Sådan bliver du professionel gamer

Der er rigtig mange af os gamere, som ønsker at kunne skabe en karriere inden for computerspilverden. Men hvordan bliver man egentlig professionel gamer?


Der er efterhånden rigtig mange måder at blive betalt for at spille computer. Den mest sikre vej er at blive rigtig dygtig til et konkurrencepræget spil. Spil som Counter Strike, League of Legends og DOTA har e-sport som en del af deres identitet. Hvis man er exceptionel god til spillet, så kan forhåbentlig blive en del af et hold, og kæmpe sig til turneringer og præmiepenge.


Livestreaming vejen


Livestreaming af computerspil er vokset gevaldigt de seneste år, og den mest populære platform inden for livestreaming er uden tvivl Twitch.tv. Twitch er fuldstændig brugerbaseret. Det vil sige at uanset hvem man er, så har man mulighed for at starte en livestream på Twitch.tv. At skabe et publikum gennem Twitch er dog ikke ligetil, og det kræver umenneskelig mange timer og hårdt arbejde. Det er heller ikke sikkert at der er nogen, som gider at se en spille, med mindre man har et særligt talent.De mest populære livestreams grunder som regel i enten underholdning eller imponerende færdigheder inden for et givent spil. Hvis man har stort talent inden for et bestemt spil, så kan det være en god idé at søge sponsere.


Holdvejen


Hvis man har et stort talent inden for et e-sportspil, så kan man hurtigt finde sig et hold, som betaler moderate mængder penge. Her skal man dog være opmærksom på hvilket spil, som man spiller, da det ikke er alle, som er ligeså relevante som andre.Som tidligere nævnt så spil såsom League of Legends, Counter Strike og DOTA gode muligheder.


Opbyg et publikum


Uanset hvilken vej man går, så skal man opbygge et publikum, som kan støtte en hele vejen igennem. Man kan selvfølgelig opbygge et publikum gennem en streamingplatform som Twitch, men den mest typiske vej er gennem YouTube.


Hvis man uploader hyppige videoer til YouTube som illustrerer ens talent, så kan man sagtens opbygge et publikum over tid. Fordelen ved YouTube er også, at ens videoer altid vil være der. Ens publikum skal altså ikke tilfældigvis rende ind i en, mens man sidder og livestreamer.