Stigende interesse for at lave sin egen hjemmeside

Danskerne er for alvor hoppet med på internetbølgen. Der bliver dagligt lanceret nye hjemmesider, som danskerne foretrækker at lave på egen hånd. Det er en interessant trend, som vi kan forvente at se meget mere til i fremtiden.

 

Det er blevet et must-have at eje sin egen blog

meste i gang medke blogsereu skaber indhold, som din besøgende har lyst til at læse og dele på de sociale medier. ge, så kræver

Antallet af danske blogs er stødt stigende, hvorfor der ikke længere kan herske nogen tvivl om, at blogging er kommet for at blive. I dag er der stort set ingen grænser for, hvad danske blogs omhandler. Der er særlig stor interesse for personlige blogs, hvor helt almindelige danskere deler deres liv med omverdenen.

 

Børn, kærlighed, sport, mad og mode er blot nogle af de emner, der bliver skrevet meget om på danske blogs. Det er emner, som tiltrækker rigtigt mange interesserede læsere, som suger til sig med viden og inspiration. Blogging er langt fra et nyt fænomen, men det er ikke desto mindre bemærkelsesværdigt, at interessen er steget markant på få år.

 

Du behøver ikke at være højtuddannet for at komme i gang med at blogge. Det er en aktivitet, som enhver kan beskæftige sig med – uanset faglig viden og skrivefærdigheder. 

 

Hvordan kommer jeg i gang med at lave en hjemmeside?

 

Har du altid drømt om at lave din egen hjemmeside, så skal du gøre noget ved det. Skal du lave en hjemmeside, så er det en fordel, hvis du har et basalt kendskab til HTML, CSS og PHP, men det er ikke et must. Du kan sagtens lave en hjemmeside, selvom du ikke har erfaring med at udføre mere eller mindre tekniske programmeringsopgaver.

 

Nedenfor kan du læse om, hvordan du trin-for-trin får en hjemmeside op at køre:

 

  1. Bestil et webhotel (du kan finde dit ideelle webhotel her)
  2. Søg efter det ønskede domæne og bestil det
  3. Sæt din hjemmeside op (Wordpress, Prestashop e.l.)

 

Det er forholdsvis nemt at bestille webhotel og domæne, men du skal være ekstra skarp, når du skal i gang med tredje trin – at sætte din hjemmeside op. Wordpress er den mest populære og anerkendte platform, når det handler om blogging. Skal du starte en webshop, så vil det være platforme som Prestashop og Shopify, du skal kigge nærmere på.

 

Du kan tjene penge på din hjemmeside

 

Såfremt du er dygtig og er forretningsorienteret, så kan du kombinere hobby og arbejde. Du kan nemlig tjene på din hjemmeside, ligesom mange andre danskere allerede gør. Der er rig mulighed for at skabe en passiv indtægt – f.eks. på følgende måder:

 

  1. Sælg varer på din webshop
  2. Sælg annonceplads på din hjemmeside
  3. Tjen penge via affiliate marketing (kommission for salg, klik, leads o.l.)
  4. Indgå samarbejdsaftaler med relevante virksomheder

 

Du skal ikke forvente, at du kommer til at tjene en mindre formue fra den ene dag til den anden. Skal du tjene penge, så kræver det først og fremmest, at du skaber indhold, som din besøgende har lyst til at læse og dele på de sociale medier.