Spillet Minecraft

Minecraft er af typen ”sandkasse-bygning” og et uafhængigt spil skrevet i Java, produceret af den svenske skaber Markus "Notch" Persson og nu af hans selskab, Mojang.
I Minecraft fokuseres der på kreativitet og byggeri. Spillerne kan bygge konstruktioner ud af teksturerede terninger i en 3D-verden. Gameplay’et i sin kommercielle udgivelse har to primære funktioner:
Overlevelse; I denne tilstand, har spilleren en sundheds-bar, som kan falde forårsaget af angreb fra monstre (MOB), fald eller miljøskader, såsom at drukne eller falde i lava. Spilleren har også en sult bar, der skal regelmæssigt skal fyldes op ved at spise forskellige fødevarer (porkchops, brød osv.) i spillet. Armor kan bidrage til at afbøde skaderne fra mob angreb, mens våben kan bruges til at dræbe fjender og andre dyr. Sundhedsbaren fyldes når spilleren spiser eller ved at spille på de nemmeste modes, hvor sundheds-baren regenererer af sig selv med tiden. Når spilleren dør, er spillerens elementer fjernet, og spilleren er respawned på nuværende Spawn punkt, der som standard er hvor spilleren startede.
Spilleren kan erhverve forskellige ressourcer og håndværksredskaber, våben, rustning, mad og diverse andre genstande. Ved at erhverve bedre ressourcer, kan spilleren gøre mere effektive elementer. For eksempel kan værktøjer som økser, skovle, eller hakker, anvendes til at fælde træer, grave jord, og udmine malm. Spilleren har et lagersystem, der er begrænset til antallet af genstande, de kan bære, specifikt, 36 rum.
Creative; Dette er den kreative del af spillet, hvor spilleren ikke kan tage miljømæssige eller MOB skader, påvirkes ikke af sult, og kan flyve frit rundt i spillets verden. Spilleren har også adgang til ubegrænsede ressourcer eller elementer gennem opgørelsesmenuen, og kan placere eller fjerne dem med det samme. Alle væsener i spillet, herunder fjendtlige, kan stadig forekomme, men de kan ikke beskadige spilleren. Den eneste mulige måde i Creative for en spiller at dø, er at falde ned i tomrummet, bunden af kortet.
Minecraft blev udgivet, som en alpha den 17. maj, 2009, med en beta-version den 20. december 2010. Den fulde version af PC-spillet blev udgivet 18. november 2011. Android udgivelse var midlertidigt eksklusivt til Xperia PLAY, men er nu tilgængelig for resten af Android Market. En version af spillet til Xbox 360 med Kinect understøttelse er under udvikling af 4J Studios, til at blive frigivet som en del af Xbox Live Arcade, maj 2012.
Minecraft fik en høj grad af popularitet selv ved Alpha versionen og tiltrak flere hundrede tusinde brugere og modtog anerkendelse fra mange anmeldere. Der blev rundet en million solgte enheder den 12. januar 2011, mindre end en måned efter at havde nået Beta versionen. Ved 18. februar 2012, havde spillet solgt mere end 5 millioner enheder.
En spiller i Minecraft har en masse frihed til at vælge, hvordan spillet spilles, men det primære mål er at overleve angreb af monstre (kendt i spillet som "fjendtlige mobs") og bygning af husly. Spilverdenen består af terninger arrangeret i et fast gitter-mønster, der repræsenterer forskellige materialer, såsom snavs, sten, forskellige malm, vand og træstammer. Mens spillerne kan bevæge sig frit over hele verden, kan objekter og genstande kun blive placeret på faste steder i forhold til gitret. Spilleren kan samle disse materielle blokke og placere dem andre steder, og dermed skabe forskellige konstruktioner.

Det gratis Minecraft / Classic


Classic er den tidligste gratis version og var i første omgang præsenteret kun af Creative game mode med kun bygningsaspekter af spillet (blok placering og fjernelse) og ubegrænset blok udbud. Spillet blev derefter opdelt i single-player overlevelses-tilstand, som indeholdt monstre og en langt større udvalg af blokke og elementer, såvel som kræver spillerne til at bryde deres egne blokke.
Spillet starter med at spilleren placeres på overfladen af en stor spilverden. Spilleren kan gå på tværs af terrænet bestående af sletter, bjerge, huler, og forskellige vandområder. Det in-game tidssystem følger en dag og nat cyklus, hvilket spilleren skal tage højde for. Gennem forløbet af spillet møder spilleren forskellige ikke-menneskelige væsener, der omtales som mobs. I løbet af dagtimerne er det ikke-fjendtlige dyr, der kan jages for føde og bygningsmaterialer. Fjendtlige mobs, såsom store edderkopper, skeletter, zombier og farlige eksploderende Creeper kommer kun rundt i uoplyste områder som huler eller om natten.
Komplekse systemer kan bygges ved hjælp af en in-game fysik motor med brugen af primitive mekaniske anordninger, elektriske kredsløb og logik porte bygget med materialet Redstone. For eksempel kan en dør åbnes eller lukkes ved at trykke på en tilsluttet knap eller træde på en trykplade. Mere komplekse systemer kan også bygges.
Spillets verden genereres som spilleren udforsker det. Minecraft giver mulighed for en uendeligt stor spilverden. Spillet opnår dette ved at opdele spilverdenens data i mindre sektioner, kaldet "klumper", der kun oprettes eller indlæses i hukommelsen, når spilleren er i nærheden. Derfor kræver spillet ikke særlig meget af ens PC.

Sådan gennemfører du Minecraft


Selvom Minecraft primært er et sandkasse spil, der indeholder nogle eventyr elementer, kan det ”gennemføres”, hvilket opnås ved at rejse til en anden dimension kaldet The End og besejre den magtfulde Enderdragon, der flyver rundt på kortet.
Denne dimension er også hjemsted for Endermen, en race af tilsyneladende følende væsener. For at finde The End, må man finde underjordiske ruiner af en gammel civilisation og aktivere flere portaler.
Ved at slå Enderdragon, har spilleren lov til at forlade dimension via en portal, som vil afspille spillets slutsekvens, skrevet af irske forfatter Julian Gough, og kreditter. Spilleren er herefter teleporteret tilbage til dens oprindelige punkt i verdenen, og hvis visse kriterier er opfyldt, vil modtage den eksklusive "The End" præstation.

Download Minecraft og versionerne


Ældre versioner af Minecraft er også tilgængelige for spillere. I modsætning til nyere versioner af Minecraft, er de gratis at spille, men de modtager ikke længere opdateringer. Så det er da bare at komme i gang og se om spillet er noget for dig!
- Download Minecraft her
- Download Minecraft Free / Classic her
- Download Minecraft til Mac her