Windows 11 udkommer d. 05. Oktober 2021 - forbered dig nu

Det er nu seks år siden, at Windows 10 udkom i slutningen af juli 2015. Der er sket meget siden da, og små opdateringer (særligt for nyligt) har da også hintet om, at der måske var noget helt nyt på vej. Nu har Microsoft endelig løftet sløret for deres nyeste styresystem, som udkommer i starten af oktober 2021.


I de følgende afsnit gennemgår vi nogle af de spændende nye funktioner og egenskaber, som du kan se frem til at bruge, når først opdateringen udkommer. Der er også en forklaring på, hvordan du får den nyeste opdatering ved at downloade Microsofts eget opdateringsværktøj, som vi også har et link til. 


 


Hvad kan du forvente af dette nye styresystem (OS)?


Din nuværende PC får en designmæssig opgradering, med afrundede kanter og gennemsigtige menuer, som ser stilrige ud. Dette rækker også ud til start menuen, som kan gøres personlig ved at installere widgets, som passer til dine behov. Derudover er der en masse små animationer, som indgår i menuerne, som gør brugeroplevelsen meget intuitiv. 


Windows 11 er også optimeret til at kunne køre Microsoft Teams så glat som muligt, så du ikke oplever lige så store udsving i kvalitet mens du snakker (selvfølgelig stadig afhængigt af ydre bestemmelser, såsom internetforbindelse, m.m.). 


Der er også et snap system, som gør det muligt at sætte dine vinduer fast på bestemte områder på skærmen, uden at du skal hen og rette deres størrelser efterfølgende.


I den nye version af windows er det også mere oplagt at bruge den indbyggede browser, Microsoft Edge, Microsofts egen internetbrowser, som efter år 2015 erstattede Internet Explorer. Sammen med de nye menuer og widgets giver det mening at bruge Edge, som desuden også er blevet hurtigere at bruge.  


 


Systemkrav, som din PC skal overholde for at kunne køre Windows 11


Microsoft har udgivet en liste over minimumsystemkrav, som ser således ud:  • Processor → 1GHz (eller mere) med 2+ kerner på en 64-bit processor.  

  • Hukommelse →  4 GB RAM.

  • Lagerplads → 64+ GB.

  • Systemfirmware → UEFI. 

  • TPM → Trusted Platform Modul v. 2.0.

  • Grafikkort → Kompatibel med Direct X 12 eller nyere. 

  • Skærm → HD skærm (720p) på over 9”. 

  • Internetforbindelse → Microsoft-konto og internetforbindelse påkrævet. 

  • Du kan kun opgradere til Windows 11 fra en enhed med Windows 10, version 2004 eller senere. 


 


Hvordan går jeg tilbage til en tidligere version af Windows?


I de fleste tilfælde er det altid muligt at vende tilbage til en tidligere version af Windows, hvis man af en eller anden grund skulle være skuffet eller frustreret over den nye. 


Da Windows 10 lancerede, var det muligt at skifte tilbage til en tidligere version, inden for ti dage, som de også beskriver på denne side, under overskriften “Gå tilbage til din tidligere version af Windows”. 


Der er ikke kommet nogen officiel udmelding endnu, men det kunne tænkes, at Windows 11 ender med at følge det samme mønster - så vær på udkig efter officielle udtalelser omkring muligheden for at skifte tilbage til dit tidligere styresystem, hvis du stadig er i tvivl om hvorvidt du bør installere denne nye version. 


 


Et styresystem med fokus på gamere og spiloplevelser


Med den nye og opdaterede microsoft store bliver det endnu nemmere at finde nye, spændende spil, som kan downloades via din microsoft konto. 


Mange vælger Windows computeren som deres primære gaming station, fordi dette styresystem generelt er nemmere at udvikle materiale til, hvilket også er hvorfor der ofte ikke er tilgængelige Mac versioner af mange spil. 


Med din installation af Windows 11 (så længe du opfylder kravene), er der netop sat fokus på, at folk bruger deres computere til at spille på. 


Derfor er det nye snap-layouts system også især brugbart, da det gør det nemmere for dig at have musik eller internetbrowseren liggende ved siden af dit spil, hvis du kun har en enkelt skærm at spille på. Eller hvis du er heldig nok at have to skærme, så kan du bruge din off-screen til at have en masse vinduer åbne - du skal blot trække vinduet hen til den plads, du gerne vil give den, så klikker vinduet sig selv på plads og giver samtidigt plads til eventuelle andre vinduer, du ønsker at åbne. 


 


Spil som vil tage sig særligt godt ud i det nye styresystem


Nye systemer er skabt til at præstere godt under pres - og er lavet til at levere gode, stabile resultater. Derfor har vi herunder udvalgt to helt nye spil, som ellers nogle gange kan gøre, at din computer overopheder og ikke kan følge med (bemærk, at der selvfølgelig også altid er hardware restriktioner også, så tjek om din computer lever op til den standard, udgiveren har publiceret). 


New World er en ny verden - og et helt nyt spil, udviklet af det enorme, verdensomspændende firma, Amazon. Spillet har været hypet op i mange år og mange har ventet på spillets kommen, da MMORPG scenen i lang tid har været domineret af World of Warcraft (som nu er blevet skubbet af pinden af Final Fantasy XIV), og nu virker det til at New World muligvis er på vej op efter de to giganter. I hvert fald sprang de steams rekord for mest spillede spil i 2021 efter spillets første dag på markedet. 


Kena: Bridge of Spirits er en visuel historiefortælling, som ligner, at det er lavet på et disney-film budget. Karaktererne er smukt animerede og historien griber dig lige fra du træder ind i verden. Du arbejder som en ung åndeguide, som skal forsøge at lægge ånderne til ro, så de kan passere videre over i den næste verden. Men ånderne er sure og betændte; noget har besat dem og det er nu op til dig, at sørge for der ikke sker noget med dem, dig selv og dit land.


 


Hvordan downloader/installerer jeg det nye Windows 11 på min PC?


Længere oppe i artiklen kunne du læse noget om de specifikke systemkrav, som din computer som minimum skal indeholde, for at du kan køre Windows 11 på den. Hvis du er det mindste i tvivl om hvorvidt din PCs hardware vil kunne understøtte det nye styresystem, så kan du læse på Microsofts side om hvordan du downloader, installerer og bruger deres diagnosticeringsværktøj, som selv går ind og kigger på din PCs bestanddele. 


Du går blot ind på microsofts egen hjemmeside her og trykker på “Download PC Health Check App”, derefter downloader du blot programmet og så får du en overskuelig, lille menu frem, som viser dig noget om, hvad du skal være opmærksom på. Det er også her, du får muligheden for at scanne dit system, for at se om du skal have udskiftet dele af din hardware.


Når du har brugt dette værktøj, får du derefter lov til at få en gratis opgradering til Windows 11, så længe du er på en Windows 10 computer med kompatibel hardware.