige så nemt at lukke den igen? Ved du egentlig, hvordan man lukker en virksomhed? Her fortæller vi dig, hvordan lukning af en virksomhed foregår. Det er måske ikke lige så nemt som at starte den.  


Hvordan foregår lukning af virksomhed? 


Ikke lad det at det kan være besværligt at lukke en virksomhed, forhindre dig i starte den. Det er ikke sådan at du kan lukke en virksomhed lige så nemt online, som du kan starte den. Der findes som sådan også flere forskellige måder at lukke en virksomhed på.  


Hvordan du skal lukke din virksomhed, afhænger af om dit selskab er solvent eller insolvent. Hvis dit selskab er det der kaldes insolvent, så er det fordi det ikke løbende klarer at overholde sine økonomiske forpligtelser, og gæld overstiger selskabets værdi. Et solvent selskab, er det lige modsatte. Lad os kigge lidt nærmere på hvordan man skal lukke sin virksomhed når selskabet er solvent og når det er insolvent. I alle tilfælde, er det en god ide at alliere sig med en juridisk rådgiver.  


Hvordan lukke et solvent selskab  


Luk virksomhed som er solvent gennem det man kalder for opløsning ved betalingserklæring eller frivillig likvidation. Det første er at man betaler alle sine forpligtelser inden man lukker sin virksomhed. Dette er helt klart den billigste måde at gøre det på, men der kan komme ubehagelige overraskelser, hvis man ikke har fuldstændigt overblik over selskabets forpligtelser. Da hæfter man selv for den gæld der måtte vise sig at være, hvis selskabet er lukket ved betalingserklæring. Frivillig likvidation er den mest populære måde at lukke en solvent virksomhed på, men det er en proces der kan tage tid, gerne op mod 6mnd.  


Hvordan lukke et insolvent selskab  


Et insolvent selskab kan lukkes gennem konkursbegæring eller ved tvangsopløsning. Ingen af disse måder er ønskelige for en virksomhed, da man mister kontrol over selskabet i begge tilfælde. En konkursbegæring kan fremsættes af en kreditor, men selskabet kan også selv begære sig konkurs, ved en såkaldt egenbegæring. Tvangsopløsning, er noget der besluttes af erhvervsstyrelsen. I det tilfælde, kan man ansøge om at få genoptaget sin virksomhed, hvis alle forpligtelser indfries.  


Der findes altså flere måder at lukke sin virksomhed på, og alle kræver at man har advokathjælp, så det hele bliver gjort efter bogen. Hvordan du skal lukke din virksomhed, afhænger af om selskabet er solvent eller insolvent.