SketchUp til 3D design

SketchUp er programmet til dig, der enten er professionel arkitekt, studerer til arkitekt eller blot interesserer dig for, at tegne bygninger i et computerprogram og gerne vil lege arkitekt for en dag. Du kan tegne alt lige fra små huse til privat brug og forskellige slags bygninger til virksomheder, høje såvel som lave og i forskellige former. Det kan være, at du allerede har en stil i tankerne og gerne vil arbejde med den. Eller måske vil du hellere eksperimentere med flere forskellige former og bygningsstil. Det kan hurtigt gå hen og blive lidt nørdet, når man først har fundet interessen i at bruge SketchUp.


Sådan bruger du SketchUp


Hvis du er nybegynder i at bruge programmet, kan du starte med at tegne linjer og former, så du øver dig lidt, inden du rigtigt kan begynde at tegne bygninger. Sketchup har en række værktøjer, du kan bruge til at lave vægge, loft, former og teksturer. Man skal skubbe og trække i de linjer og former man laver, for at give dem en 3D form. Derudover kan man trække i de figurer, man laver, og man kan også rotere, kopiere og male figurerne, som man har lyst. Du kan lave dine helt egne templates eller vælge nogle, der allerede er lavet for dig. Templates bruges til at skabe rammen for, hvordan du designer bygningerne og de kan samtidig indstilles til de måleenheder, du skal bruge. Derudover kan man indsætte en lille mand, så man kan se størrelsesforholdet på bygningerne i forhold til et menneske.


Find en allerede lavet 3D model


Hvis du helst vil spare dig selv for besværet med at kreere det hele fra bunden af, kan du finde 3D modeller af alt lige fra borde, stole til bygninger, der allerede er lavet. På den måde kan du indsætte figurerne i en template og se hvordan det ser ud, før du giver dig i kast med dit eget design.