Sådan flytter du din it-infrastruktur ud i skyen

Du bør overveje at flytte din it-infrastruktur ud i skyen, hvis du er godt træt af at skulle slås med hardware og bruge tid på at holde servere og programmer opdateret. Det er meget lettere end du tror, og flere af de tjenester du har kørende på dine servere i dag, kan afvikles på en meget nemmere måde som tjenester i skyen.


At flytte jeres it-infrastruktur ud i skyen lyder som en stor beslutning, der er vanskelig at føre ud i livet. Men det er det faktisk ikke. For i dag er de cloudbaserede tjenester væsentlig nemmere og mere imødekommende over for nye brugere end tidligere. Du skal stadig have en vis it-faglig baggrund, men både opsætningen og migreringen af data, kan tit klares ved hjælp af nogle enkle guider.


Samtidig er der i dag mange flere it-firmaer, som kan hjælpe jer med at flytte ud i skyen, end der var for bare få år tilbage. Det gælder især Microsoft Azure-platformen, hvor certificerede Microsoft-partnere som f.eks. Cloudworkers står klar til at hjælpe jer eller udvikle de eventuelle specialløsninger, som I måtte have brug for.


 


Hvad har du brug for?


Den bedste overgang fra on-premise servere og til en it-infrastruktur i skyen sker glidende. Her kan du med fordel anvende de særlige migreringsværktøjer, som Microsoft tilbyder til alle nye brugere af Microsoft Azure.


Start med at flytte de letteste og lavest hængende frugter ud i skyen. Det giver dig de første a-ha og succesoplevelser med at opsætte jeres it-infrastruktur i skyen. Et godt sted at starte er f.eks. med jeres mail og samarbejdsplatform.


 


Både du og brugerne får en lettere hverdag


Kører I med Microsoft Exchange og SharePoint, vil et Office 365 abonnement give jer de samme muligheder som on-premise serverversionerne – inklusive de tilpasninger I har fået udviklet til SharePoint. Her er det ikke engang nødvendigt, at skulle sætte jeres egen virtuelle server op i skyen. SharePoint og de øvrige servere kører som en tjeneste.


Hverken administratorer eller brugere vil opleve nogen nævneværdig forskel i de daglige arbejdsrutiner og du slipper for at skulle implementere nye versioner. Det sker helt automatisk og glidende i takt med at Microsoft udvikler SharePoint-platformen og programmerne i Office-pakken.


 


Tænk i tjenester – ikke i servere


Mange andre af de serverprogrammer du i dag har kørende på jeres on-premise servere, kører allerede som tjenester på Microsoft Azure. Således har du ikke behov for at sætte din egen SQL-server eller Project-server op. Du opretter bare en ny database- eller Project-tjeneste på Microsoft Azure, og så er du i gang.


Så i stedet for at tænke på, at du skal installere et nyt program på serveren, konfigurere det og sætte det op til brugerne, skal du tænke alle jeres interne it-tjenester som det de er: Tjenester. Det er næsten bare som at lukke op for vandhanen.


 


Også for jer der ikke kører Microsoft


Microsoft Azure kan også sagtens bruges af jer, der ikke kører Microsoft. Azure-platformen tilbyder en række Linux-baserede servere og tjenester. Kører jeres hjemmeside f.eks. med WordPress på en Linux-server i dag, kan du oprette en tilsvarende server i skyen med alle tjenester og WordPress installeret med et enkelt klik.