Tre lydbøger du ikke bør glip af

Sponsoreret

Dette indhold er sponsoreret


 


Lydbøger er blevet et populært alternativ ikke bare til traditionelle bøger men efterhånden også til TV og diverse streamingtjenester. Måske fordi det at lytte til en bog giver gode forudsætninger for at blive draget ind i et univers og blive helt opslugt af en fortælling. Samtidig er det et genialt medie, fordi man har hænderne frie og sagtens kan klare opvasken, rengøringen eller cykelturen til arbejde, mens man lytter. Før i tiden var der dog ikke så mange indtalte bøger at vælge mellem, men efterhånden som markedet er vokset, kan man nu finde utallige titler og de nyeste udgaver. På podimo, som ellers primært er kendt som et podcast-medie, findes der nu et stort udvalg af glimrende lydbøger, som man bør unde sig selv at dykke ned i. Her kommer tre klare anbefalinger.


 


Meter i sekundet af Stine Pilgaard


Meter i sekundet er en ung kvindes fortælling om sit liv på en højskole som påhæng til en højskolelærer. Senere får hun job som brevkasseredaktør på en avis, hvor hun giver læserne voldsomt underholdende og lettere alternative råd. Bogen beskriver også hendes vanskeligheder med at kommunikere med de lokale vestjyder og med at tage kørekort. Og... hvis du som mange andre danskere også har en forkærlighed for journalisten Anders Agger, kan man uden at spoile for meget roligt sige, at du har noget tilfælles med hovedpersonen.


 


Casper af Martin Kongstad


Den bredt omtale biografi om hele Danmarks Casper Christensen har alt det en god biografi skal indeholde. Der er overraskende historier fra hans liv, store forandringer og indsigter og ikke mindst en åbenhjertig hovedperson, der deler ud af sig selv. Derudover skader det jo ikke, at bogen er skrevet af journalist, forfatter og madanmelder Martin Kongstad, som er alt andet end en usynlig fortæller. Han byder ind med interessante vinkler og overvejelser om relationen mellem forfatter og hovedperson, mens han følger i hælene på Casper Christensen. Der er garanteret underholdning fra start til slut.
Kvinde kend din historie af Gry Jexen


Historikeren Gry Jexens første bog er opkaldt efter hendes populære Instagramprofil af samme navn, som siden begyndelsen kun har vokset sig større og større. Hendes mål er at sætte fokus på historiske kvinder gennem tiden, som er blevet overset, og som ifølge forfatteren fortjener en plads i historiebøgerne og anerkendelse for deres bedrifter. Det er tankevækkende, at så vigtige kvinder har kunne gå i glemmebogen og derfor prisværdigt at Jexen tager dem op og gør læseren klogere. Tilmed er hun også en dygtig historieformidler, som formår at udlægge de udvalgte 50 kvinders fortællinger på spændende vis.