Se film fra PC på PS3

Mange kender allerede til denne gratis løsning, der gør det muligt, at se film som ligger på en pc direkte på fjernsynet, trådløst via en PS3. Men endnu flere har aldrig forsøgt sig med det, da det lyder mere avanceret end det er. Og dog. For faktisk er det yderst kompliceret, men med det gratis program, PS3 Media Server, bliver hele processen yderst simpel.
PS3 Media Server er et gratis program, der skal installeres på din computer. Programmet findes både til Windows, Mac og Linux.
Vi vil nu guide dig igennem processen, der gør det muligt at afspille film, såvel som musik og billeder, trådløst fra din PC, direkte på dit TV, via din Playstation 3.
Start med at Downloade PS3 Media Server (Åbner i en ny fane)

Installation og opsætning


Når du har hentet programmet, så skal du inden du installerer det, sikre dig at:
1. Din Playstation 3 er tilsluttet samme netværk som din computer. Hvis din PS3 er på det trådløse netværk, så burde det være tilfældet. Hvis du ikke har trådløst netværk, så skal du tilslutte din PS3 til netværket, eller computeren, direkte via et netkabel.
2. Din PS3 skal være tændt og du skal være logget ind.
Når der er styr på disse to ting, så skal du installere PS3 Media Server. Der er ikke de store problemer i dette, og det bør forløbe uden problemer.
Nu skulle du gerne se følgende i programmet, efter det inden for ca. 10 sekunder har fundet din Playstation 3:
PS3 Media Server forbundet til PS3

Herefter kan du placere den/de ønskede film/musik/billeder i PSM mappen sammen med evt. undertekster. Gå nu hen til din PS3 og find PS3 Media Server. Herfra kan du nu afspille dine medier fra computeren direkte på din PS3.

Fejlfinding


Skulle du være så uheldig, at se følgende billede ved opstart, og er du sikker på, at de to punkter nævnt tidligere er opfyldt, så forsøg dig med følgende.
PS3 Media Server kan ikke forbinde til PS3

1. Vær sikker på, at det rigtige netkort er valgt i "General konfiguration". Du kan i dit "Kontrolpanel -> Netværk" se hvad dit netkort hedder og vælge det i programmets liste over netværkskort. Efter du har valgt, så skal du trykke "Gem", lukke programmet og starte det igen.
2. PSM benytter sig af en netværksport, der hedder 5001 som standard. Normalt er den ikke i brug, men er den allerede i brug, så vil PSM ikke virke. Prøv at ændre den til f.eks. 6001, hvis punkt 1 ikke løst problemet.
Bemærk, hvis du ser WMP i stedet for Playstation 3, så er det fordi PSM forbinder til Windows Media Player. Dette er selvfølgelig ikke meningen idet det vil få PSM til at forsøge at afspille dine medier på din computer via WMP.
Har du stadig brug for hjælp så forsøg dig venligst videre her.