Nem, hurtig og sikker afinstallering af programmer

Det er uhyrlig vigtigt at vide hvordan, at man afinstallere et program korrekt på ens Windows computer, og der desværre rigtig mange, som ikke ved hvordan man gør. Med denne guide får du et overskueligt overblik over hvordan, at man sikre sig at det ønskede program bliver fuldstændig fjernet fra ens computer.


Den lette tilgang


Guiden er opbygget som hjælp til Windows-brugere, og selvom at billederne og trinene illustrerer Windows 7 styresystemet, så er trinene stort set identiske med Windows 8, 8,1 og Windows 10 – samt de ældre versioner.


1. Programmets navn:


Det allerførste som man skal gøre er, at finde ud af hvad det program, som man ønsker at afinstallere hedder.


2. Søgefelt


Tryk på Windows knappen nederst til venstre (hvis man benytter Windows 10, så tryk blot i søgefeltet). Søg dernæst efter ”Fjern et program” ligesom det vises nedenstående.3. Åben ”Fjern et program” ved at trykke på det.


Efterfølgende får man en oversigt over de installerede programmer. Det er vigtigt at man har fulgt trin et, hvor man skal finde ud af programmets navn.


 4. Find det ønskede program.


Kig i ”Fjern et program” fanen, og lokaliser det program, som ønskes afinstalleret. Dernæst markér programmet, og tryk på ”Fjern” øverst i fanen.


 5. Bekræft afinstallering


Efter at man har trykket på ”Fjern”, så vil man blive spurgt om man virkeligt ønsker at fjerne det valgte program. Når man har sikret sig, at man har valgt det rigtige, så trykker man blot på accepter eller ja.


 6. Programmet afinstalleres


Sidste trin klarer sig selv, da ens computer begynder at afinstallerer programmet.


  


Afinstalleringen kan variere i tid, men er som regel forholdsvis hurtig. Det er dog afhængigt af det valgte programs størrelse.


7. Tillykke! Programmet er afinstalleret


Med alle ovenstående trin fulgt, så skulle programmet nu være afinstalleret. Ved at afinstallere gennem Windows’ ”Fjern et program” sikre man sig at alle programmets komponenter og data bliver fjernet. Det betyder at ens computer ikke efterlader nogle spor af programmet, og programmet derfor ikke fylder uønsket plads på ens harddisk.


Gode programmer, som kan hjælpe med afinstallering


Selvom at Windows’ afinstallering er forholdsvis fyldestgørende, så eksisterer der stadig software, som kan hjælpe en yderligere. Disse programmer udskiller sig ved at gøre lynhurtige, og samtidig sikre sig, at ens afinstallering ikke påvirker ens computer.


Her hos Downloadcentral.dk har vi et stort sortiment af software, som hjælper med afinstallering, og her er nogle af vores favoritter.


Absolute Uninstaller:


Der er en risiko for at Windows efterlader småspor af afinstallerede programmer. Sporene er typiske ødelagte registry keys og andre unødvendige filer. Absolute Uninstaller går ind og fjerner disse, og programmet er lynhurtig til det. Programmet opdager automatisk ubrugelige filer, og fjerner dem. Derudover har programmet en let og overskuelig brugerflade, hvor man hurtigt kan finde og afinstallere uønskede programmer.   


SecureUninstaller:


Denne software kan ligesom ovenstående, finde og afinstallere programmer. Man kan altid risikere at have et program installeret, som Windows ikke kan fjerne grundet programmets opbygning. SecureUninstaller er utrolig dybdegående, og kan derfor fjerne selv de mest komplicerede programmer. SecureUninstaller har desuden væsentlige sikkerhedselementer med sig, som sørger for at lave backup og gendannelsespunkter, så programmet med fordel kan fjerne uønskede programmer uden at det vil påvirke din computer.


Avast! Browser Cleanup:


Denne software har ikke til formål at afinstallere programmer, men er beregnet til oprydning af ens browser. Windows systemer har desværre ingen integreret mulighed for oprydning af ens browser, men det også ligegyldigt med et program som Avast! Browser Cleanup. Programmet går bl.a. ind og fjerner irriterende toolbars. Programmet understøtter de mest populære browsere såsom: Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer.