Tjen penge online – gode råd og tips

Du kan tjene penge online på flere forskellige måder, alt afhængigt af om du allerede har en virksomhed eller ønsker at starte en hjemmeside til formålet. Uanset hvilket grundlag du har, er der muligheder for at tjene alt fra et par hundrede kroner i lommepenge til op mod flere tusinde kroner hver måned. Det afhænger selvfølgelig alt sammen af, hvor meget tid du vælger at bruge på projektet, og hvilken metode du benytter til at tjene penge.


 


Hvis du ejer en virksomhed med et varelager, kan du overveje at udvide forretningen med en webshop. På den måde kan dine kunder købe dine varer online, hvilket gør dit kundegrundlag betydeligt større. Hvis du ønsker at udvikle en webshop, kan du få hjælp af en udbyder som DanDomain, der kan vejlede dig, stå for det tekniske setup og hjælpe til med hosting af din hjemmeside.


 


Er du ikke ejer af en virksomhed, men ønsker du stadig at tjene penge på internettet, så læs med videre. Her får du nemlig to gode råd til, hvordan du kommer i gang med at tjene penge på nettet.


 


Google AdSense


 


En af de nemmeste måder at tjene penge på nettet er ved at bruge Google AdSense. Med AdSense opretter du en hjemmeside, hvorefter du indsætter Google-reklamer rundt om på siden. Din hjemmeside kan handle om alt mellem himmel og jord, men hvis du vil sikre dig, at den bliver en succes, er det en god idé at vælge et populært emne. Google AdSense fungerer nemlig på den måde, at du bliver betalt, hver gang folk klikker på en reklame fra din hjemmeside.


 


Med Google AdSense er du altså afhængig af, at din hjemmesides besøgende rent faktisk klikker på reklamerne, og jo flere besøgende du har, jo større er sandsynligheden netop dette. Derfor er det vigtigt, at din hjemmeside har relevant og spændende indhold, som kan tiltrække besøgende.


 


Derudover bør reklamerne være relateret til din hjemmesides indhold. Hvis du f.eks. starter en blog om sko og støvler, vil det være oplagt at indsætte reklamer med gode tilbud på fodtøj rundt om på din side. På den måde er der relevans og sammenhæng mellem hjemmesiden og reklamerne, hvilket vil gøre dine besøgende mere tilbøjelige til at klikke på reklamen.


 


Affiliate links


 


En anden måde, du kan tjene penge med en hjemmeside, er ved at benytte dig af affiliate links. Med affiliate links opretter du også en hjemmeside og indsætter så links rundt om på siden. Forskellen på AdSense og affiliate links er, at med AdSense er det nok, hvis dine besøgende klikker på reklamen, hvorimod du først tjener penge på affiliate links, hvis dine besøgende køber online fra dit link.


 


Dog er affiliate links mere diskrete end bannerreklamer og lignende, hvilket kan få din hjemmeside til at fremstå mere troværdig over for dine besøgende. Med affiliate links er der nemlig ofte mere sammenhæng mellem linket og indholdet på din hjemmeside, og derfor er dine besøgende mere tilbøjelige til at trykke på linket.