Spilaften – også under barsel

Sponsoreret

Det er generelt en god idé at have styr på reglerne, hvad end det er til spillet familien eller vennerne spiller til spilaften, eller om det er reglerne, der gælder for barsel. Men har du styr på dine barselsrettigheder? Du kan nemt skabe dig et overblik over de forskellige barselsregler her.


Plej de sociale relationer med en online spilaften


Der sker meget når man lige har født. Og det kan være svært at få tid til at pleje sine sociale relationer, især i denne Corona tid. Der er måske heller ikke ligefrem overskud til at tage ud i byen og få en kop kaffe eller til at få ryddet op nok til at få gæster derhjemme. Men derfor er det alligevel hyggeligt nok med en spilaften. Og heldigvis findes der masser af sjove og klassiske spil, som du kan spille online med dine venner og din familie.


Hvad skal vi spille?


Invitér bekendte til at opkald på Skype, Zoom eller Microsoft Teams, og beslut jer for hvilket spil I har lyst til at spille. Det er ikke svært at finde spil som Yatzee eller Ludo, som kan spilles sammen online. Er I derimod til noget lidt mere vovet kan man nu også spille Det Dårlige Selskab sammen online. Og er du i kamphumør kan I også tage et slag Uno, hvor reglerne altid er meget omdiskuterede.


Hvordan er Uno-reglerne nu?


De officielle Uno-regler siger blandt andet, at Træk 4 kortet ikke kan lægges medmindre man ikke har noget i den farve, der er øverst i bunken. Spillet går desuden ud på at være den første, som opnår 500 point og IKKE hvem der først kommer af med alle sine kort. Den første person, der kommer af med sine kort, får point alt efter hvilke kort medspillerne sidder med på hånden. Pointene fordeler sig sådan:  • Talkort giver point som tallene er angivet, altså fra 0 – 9 point

  • Træk 2, Vend Retning og Spring Over giver hver 20 point

  • Jokeren/Skift Farve og Træk 4 giver begge 50 point


Barselsreglerne


Ligesom med Uno-reglerne, kan det være, at du troede du vidste hvordan det hele skulle foregå, men man kan altid blive overrasket. Som mor har du generelt ret til 14 ugers barsel, hvoraf de 12 er frivillige. Fædreorloven er generelt set på to uger med mulighed for 32 ugers forældreorlov for begge parter. Men reglerne varier også alt efter din beskæftigelse. Du kan finde barselsloven på retsinformation.dk.  Er du studerende kan du se hvilke regler der er sat for din SU under barsel på su.dk.