Lider du af PC Rage?

Her til morgen blev jeg konfronteret med mit første tilfælde af "PC Rage". Jeg sad godt i mine forældres sofa, da jeg hørte en mærkelig lyd inde fra min fars kontorrum. Første bare en mumlen, der langsom blev til råben, efterfulgt af et højt bang!
Jeg kunne ikke dy mig mere mig, jeg måtte se hvad der skete, så jeg kiggede ind i kontoret for at finde ud af, hvorfor min far larmede sådan. Pludselig følte jeg mig som George Bush, der forsøgte at undgå den berygtede sko, idet tastaturet kom flyvende direkte imod mig.
Efter jeg var kommet mig fra chokket, så jeg min fars røde ansigt, fnyse mens han klemte musen godt imellem hænderne. "Jeg er træt af min computer tager for evigt om at starte op og indlæse programmer, jeg er for sent på den allerede til arbejdet, og computeren går ned hele tiden!" Wow! Far er normalt en ganske rolig fyr, så reaktionen kom som et chok for mig.
Det er overflødigt at sige, at vi var nødt til at købe et nyt tastatur. Ud over det har jeg brugt et par timer på at give min far tips om, hvordan man kan holde sin computer i form. Disse tips giver jeg nu videre til dig, så du kan undgå en omgang "PC Rage”:
1. Slet midlertidige Internet filer. Når du besøger et nyt websted gemmes dets indhold på din PC og optager plads på harddisken. Gå til "Funktioner" og derefter "Indstillinger", da browsere er forskellige må du nu klikke dig igennem fanerne og finde knappen der sletter midlertidige Internet filer.
2. Brug en registreringsdatabase cleaner såsom Registry Mechanic. Windows ® registreringsdatabasen kan være en årsag til nedbrud, dårlig ydeevne og fejlmeddelelser. En registry cleaner kan stabilisere dit system og hjælpe med at forbedre din computers ydeevne.
3. Sikre dig at Windows’® automatiske opdateringer er slået til. Du kan slå denne funktion til og fra via Kontrolpanelet. Gå dertil og klik derefter på ”Automatiske opdateringer” for at konfigurere indstillingerne.
4. Fjern ubrugte filer & genveje på skrivebordet. Hver fil og program, der ligger på skrivebordet optager ekstra meget plads, slet dem for at frigøre plads på din harddisk.
5. Afinstaller ubenyttede programmer. Jo flere programmer du har installeret den langsommere vil dit system blive. Du er nødt til at benytte dig af "Afinstaller" i Tilføj / fjern programmer-funktionen i Kontrolpanel. Du kan ikke fjerne et program bare ved at slette dets mappe og filer.
6. Tøm papirkurven. Filer, som du sletter fra din computer stadig er gemt i din Papirkurv og vil fortsætte med at optage værdifuld plads på harddisken.
7. Planlæg regelmæssige anti-virus og anti-spyware scanninger med f.eks. Spyware Doctor og Antivir. Computervirus og spyware kan bl.a. overtage computerens hukommelse og resultere i en markant dårligere ydeevne.
8. "Defrag" din computer regelmæssigt. Hver gang du arbejder med en fil gemmer computeren ændringer et eller andet sted på harddisken. Et defragmenterings-redskab i form af Desktop Maestro eller Registry Mechanic vil bringe alle de fragmenterede filer sammen, så computeren hurtigere kan få adgang til filen og derved reducere belastningen på din computer. Du kan også gøre det selv ved at højreklikke på harddisken og vælge "Egenskaber" - "værktøjer" og "defragmentere nu".