Sådan kommer du i gang med affiliate marketing

Mange drømmer om at tjene ekstra penge hjemmefra, og muligheden er faktisk nærmere end du tror. Affiliate marketing har aldrig været nemmere, og med lidt kreativitet og hårdt arbejde kan du selv prøve kræfter med branchen og potentielt tjene store penge.


 


Derfor er affiliate marketing stort 


Affiliate marketing er når en virksomhed bruger en uafhængig tredjepart til at varetage salg for dem, og til gengæld giver denne tredjepart en andel af indtjeningen. Så hvis jeg har en grønthandler, og en person skaffer mig en kunde, giver jeg den person en andel af det beløb kunden købte frugt for. 


Affiliate modellen er meget veletableret på internettet, hvor det er nemt at etablere forretningsaftaler, og hvor såkaldte affiliate netværk ofte gør processen meget simpel for de personer, der ønsker at fungere som sælgere af et produkt. 


Selvom det måske kan virke underligt, at virksomheder i alle nicher fra modetøj til online casino vælger at lægge en stor del af deres online salg i hænderne på andre, er der gode grunde til, at affiliate marketing er så stort, som det er: Det er nemlig særdeles omkostningseffektivt for virksomheden, der kun skal betale, når der bliver lavet et salg, og ikke skal bruge energi på marketing. 


Som du nok kan regne ud, betyder forretningsmodellen, at der ligger meget ansvar på dig selv som affiliate, og at du kun tjener penge, hvis du har et produkt der virker. Men bare rolig; der er nogle relativt vedetablerede affiliate strategier du kan læne dig op af.


 


Lav interessant indhold med sympatisk tone 


Det lyder nemt, men faktisk kan det være ret vanskeligt i praksis. For at få succes som affiliate, kræver det, at du skaber web indhold der både er interessant for dine læsere, og samtidig er sympatisk overfor de produkter eller virksomheder som du promoverer. 


Tag udgangspunkt i emner eller produktgrupper som du selv finder interessante: Hvad ville du søge under på Google for at finde det, og hvilken type information ville du være interesseret i at finde om produktet? Når du har knækket koden til det, har du nøglen til en lukrativ affiliate side.


 


Kend håndværket: SEO, programmering og marketing 


Det er ikke nok, at du har et godt produkt, du skal også vide hvordan du præsenterer og får det ud til dine brugere. 


Hvis du vil gøre dig forhåbninger om at klare dig godt som affiliate, er det således nødvendigt at have færdigheder indenfor søgemaskine optimering, opbygning af hjemmesider, og tilrettelæggelse af kampagner i forhold til nyhedsbreve, nyhedsflow, etc. 


Uden disse ting, kommer du nok næppe ret langt. Heldigvis er det i dag relativt nemt at lære det mest basale i disse værktøjer online! 


Kig dig omkring, men hver skeptisk overfor manualer og services der koster mange penge, og lover noget der lyder for godt til at være sandt.


 



  1. Anmeldelses sites 


En af de mest velkendte formater for affiliate marketing sider er anmeldelsessider. Folk er som udgangspunkt interesserede i at læse brugeranmeldelser af produkter som de overvejer at købe, og derfor får anmeldelsessider også mange klik. 


Det er en relativt sikker måde at skabe trafik på, men det er et stort arbejde at opbygge en god side, og konkurrencen i de fleste store produktgrupper er hård. 


Det er derfor nødvendigt at have tid, ressourcer og viden, hvis du vil gøre det godt med en anmeldelsesside – med mindre selvfølgelig du formår at ramme en produkt gruppe som ingen andre har tænkt på at dække.


 



  1. Blogs 


Blog formatet er en anden meget populær affiliate model, som ofte giver dig mulighed for at appellere til et mere kritisk publikum, og desuden være mere kreativ og flydende i forhold til hvilke produktgrupper man promoverer. 


Mulighederne og måderne er mange. Gå på opdagelse i det store blogunivers og bliv inspireret! Dog er den gyldne regel om blogs, at de skal være centreret om et enkelt, relativt afgrænset emne. ”Mit liv og mine interesser-blogs” sælger ikke.


 



  1. Prissammenligningssites: 


Du er helt sikkert selv løbet ind i en af disse før eller siden. Det er en rigtig solid hjemmemodel, eftersom dine læsere som regel vil besøge siden med en direkte intention om at foretage et køb. 


Til gengæld kræver det meget arbejde og stor teknisk viden at opbygge et prissammenligningssites, og konkurrencen er hård – meget hård. Helt sikkert ikke et fritidsjob! 


 



  1. Rabat og bonus sider 


Sider dedikeret til deals, rabatter og bonus kampagner virker rigtigt, rigtigt godt. Folk vil nemlig gerne spare nogle penge, og hvis de først har haft en god oplevelse med dit site, kommer de ofte tilbage, og er ofte også villige til at like din Facebook side eller abonnere på dit nyhedsbrev. 


Hvis du er skarp, kan du på sigt også begynde at forhandle unikke deals med de virksomheder du arbejder for, hvilket igen vil gøre din side unik og relevant for brugere. Denne genre af hjemmesider har et stort potentiale, men ligesom med sammenligningssites, er det hårdt arbejde som kræver teknisk kunnen og en del tid.


 



  1. Tematiske produkt sider 


Du kan selvfølgelig også bare ryste posen, og lave dit helt eget format. Sider som Thisiswhyimbroke der anbefaler gadgets primært fra Amazon er klasseeksemplet på unikke affiliate sites med stor succes. 


Originalitet kan virkeligt betale sig, ikke mindst fordi at du springer meget konkurrence over og kan skabe noget indhold som brugere synes godt om. Men der er på den anden side ingen garanti for at du kan knække koden. Men prøv lykken, og se om du kan udtænke det nye sort.


 


Bare kom i gang! 


hvis du går med drømmen om at tjene nogle lommepenge som affiliate og måske endda ramme en guldåre, er der ingen undskyldning for ikke at komme i gang. 


Du kommer til at skulle gøre en masse benarbejde, lære en hel del om hvordan internettet fungerer, og sikkert bande og svovle en del over, at det ikke er så nemt som du troede. Men det er en sjov og givende rejse, og det er dig selv der bestemmer, hvor mange penge du vil tjene. 


 


God fornøjelse.