Sådan downloader du lydbøger gratis – helt lovligt!

Er du på udkig efter at finde ud af, hvordan du kan downloade lydbøger gratis? Så er du landet det rigtige sted!


Vi har samlet alt, du skal vide for at downloade lydbøger gratis og lovligt.


Hvor kan man downloade lydbøger gratis?


Hvis du vil downloade lydbøger gratis, har du to muligheder. Du kan enten bruge bibliotekets app eReolen, der er ganske gratis at benytte. Alternativt kan du oprette en prøveperiode ved en lydbogstjeneste for at downloade gratis lydbøger.


Du kan ikke downloade lydbøger gratis som MP3-filer ved eReolen eller andre lydbogstjenester. Lydbøgerne vil kun være tilgængelige offline direkte i appen.


Hvordan downloader man lydbøger fra biblioteket?


Hvis du vil downloade lydbøger fra biblioteket, skal du først installere appen eReolen på din iPhone eller smartphone. eReolen er bibliotekernes e- og lydbogsapp. I appen kan du låne både e-bøger og lydbøger, som du kan læse og høre direkte på din smartphone.


Du kan høre lydbøger offline på eReolen ved først at låne den lydbog, du gerne vil høre. Søg blot efter titlen i eReolens app og lån lydbogen gratis i en måned. Når du har lånt lydbogen, kan du downloade den og herved gøre den tilgængelig offline.


Det smarte ved eReolen er, at du kan downloade gratis lydbøger uden abonnement. Du skal aldrig betale noget for at høre lydbøger i eReolens app. Det eneste det kræver er, at du har et bibliotekslogin.


Du skal dog høre lydbogen direkte i eReolens app, selvom du har downloadet den. Lydbogen bliver nemlig ikke downloadet som en MP3-fil, der er tilgængelig lokalt på din smartphone. Når du har downloadet lydbogen, vil du have adgang til den gratis i hele låneperioden i eReolens app.


Hvis du oplever problemer med at downloade lydbøger gratis i eReolens app, kan det være fordi du skal opdatere dit styresystem på din iPhone eller smartphone.


Sådan downloader du lydbøger gratis fra en lydbogsapp


eReolen har et begrænset udvalg af lydbøger og det kan derfor være en god ide at downloade lydbøger gratis fra en anden lydbogsapp.


For at få adgang til gratis lydbøger offline i en lydbogsapp, skal du:  • Opret en gratis prøveperiode ved en lydbogstjeneste

  • Download lydbogstjenestens app til din smartphone

  • Log ind i appen

  • Download lydbøger gratis og hør dem direkte i appen


Når du har oprettet et abonnement ved en lydbogstjeneste og er logget ind i appen, er det meget nemt at downloade lydbøger gratis. Du kan altid fjerne de downloadede lydbøger igen, hvis du synes de tager for meget lagerplads på din smartphone.


Du kan både downloade lydbøger gratis til børn og voksne ved de danske lydbogstjenester. Alle lydbogsapps har nemlig et fint udvalg af lydbøger til voksne og børn i alle aldersgrupper.


Det er ikke muligt at downloade gratis lydbøger som MP3-filer, når du hører lydbøger ved en lydbogstjeneste – i hvert fald ikke hvis du er på udkig efter danske lydbøger. Hvis du gerne vil høre engelske lydbøger, er der dog en mulighed for at downloade lydbøger gratis som MP3. Ved den engelske lydbogstjeneste Audiobooks.com må du nemlig downloade og beholde en lydbog gratis, når du opretter en prøveperiode.


Hvis du vil downloade gratis lydbøger på dansk, er den bedste løsning dog at oprette en gratis prøveperiode ved en dansk lydbogsapp og downloade lydbøger, som du kan høre direkte i appen.


Hvis du er i tvivl om, hvilken lydbogsapp du skal vælge, kan du læse en anmeldelse af BookBeat og de andre lydbogsapps. Herved kan du vælge den, der passer bedst til dine behov.


Er det ulovligt at downloade lydbøger?


Det er ikke ulovligt at downloade lydbøger, hvis du benytter en lydbogsapp. Det kan for eksempel være bibliotekernes app eReolen eller en anden lydbogstjeneste såsom BookBeat, Mofibo, Saxo eller Nextory.


Du kan dog støde på lydbøger, du kan downloade som MP3-filer på nettet. Disse lydbøger er i langt de fleste tilfælde ulovlige at downloade. Det skyldes, at personerne der har lagt lydbøgerne op på nettet, ikke har rettighederne til at dele dem.


Som tommelfingerregel skal du altid have en form for medlemskab for at kunne downloade lydbøger. Det kan enten være ved eReolen eller ved en anden lydbogstjeneste, hvor du skal tegne et abonnement.


Hvis du er i tvivl, om du har fundet ulovlige lydbøger online, kan du altid besøge hjemmesiden Share With Care. Her kan du finde et overblik over alle de steder, hvor du lovligt kan købe, leje eller låne lydbøger. Så er du sikker på, at du holder dig indenfor lovens rammer, når du downloader gratis lydbøger.