Sammenlign priser på nettet - effektivt

Uanset hvad du gerne vil købe, kan du næsten altid spare både tid og penge ved at sammenligne priser online.


I denne artikel vil vi kigge på, hvordan du hurtigt og enkelt kan sammenligne priser på internettet.


 


Trin 1. Find en god sammenligningshjemmeside


Du har sikkert været på mange sammenligningssider på internettet.


De fleste sammenligningshjemmesider du finder ved en simpel søgning på Google, samarbejder med butikker, der sælger de sammenlignede produkter.


Det betyder at sammenligningen ofte er partisk, og det være svært at finde en side, der ikke har en dagsorden, der hedder ”tryk på vores links, så vi tjener penge”.


Derfor kan det tage lidt tid, før du finder en side, der upartisk sammenligner dit produkt, men det er muligt.


Hvis du eksempelvis gerne vil sammenligne finansielle produkter, så er Financer.com et rigtig godt bud på en sammenligningsside, som både sammenligner produkter fra samarbejdspartnere, men også produkter, hvor de intet samarbejde har.


Du kan også vælge at sammenligne priser manuelt. Det indebærer, at du selv tjekker produktpriserne på forskellige hjemmesider og sætter dem op imod hinanden, eventuelt i Excel.


Husk at medregne leveringsomkostninger og lignende!


 


Trin 2. Vælg din udbyder


Nu skulle du gerne have en liste over udbydere, der sælger netop dit produkt samt deres priser. Selvom prisen er en afgørende faktor, er den ikke den eneste.


Du bør også undersøge, hvor troværdige udbyderne er. Her er nogle spørgsmål, du kan stille dig selv:  • Kan du finde bonuskoder?

  • Er der leveringsomkostninger?

  • Har en af udbyderne udsalg?

  • Hvordan er anmeldelserne af udbyderen?

  • Hvordan er leveringstiden?

  • Er udbyderen e-mærket?


Nogle gange kan de lidt dyrere butikker faktisk være billigere, hvis de eksempelvis har udsalg eller rabatkoder. Det kan også være du sætter pris på god service eller at modtage dine varer hurtigt.


Når du har valgt din udbyder, er det bare at købe produktet.


Tip: Hvis du går til din indkøbskurv, men forlader siden før du gennemfører din ordre, vil du ofte modtage et rabattilbud fra udbyderen, som deres sidste forsøg på at lokke dig til at købe. 


 


Trin 3. Hjælp andre købere


Hvis du har købt et produkt på internettet, kan du hjælpe andre med at tage deres beslutning, ved selv at skrive en anmeldelse.  • Levede produktet op til dine forventninger?

  • Gik leveringen som den skulle?


Når alle hjælper alle, bliver det nemmere at tage den rigtige beslutning i fremtiden.