Online undervisning eller fysisk møde

Alle muligheder er snart blevet tilgængelige på nettet. Selv de ting du tidligere skulle bevæge dig ud af huset for og møde rigtige mennesker, er blevet muligt nu at gøre på nettet. Vi mangler blot at kunne stemme online når der er valg, så er alt vist flyttet online. Mange af de online kurser og værktøjer der findes er meget brugbare, men nogle gange har man bare brug for at møde et rigtigt menneske som ikke sidder bag en anden skærm.


Det giver særligt mening hvis det handler om at kunne lede et møde. Godt nok kan man bare afholde et Skypemøde, men selvom man måske har ansigter på hinanden, så er det ikke det samme som at være der. Mødeledelsen bliver begrænset til den skærm den anden er fanget i.


Derfor findes der stadig muligheden for at tage et fysisk kursus i mødeledelse, hvor du lærer at styre et møde og aflæse dine deltageres kropssprog. Det er meget nemmere end med et online møde og det giver en meget bedre samlet oplevelse, for alle der har deltaget i mødet.


Som facilitator er det også en god træning til at kunne stå foran en større forsamling, hvor et online møde oftere er for nogle få udvalgte, hvor alle sidder foran hinanden, som enkeltpersoner.


 


Skypemøder på telefonen


Selvom sådan et Skypemøde kan være ganske smart at afholde, hvis en af mødedeltagerne altid er på farten eller befinder sig et andet sted i verden, så er der også nogle ulemper ved det. Det kan være at personen ikke sidder ved sin computer, men i stedet har taget Skypemødet på mobilen. Det vil sige at enten skal han bruge den ene hånd til at holde telefonen og dermed få ondt i armen, eller også skal telefonen stilles på et bord eller lignende, så begge hænder er fri til at tage noter. Samtidig bliver billedet heller ikke så rystet. Men der er altid en chance for at telefonen falder ned og går i stykker.


Hvis først det sker at det fysiske værktøj med teknologi er blevet smadret, så er der ikke meget for andet end at finde et sted hvor de laver reparationer af iphone. Med mindre det selvfølgelig er en Android telefon. Det er ikke sikkert at samme sted kan finde ud af at lave begge typer telefoner. Der er ofte en tydelig distinktion mellem Android og iOS telefoner og deres fans. Det er en verden, hvor man er enten eller. Enten er du Android eller også er du til iPhone. Det er meget svært at få folk til at skifte, hvis de først har valgt side. Dem der i en kort overgang prøver sig frem med den modsatte model, bliver enten positivt overrasket eller går straks muligt tilbage til det de havde før.


 


De små forskelle
Det handler om de små forskelle, som gør om man er tilfreds. Begge dele er jo smartphones og kan det samme, men det er opsætningen, mulighederne, brugervenligheden og vanen, der gør om man holder sig til det ene eller det andet. Samtidig handler det også om ens egen personlighed.


Det er lidt ligesom med A-kasser. Man skal vælge den A-kasse der passer på ens personlighed. Det er heldigvis ikke så tit at det er nødvendigt at skifte A-kasse, men hvis du føler at du får for lidt ud af din nuværende A-kasse, så kan du jo altid prøve at finde en ny på www.skift-a-kasse.dk og skifte til den. Og hvis du så fortryder efter et stykke tid, så kan du skifte tilbage igen.


Hvis ikke man prøver ved man ikke hvad man går glip af.